Aykut Kocaman 'yarım kalan' işine başlıyor

Fenerbahçe'ye uluslararası arenada en iyi derecesini 2013'te yaşatan teknik direktör Aykut Kocaman, 4 yıl sonra sarı-lacivertli takımın başında Avrupa sınavına çıkacak.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 12:16
Aykut Kocaman 'yarım kalan' işine başlıyor






İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - Fenerbahçe'ye uluslararası arenada en iyi derecesini 2013'te UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynatarak yaşatan teknik direktör Aykut Kocaman, 4 yıl sonra sarı-lacivertli takımın başında Avrupa sınavına çıkacak.
Sarı-lacivertlilere 4 yıl sonra dönen Kocaman, ilk resmi sınavını yarın UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya ekibi Sturm Graz karşısında verecek.
Fenerbahçe'de ilk döneminin son sezonunda 2012-2013'te takımına bu kulvarda yarı final oynatarak önemli bir başarı elde eden Kocaman, "Yarım kalan işlerim var." diye tekrar döndüğü sarı-lacivertlileri Avrupa'da zirveye çıkarmaya çalışacak.
Fenerbahçe'yle 23. Avrupa sınavı
Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin başında 23. kez bir Avrupa kupası maçında sahada yer alacak.
Sarı-lacivertli takım, Kocaman yönetiminde 22 Avrupa kupası maçında 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.
Bin 530 gün sonra

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin başında tam bin 530 gün sonra resmi maça çıkacak.
Sarı-lacivertli takımın başında son maçına 18 Mayıs 2013'te Süper Lig'de Kardemir Karabükspor karşısında çıkan Kocaman, bin 530 gün sonra Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde olacak.
Tecrübeli teknik adam, bin 547 gün sonra ise bir Avrupa kupası maçında Fenebrahçe'nin başında yer alacak. Kocaman'la Fenerbahçe son Avrupa sınavını 2 Mayıs 2013'te UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde vermişti.
Rekor sahibi
Aykut Kocaman, 2012-2013 sezonundaki Avrupa kupalarındaki maç sayısıyla Türk futbol tarihine de adını yazdırdı.
Kocaman, söz konusu sezonda Fenerbahçe'yle Avrupa kupalarında 18 maça çıktı. Bu rakamla 52 yaşındaki teknik adam, Türk futbol tarihinde bir sezonda Avrupa arenasında takımıyla en çok müsabakaya çıkan teknik direktör unvanını aldı.
Aykut Kocaman döneminde Fenerbahçe, Avrupa kupalarında oynadığı 4 ön eleme turundan sadece birinde turu geçebildi.
Muhabir: Erkan Tiryaki

Son Güncelleme: 26.07.2017 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.