Ali Koç'tan açıklama;Fenerbahçe'ye zarar vermemek adına...​​​​​​​

Önümüzdeki sene Fenerbahçe Başkanlığına aday olan Ali Koç'tan açıklama geldi.

13 Ekim 2017 Cuma 16:53
Ali Koç'tan açıklama;Fenerbahçe'ye zarar vermemek adına...​​​​​​​






Ali Koç'tan açıklama;Fenerbahçe'ye zarar vermemek adına...

   

  Önümüzdeki sene Fenerbahçe Başkanlığına aday olan Ali Koç'tan açıklama geldi.Açıklamada şöyle denildi."Kulübümüzle şahsım arasında geçen resmi yazışma içeriğinin, hiç tercih etmememe rağmen basına yansıması nedeniyle kongre üyelerimizi, taraftarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapma ihtiyacı duymaktayım. Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu için başkan adaylığını resmen açıklamış bir kongre üyesi olarak, 10 Ekim 2017 tarihinde Kulübümüzün Genel Sekreterliği'ne hitaben yazdığım, 'Kulübümüzün şerefli tarihine yakışır bir biçimde, şeffaf ve tüm adaylar açısından adil bir ortamda gerçekleşeceğine yürekten inandığım Kulüp Başkanlığı seçimine yönelik hazırlıklarda kullanmak üzere Kulübümüzün mevcut üye listesine ihtiyacım hasıl olmuştur' resmi yazısı ile kulübümüzün mevcut üye listesinin üyelerimizin iletişim bilgileriyle birlikte şahsımla paylaşılması yönünde başvuru yapmıştım.

Adaylık çalışmalarıma dair hazırlanmakta olan internet sitesi ve sosyal medya hesaplarımız hayata geçirilinceye kadar değerli görüş, öneri ve üye bilgilerinizi bizlere iletisim@fenerbahceliyiz.net adresi üzerinden iletebilirsiniz. Fenerbahçemize zarar vermemek adına, zorunlu olmadıkça açıklama yapmama yönündeki kararlılığımı bu vesileyle bir kez daha hatırlatır, anlayışınız için teşekkür ederim."

   Hürriyet Gazetesi’nden Ahmet Ercanlar’ın haberine göre daha önce başkan adaylığını açıklayan Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü'ne bir yazı göndererek genel kurul öncesi temasa geçmek için kongre üyelerinin listesini ve iletişim bilgilerini istedi.

   Ancak Fenerbahçe yönetimi bu isteği 2016 yılında resmi gazetede yayınlanan kişisel verileri koruma kanunu gerekçe göstererek kabul etmedi.Kulübe yakın kaynaklar ikinci bir gerekçe olarak Ali Koç'un başkan adaylığının henüz resmiyet kazanmamasını da bu listenin verilmemesine bir gerekçe olarak gösterdi. Haberde aşağıdaki ifadelere yer verildi:“Ali Koç cephesi bu noktada farklı düşünüyor. Fenerbahçe tüzüğüne göre listenin, yönetim kurulunun onayı ile kendilerine verilebileceğini belirtiyorlar. Görüştüğümüz bazı hukukçular ise Ali Koç'un bu listeyi seçim çalışmaları dışında kullanmayacağı yönünde bir taahhütname vermesi durumunda Fenerbahçe yönetiminin bu listeyi paylaşabileceğini belirtiyor. Bu da bir olasılık olarak hukuki bir detay olarak bir kenara not ediliyor.Perde arkasında gerçekleşen ve henüz kamuoyuna yansımayan bu tartışma önümüzdeki günlerde hukuki bir hal alacak gibi görünüyor. Tabii bu tartışmayı alevlendirecek gelişme de önümüzdeki aylarda başkan Aziz Yıldırım'ın adaylığını açıklaması olacak. Bu durumda mevcut yönetimin, tüm üyelerin tüm bilgilerine sahip olmasının haksız bir rekabetin önünü açacağı iddiaları kulislerde dile getiriliyor.  

   Mevcut kanun çıkmadan önce 2013'teki kongrede Mehmet Ali Aydınlar listeyi mahkeme yoluyla almış ve üyeler ile temasa geçmişti. Şimdi Ali Koç'un da aynı yöntemi izleyip izlemeyeceği tartışılıyor.”

Anahtar Kelimeler:
Ali Koç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.