2017 Güreş Başarı Ödülleri Dağıtıldı

Başakşehir Güreş Kulübü Derneği’nin düzenlediği, Başakşehir Belediyesinin ve sponsorların katkılarıyla gerçekleşen “Ata Sporumuzun Parlayan Yıldızları 2017 Başarı Ödülleri” Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkez’inde yapılan tören ile sahiplerini buldu.

23 Ocak 2018 Salı 20:52
2017 Güreş Başarı Ödülleri Dağıtıldı






Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Haluk Dikbaş, Başakşehir Güreş Kulübü Derneği Başkanı ve TGF Yönet Kurulu Üyesi Fatih Mehmet Yıldırım, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Selahattin Uyan, Grekoromen Güreş Milli Takımlar Koordinatörü Ata Karataş, 2017 Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban ve 2016 Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara, Güreş Külübü Yöneticileri, Hakemler, Antrenörler, çok sayıda seçkin davetli ile güreşçi ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başakşehir Güreş Kulübü Derneği Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım, Hiçbir tesis olmadan başladıkları güreş çalışmalarında azim ve çalışma ile başarının geldiğini kaydederek, “Hamdolsun bugün özel antrenman salonu olan bir yapıya ulaştık. Bu muhteşem güreş salonunu yaptıran değerli Belediye Başkanlarımız Mevlüt Uysal ve Yasin Kartoğlu’na teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Selahattin Uyan, Başakşehir’in güreş ile alakalı altyapı çalışmaları ile öne çıktığını belirterek, desteklerinden dolayı Başakşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, güreşçilerin birincilik kazandıkları anda bayrağımızı omuzlarına alarak tur attıklar anı çok keyifle izlediğini belirterek, “Güreşte başarıların artması için güreşçilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Antrenman tesisimizden sonra inşallah bir de güreş salonu inşa edeceğiz.” dedi.

Başkan Kartoğlu, Olimpiyat Stadyumu etrafında yapılacak olan ve her türlü sporun yapılacağı Olimpiyat Köyü ve Spor Adası’nda ata sporumuz güreşin çok özel yeri olacağını söyledi.

Kaymakam Kazım Tekin, 8 yıl önce ilçe olan Başakşehir’in kısa sürede imarda olduğu gibi sporda da İstanbul’un merkezi haline geldiğini kaydederek güreşçilere başarı diledi.

Sunuculuğunu Nur Haktan Aydoğdu’nun yaptığı ödül töreninden önce, Başakşehir Güreş Kulübü Derneğinin Faaliyetleri ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başakşehir güreş altyapı sporcularının 2017 yılı içerisinde almış oldukları başarıların yer aldığı slayt gösterileri yapıldı.

Slayt gösterilerinden sonra, Büyükler, U23, Gençler ve Yıldızlar kategorilerinde Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonalarında derece yapan sporcular için ödül törenine geçildi.

Büyükler Dünya Şampiyonu Metehan Başar, Büyükler Dünya 3.’sü Atakan Yüksel, Büyükler Avrupa 3.’sü Aslan Atem, U23 Dünya Şampiyonu Burhan Akbudak, U23 Dünya Şampiyonu Fatih Cengiz, U23 Dünya 3.’sü Fatih Başköy, U23 Dünya 3.’sü M. Lütfi Küçükyıldırım, U23 Avrupa Şampiyonu Osman Yıldırım, Gençler Avrupa ve Dünya Şampiyonu Kerem Kamal ve Grekoromen Güreş Milli Takım Antrenörü Serkan Özden’e plaket ve hediyeleri verildi.

Kırkpınar Baş Pehlivanları İsmail Balaban, Recep Kara, Abdullah Güngör, Serhat Balcı, Turan Balaban, Fatih Koyuncu’yada Türk Güreşine hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.

Ödül töreninde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başakşehir Güreş Altyapı Antrenörleri Cemal Bakır, Fatih Bakır, Sadin Bakır ve Başakşehir İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü Antrenörü Zafer Uyumaz’a plaketleri takdim edilirken, Başakşehir’de yetiştirdikleri pehlivanlardan Yıldızlar Dünya Şampiyonu Muhammed Furkan Dursun, Yıldızlar Avrupa 2.’si Mustafa Safa Yıldırım, Minikler Avrupa 5.’si Bahadır Atayurt, Yıldızlar Türkiye 2.’si Uğur Erdoğan, Yıldızlar Türkiye 3.’sü Müslim Barga, Okullar arası Yıdızlar Türkiye Şampiyonu Umar Muskiev, Okullar arası Yıdızlar Türkiye Şampiyonu Yusuf Gümüş, Okullar arası 15-16 Yaş Türkiye 2.si Hamza Bakır, Okullar arası 15-16 yaş Türkiye 3.’sü Emre Akbulut, Minikler Türkiye Şampiyonu Dokka Zaurbekov, Minikler Türkiye 3.’sü Berat Keskin, Minikler Türkiye 3.’sü Nurettin Koç, Minikler Türkiye Şampiyonu Umalt Zaurbekov, Minikler Türkiye Şampiyonu Cemal Yusuf Bakır, Minikler Türkiye 2.’si Damir Tatarov’a Başarı Belgesi, altın ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.

Ata Sporumuzun Parlayan Yıldızları 2017 Başarı Ödülleri töreninde Grekoromen Güreş Milli Takımlar Koordinatörü Ata Karataş, Milli Güreş Hakemi Sadettin Yücel, Bahçelievler Belediyesi Spor Kulübü Başkanı H. Yusuf Yıldırım, Sancaktepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Genç, Kasımpaşa Spor Kulübü Başkan Vekili Mustafa Çakır, Pendik Güreş İhtisas Güreş Kulübü Başkanı İrfan Mert vekili Murat Irmak, TEKDEN Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tekden, Samsun Anadolu Dernekler Federasyonu Başkanı Metin Şener, Şair Erdem Bayazıt Ortaokulu Müdüresi Şenay Taşdemir, İOSB Teknik Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Fırat Suekinci, Dr. Erkut Erdoğan, Tek Rumeli TV Mehmet Çelik, TRTSpor Fatih Ata, 212 Haber Gazetesi Halil Gölve, Başarı Hastahanesi Destek Hizmetleri Müdürü Can Yapıcı, Küçükçekmece Samsunlular Derneği Başkanı Burhan Kulaç’a günün anısına plaket verildi. Ödül töreni, çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Son Güncelleme: 23.01.2018 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.