Arena'da gol yağmuru; Galatasaray 4 - Gençlerbirliği 1

Süper Lig 8. Haftasında CimBom, Gençlerbirliği'ni Arena'da misafir etti. Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren etkili olan Galatasaray rakibini 4-1 yendi..

17 Ekim 2015 Cumartesi 22:02
Arena'da gol yağmuru; Galatasaray 4 - Gençlerbirliği 1






 Arena'da gol yağmuru; Galatasaray 4 - Gençlerbirliği 1
Süper Lig 8. Haftasında CimBom, Gençlerbirliği'ni Arena'da misafir etti. Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren etkili olan Galatasaray rakibini 4-1 yendi..

Galatasaray, Süper Lig 8. haftayı 4 gollü galibiyetle kapattı. Cimbom Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray ile Gençlerbirliği TT Arena'da karşı karşıya geldi. Galatasaray sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılarak Spor Toto Süper Lig'in 8.haftasında maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, taraftarı önünde Gençlerbirliği'ni konuk etti. Türk Telekom Arena'daki karşılaşmayı Galatasaray ikinci yarıda bulduğu gollerle 4-1'lik skorla kazanmayı başardı.

Bu sonucun ardından Galatasaray Spor Toto Süper Lig'deki puanını 17'ye çıkarırken,maç fazlasıyla da liderliğe yükseldi. Gençlerbirliği ise 7 puanda kaldı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Bilal Kısa, Aurelien Chedjou, Yasin Öztekin ve Burak Yılmaz kaydederken, Gençlerbirliği'nin tek golünü El-Kabir attı.

HAMZAOĞLU'NDAN 11'DE 3 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki Gençlerbirliği maçının ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti. Medipol Başakşehir müsabakasında sakatlık yaşayan Belçikalı oyuncu Jason Denayer, bu karşılaşmanınkadrosuna alınmazken, yerine Sabri Sarıoğlu görev yaptı. Ayrıca, o müsabakanın 11'inde yer alan oyunculardan Yasin Öztekin ile Sinan Gümüş yedek soyundu, yerlerine ise Umut Bulut ve Jose Rodriguez görev yaptı.

Galatasaray, Türk Telekom Arena'daki karşılaşmaya çok istekli ve hızlı başladı. Mücadelenin henüz 3. dakikasında rakip sahada boş alan arayan Galatasaray'da Lukas Podolski topla buluştu. Podolski topu savunmanın arkasına koşu yapan Umut Bulut'a gönderdi. Umut ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşur buluşmaz sert bir şut çıkardı ancak Gençlerbirliği kalecisi Hopf topu kornere çelmeyi başardı. Kullanılan korner sonrası kaleci Hopf topu kontrolü altına almayı başardı.

Galatasaray'ın ilk 5 dakikada hareketli oyununun ardından Gençlerbirliği biraz daha dengeyi kurmayı başardı. Oyunda dengeyi kuran Gençlerbirliği'nde 10. dakikada talihsiz bir sakatlık yaşadı. Arka adelesinden sakatlık yaşayan Doğa, mücadeleye devam edemedi. Mehmet Özdilek sakatlanan Doğa yerine 10. dakikada sahaya İzlandalı yıldız Skulason'u sürdü.

DJALMA BOŞ KALEYE AUTA GÖNDERDİ

Galatasaray'ın başarılı savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, kendi sahasının orta alana yakın noktasında bir anda topu rakibine kaptırdı. Stancu kazandığı topla ilerlerken El-Kabir yaptığı koşu ile Stancu'nun önünü açtı. Stancu ceza sahasına girmeden etkili bir şut çıkardı ve top direkten döndü. Ceza sahasında boşta kalan topu Djalma kaleye göndermek istedi ancak Djalma'un şutu da direğin dibinden auta gitti.

GALATASARAY KONTROLÜ TEKRAR ELİNE ALDI

Galatasaray, 20. dakikadan sonra oyundaki kontrolü tekrar eline almayı başardı. Sarı-kırmızılı takım Sneijder'in önderliğinde rakip alanda boşluk aradı. Mücadelenin 35. dakikasında Galatasaray rakip kalede Sneijder ile önemli bir tehlike yaşattı. 35. dakikada Podolski sol çaprazdan ceza sahası içerisine girerken, dışarıdan koşu yapan Sneijder'e yerden pasını çıkardı. Sneijder topu bekletmeden düzgün bir şutla kaleye gönderdi ancak kaleci topu çelmeyi başardı. Altı pasta boşta kalan topa Podolski koşu yaptı ancak savunma topu kornere göndermeyi başardı.

