Bakan Kılıç'a Alsancak mektubu

ALSANCAK Stadı'nı Koruma ve Yaşatma Platformu, emektar tesisin yola bakan cephesinde yer alan eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasının yıkım çalışmalarının başlayacağı haberine tepki gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay...

06 Mart 2015 Cuma 18:09
Bakan Kılıç'a Alsancak mektubu






ALSANCAK Stadı'nı Koruma ve Yaşatma Platformu, emektar tesisin yola bakan cephesinde yer alan eski Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasının yıkım çalışmalarının başlayacağı haberine tepki gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a konuyla ilgili bir mektup yazan Platform üyeleri, "Başta taraftarlar olmak üzere İzmirlilere sormadan, görüşlerini almadan, şehrin kültürel ve tarihsel kimliğinde önemli bir yeri olan Alsancak Stadı'nın tarihi dokusunu bozacak bir müdahalede bulunulmasına sessiz kalmayacağımızın bilinmesini isteriz" ifadesini kullandı.
Alsancak Stadı'nın kapatılmasına ilişkin sürece ve kararlara itirazları içeren davalar devam etmekteyken, mahkeme sonuçları beklenmeden mevcut tribünlerin iyileştirilmesi, yenilenmesi haricinde herhangi bir değişikliğin kabul edilemeyeceğini belirten Platform üyeleri, "Alsancak Stadı'yla ilgili talepleri ve hassasiyetler birçok defa gayet net şekilde paylaşılmışken, ortada kamuoyunun bilgisine sunulmuş, paylaşılmış bütünlüklü bir projenin olmadığı koşullarda söz konusu talimatınız maalesef konunun oldu bittiye getirilmek istendiği izlenimi yaratmaktadır" mesajını verdi.
Bakan Kılıç'ı, "Alsancak Stadı Tarihtir Yok Edilemez" adlı belgeselin, 9 Mart'ta Fransız Kültür Merkezi'nde yapılacak gala gösterisine davet eden Platform üyelerinin açıklaması şöyle bitti: "Bir an önce gerekli iyileştirmeler yapılarak Alsancak Stadı'nın, stat olarak müsabakalara açılması, UEFA kriterlerine ve tarihsel dokusuna uygun olarak yerinde yenilenmesi, yenileme çalışmaları kapsamında, stadın bünyesinde Türkiye'nin ilk futbol müzesinin yapılması, kentlileri ilgilendiren sürecin şeffaf olması, halkla paylaşılarak planlanması ve yapılması gereği için bilgi ve değerlendirmelerinize sunarız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.