Altay kongreye doğru

Mustafa KÖPRÜLÜ/İZMİR,()- SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta evinde İnegölspor'a 5-3 yenilerek galibiyet hasreti 20 haftaya yükselen puan cetvelinin son sırasındaki Altay'da yönetim, olağanüstü genel kurul kararı almaya hazırlanıyor. Tarihinde...

30 Mart 2015 Pazartesi 14:19
Altay kongreye doğru






Mustafa KÖPRÜLÜ/İZMİR,()- SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta evinde İnegölspor'a 5-3 yenilerek galibiyet hasreti 20 haftaya yükselen puan cetvelinin son sırasındaki Altay'da yönetim, olağanüstü genel kurul kararı almaya hazırlanıyor.
Tarihinde ilk kez 3'üncü Lig'e düşme sıkıntısıyla karşı karşıya kalan siyah beyazlı ekibin matematiksel şansının sürmesine rağmen sergilediği futbolun umut vermemesi yönetimi harekete geçirdi. Kongre kararı alacaklarını açıklayan Başkan Aslan Savaşan, "Kulübü borçlandırmadık, ödemeleri düzenli yaptık. Ancak sportif başarısızlık söz konusu. Bu durumda genel kurul kararı almamız lazım" dedi.
Başkan Savaşan yeniden aday olup olmayacağı konusunda açıklama yapmadı. İlk kez başkanlık görevini üstlendiği 101 yıllık çınarın 3'üncü Lig'e sürüklenmesinin kendisini derinden yaraladığını ifade eden Başkan Savaşan, kongre tarihini belirledikten sonra camiaya hesap vereceğini dile getirdi.
Altay'da yönetim kurulu toplantısının ardından bazı oyuncuların kadro dışı bırakılabileceği, aynı zamanda para cezalarının gündeme geleceği kaydedildi. Altay'ın başındaki 7 maçta 4 beraberlik, 3 yenilgi elde eden teknik direktör Yalçın Koşukavak'ın kalan 5 hafta da görevini sürdürebileceği öğrenildi.
BAŞKANLAR YENİDEN TOPLANACAK
Altay Yüksek Divan Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge, eski başkanlarla hafta içinde bir araya gelip kulübün geleceğini masaya yatıracaklarını söyledi. Camianın önde gelen isimlerden oluşan bir yönetimin oluşturulması gerektiğini belirten Erdoğan Tözge, "Eski başkanların yer aldığı güçlü bir yönetimle yol haritası çizilmeli. Gelecek sezonun planlarını yapmaya şimdiden başlamalıyız" diye konuştu.
DÜLGER BEKLEMEDE

Altay'da yönetimin kongre kararı alması gündeme gelirken, son kongrede Aslan Savaşan'la girdiği yarışı kaybeden Murat Bora Dülger, aday olup olmayacağı konusunu henüz beirlemedi. Dülger, "Mevcut yönetim 3 yıllığına göreve geldi. Geçen yıl olağan kongre öncesi planlı bir çalışma ile aday olmuştuk. Şimdi bir hazırlık yapmadım. Süreci yaşayalım. Altay tek kişiyle kurtulamaz" dedi.
NAFİZ ZORLU UMUTSUZ
Altay'ın eski başkanlarından Nafiz Zorlu, yeni ve ciddi bir plan yapmaları gerektiğini vurguladı. Başarısızlığı tek yönetime yüklemenin doğru olmayacağını dile getiren Nafiz Zorlu, "Yıllardır kulübün profesyonelce yönetilmemesi halinde bu durumlara geleceğini söyledim. Hep gündelik düşünüldü, genel kurullarımızda çok büyük yanlışlar yapıldı. Bu durum beni umutsuzluğa sürüklüyor" diye konuştu.
KOŞUKAVAK: "KONTROLLU DEĞİLİZ"
İnegölspor yenilgisiyle Altay'ın başındaki 7'nci maçında da 3 puanla tanışamayan teknik direktör Yalçın Koşukavak ise şunları söledi:
"Kazanamama baskısı oyuncularımızı kontrol etmemi engelliyor. Futbolcular stratejik düşünmeden duygusal hareket ediyor. Son 3 haftada sakin oynayamayınca mağlubiyetler yaşadık. Fiziksel eksiklikler de bizi olumsuz etkiledi. Kalan haftalarda mücadelemizi sürdüreceğiz."
UMUTLANDIRAN HATA
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), dün Altay'ın evinde 5-3 mağlup olduğu İnegölspor maçının ardından, puan tablosunda büyük bir hataya imza attı. 23 puanı bulunan İzmir ekibinin puanını 26'ya çıkaran TFF, konuk ekibin puanını 46'da bıraktı. Altay yönetiminin, "İnegölspor kural hatası yapıp, hükmen mağlup sayılmış olabilir" yorumlarına sebep olan hata, daha sonra düzeltildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.