İTİRAZLAR ARASINDA GELEN GENÇLERBİRLİĞİ GOLÜ

Galatasaray'da ilk 35 dakika içerisinde en çok dikkat çeken isimler Wesley Sneijder, Podolski ve Jose Rodriguez oldu. Sarı-kırmızılı takım üstün oynadığı bu dakikalarda kalesinde sürpriz bir gol gördü. Bilal orta sahada topu rakibine kaptırırken, Gençlerbirliği hızlı hücuma çıktı. Savunmanın arkasına sarkan El-Kabir bir anda Muslera ile karşı karşıya kaldı. El-Kabir sağ çaprazdan Muslera'dan sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. Golün ardından Galatasaraylı oyuncular Bilal'a faul yapıldığı gerekçesiyle hakeme itirazlarda bulundu. Bu itirazlar sırasında Selçuk İnan bir de sarı kart gördü.

Mücadelenin ilk yarısının kalan süresinde Galatasaray beraberlik golü için yüklendi ancak ilk 45 dakikada  başka gol olmadı. İlk yarı 1-0'lık Gençlerbirliği üstünlüğü ile sona erdi.

TT ARENA'DA İKİNCİ YARI GOLLERLE BAŞLADI

Oyunun ikinci yarısına Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu bir değişiklikle başladı. Galatasaray'da oyunun ikinci yarısına kenara Jose Rodriguez gelirken, oyuna Yasin Öztekin dahil oldu. Gençlerbirliği'nde de Spelmann çıkarken, oyuna Tomic girdi.

Galatasaray, beraberlik golü için ikinci yarıya da baskılı başladı. Sol kanattab Yasin Öztekin topla buluştu ve sol kanattan koşu yapan Aurelien Chedjou'ya çok şık bir pas gönderdi. Chedjou sol kanattan sol ayağıyla ceza sahası içerisinde çok dügzün bir orta açtı. Bilal Kısa, Chedjou'nun ortasına yaptığı şık kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Galatasaray 49. dakikada bu golle skora dengeyi getirdi.

Bu golün sadece 4 dakika sonrasında Galatasaray, sol kanattan bir köşe vuruşu kazandı. Selçuk İnan, kornerde topu ön direğe ortaladı. Hakan Balta ile ön direğe koşu yapan Aurelien Chedjou'nun kafa vuruşunda top ağlara gitti ve Galatasaray 53. dakikada 2-1 öne geçmeyi başardı.

MAÇI DEĞİŞTİREN YASİN, GOLÜNÜ DE ATTI

Mücadelenin 68. dakikasında Galatasaray rakip kalede gol aramaya devam ederken, sağ kanatta boşta kalan topu Sabri Sarıoğlu bekletmeden ceza sahasına gönderdi. Havalanan top arka tarafta boşta kalan Yasin Öztekin'e geldi. Yasin Öztekin ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluştuktan sonra, kontrollü ve sert bir şut çıkararak topu ağlara göndermeyi başardı. Sarı-kırmızılı takım bu golle Gençlerbirliği karşısında skoru 3-1'e getirdi.

İkinci yarıya daha iyi ve istekli başlayan Galatasaray, skor üstünlüğünü de ele geçirdikten sonra çok daha rahat oynamaya başladı. Gençlerbirliği ise ikinci yarıda rakip sahada pozisyon bulmakta çok zorlandı. Karşılaşmanın 80. dakikasında özellikle Galatasaray ataklarını başlatan isim olan ve büyük efor sarfeden Wesley Sneijder kenara gelirken, Hamza Hamzaoğlu Emre Çolak'ı sahaya sürdü. Sneijder oyundan alınırken, tribünlerden büyük alkış aldı. Mücadelenin 84. dakikasında uzun süreli sakatlığını atlatan Burak Yılmaz oyuna gireken, Umut Bulut kenara geldi. 

VE SKORU BELİRLEYEN GOL DE GELDİ

Mücadelenin 87. dakikasında Sabri'nin ceza sahası içerisine gönderdiği ortada Burak Yılmaz yerde kaldı ve hakem pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı atışı için Galatasaray'da topun başına Burak Yılmaz geldi. Burak Yılmaz 87. dakikada kazanılan penaltıyı gole çevirdi ve Galatasaray'ı 4-1 öne geçirdi. Kalan kısa sürede başka gol olmadı ve Galatasaray mücadeleden 4-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.
Son Güncelleme: 17.10.2015 22:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.