Anadolu Efes rahat kazandı

Turkish Airlines Euroleague 10. hafta maçında İspanya’nın Kirolbet Baskonia Vitoria Gasteiz takımını konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 96-85 galip ayrıldı.

01 Aralık 2018 Cumartesi 04:18
Anadolu Efes rahat kazandı






Anadolu Efes rahat kazandı

   Turkish Airlines Euroleague 10. hafta maçında İspanya’nın Kirolbet Baskonia Vitoria Gasteiz takımını konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 96-85 galip ayrıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da Anadolu Efes 44-42 önde tamamladı.

   Anderson ve Beaubois’nın sayıları ile dördüncü dakikayı Anadolu Efes 10-6 önde geçerken, televizyon molası öncesinde Dunston ve Micic’ten gelen isabetler ile skor 14-6’ya geldi. Mola dönüşünde altıncı dakikada Beaubois’nın üçlüğü ile farkı 11 sayıya çıkaran Anadolu Efes skoru da 17-6’ya getirdi. Moerman’ın beş sayısı ile çeyreğin son 1:20 dakikasına 22-11 üstün giren Anadolu Efes'te Micic’ten gelen üç sayılık basket ileAnadolu Efes ilk 10 dakikayı 25-17 önde tamamladı.

   İkinci periyoda Moerman’ın turnikesi ile başlayan Anadolu Efes 11. dakikayı 27-20 önde geçti. Pleiss ve Doğyş’un pota altı isabetlerine, Motum da üç sayılık basket ile katkı verince 15. dakika 36-28’lik üstünlüğümüz ile geçildi.Mola sonrasında 17. dakikayı 36-37 geride geçen takımımızda arka arkaya dört sayı bulan Dunston, devrenin son iki dakikasında takımımızı yeniden öne geçirdi: 40-37. Kalan süre içinde Anderson ve Micic ile ikişer sayı üreten Anadolu Efes ilk yarı sonunda soyunma odasına 44-42 önde gitti.

    İkinci yarının ilk dakikasına 46-42 önde Anadolu Efes girdi. Moerman’ın üçlüğü ve ardından Simon’dan gelen sekiz sayı ile 23. dakikada Anadolu Efes skoru 57-50’ye getirdi. 59. sayımız Dunston’dan gelirken, Motum’un şık ters turnikesi ile 26. dakikayı Anadolu Efes 61-60 önde geçti. 

   Final periyoduna Motum’un üçlüğü ile başlayan Anadolu Efes, Micic’in orta mesafeli isabeti ile 32. dakikada skoru 80-71’e getirdi.Beaubois’nın faul çizgisindeki tek isabetinin ardından Micic’in üçlüğü ile 36. dakikada farkı Anadolu Efes 10 sayıya yükseltti: 88-78. Maçın son üç dakikasına 88-83 önde giren Anadolu Efes kaptan Doğuş’un basketi ile 38. dakikada skoru 90-83’e getirdi. Micic ile 92-85’i bulan Anadolu Efes , Motum’un dört sayısının ardından karşılaşmadan 96-85 galip ayrıldı.

 Ergin Ataman "Oyuncularımı tebrik ederim"

    Turkish Airlines Euroleague 10. hafta maçında İspanya’nın Kirolbet Baskonia Vitoria Gasteiz takımını 96-85 mağlup eden Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:

“Bu akşam maça mükemmel başladık. Özellikle savunmada çok iyiydik ve içeriyi çok iyi kapattık. Maçtan önceki stratejimizde pota altını iyi korumak vardı özellikle Shengelia ve Poirier’e karşı. Onlara kolay sayı şansı vermedik ve hücumda topu iyi dolaştırdık ve ilk çeyrekte mükemmel oynadık. İkinci çeyrekte ise yorgunluk belirdi. Benchten gelen ikinci beşimiz istediğimiz katkıyı veremedi. Bu bölümde rotasyona belki biraz fazla gittik. İkinci beşimiz ritim bulamadı ve onlara geri dönme imkanı verdik ve ilk yarıyı iki sayı ile önde tamamladık. Üçüncü çeyreğe ilk beşimiz ile başladık. Özellikle Doğuş harika bir enerji ortaya koydu. Gerçek bir kaptan gibi oynadı, müthiş mücadele etti. Bu bölümde savunmada top çalarak sayılar bulduk. Hücumda da rahatladık. Simon, Micic, Beaubois ve Motum’un hücum performansları ile maçı 96 sayıyla tamamladık. Euroleague için mükemmel bir skor bu. 23 asist yapıp, 13 de top çaldık. Bu rakamlar Euroelague seviyesinde çok iyi. Oyuncularımı tebrik ederim. Çok önemli bir maçtı, mükemmel oynadık ve çok önemli bir galibiyet aldık.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.