Avrupa kupalarında rakipler belli oldu

Avrupa kupalarında üç temsilcimizin rakipleri belli oldu.

23 Temmuz 2018 Pazartesi 19:29
Avrupa kupalarında rakipler belli oldu






Avrupa kupalarında rakipler belli oldu

   Avrupa kupalarında üç temsilcimizin rakipleri belli oldu. İlk olarak Şampiyonlar Ligi’nde yer alan Fenerbahçe’nin rakibi belli oldu. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz Ligi ekiplerinden Benfica ile eşleşti. Fenerbahçe ile Benfica arasındaki ilk maç 7 ya da 8 Ağustos tarihinde Portekizde, rövanşı ise 14 Ağustos’ta Kadıköy’de oynanacak. Bu turu geçen takım, Şampiyonlar Ligi play-off turuna kalacak. Elenen takım ise Avrupa Ligi play-off turuna katılacak. Fenerbahçe ve Benfica, son olarak 2012/2013 UEFA Avrupa Ligi Yarı Finali’nde karşı karşıya gelmişti. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan ilk maçta Fenerbahçe, Egemen’in golüyle sahadan 1-0 galip ayrılmıştı. Ancak Portekiz’de oynanan rövanşı 3-1 kazanan ev sahibi takım, Fenerbahçe’yi eleyerek finale yükselmişti. O maçta Fenerbahçe'nin tek golünü penaltıdan Dirk Kuyt kaydederken, Benfica’nın gollerini ise Nico Gaitan ve Oscar Cardozo (2) kaydetmişti.

   Avrupa futbolunun en önemli organizasyonlarında biri olan UEFA Avrupa Ligi’nin 3.ön eleme turu kuraları çekildi. İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan kura çekiminde, ülkemizi temsil eden Beşiktaş ve Medipol Başakşehir’in rakipleri de belli oldu. Temsilcimiz Medipol Başakşehir, İskoç ekibi Aberdeen ile İngiliz temsilcisi Burnley eşleşmesini galibi ile eşleşti. Diğer temsilcimiz Beşiktaş 2. turdaki rakibi Faroe Adaları'nın B36 Torshavn kulübünü elemeyi başarırsa, 3. ön eleme turunda Avusturya ekibi Lask ile Norveç temsilcisi Lillestrom eşleşmesinin galibi ile karşı karşıya gelecek. UEFA Avrupa Ligi’nde 3. ön eleme turunda ilk maçlar 9 Ağustos, rövanş maçları ise 16 Ağustos’ta oynanacak.

Sözcü

Anahtar Kelimeler:
BeşiktaşFenerbahçe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.