Bakan Şimşek'ten tenis şampiyonu İsrailli Dudi Sela'ya kupa

Arif ARSLAN / BATMAN, () - TÜRKİYE Tenis Federasyonu'nun Batman'da düzenlediği CUP turnuvasında, rakibi Sloven Blaz Kavcıc'ı çekişmeli geçen maçta devirmeyi başaran İsrail'li tenisçi Dudi Sela, birincilik kupasını Maliye Bakanı Mehmet...

12 Nisan 2015 Pazar 16:57
Bakan Şimşek'ten tenis şampiyonu İsrailli Dudi Sela'ya kupa






Arif ARSLAN / BATMAN, () - TÜRKİYE Tenis Federasyonu'nun Batman'da düzenlediği CUP turnuvasında, rakibi Sloven Blaz Kavcıc'ı çekişmeli geçen maçta devirmeyi başaran İsrail'li tenisçi Dudi Sela, birincilik kupasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in elinden aldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Güneydoğu'da ilk kez uluslararası tenis turnuvasının yapıldığını belirterek, "Bu örnek turnuvayla Batman dünya ekranlarına tenisle de yansıdı" dedi.
20 ülkeden toplam 50 tenisçinin katıldığı ve kısa adı CUP olan Challenger tenis turnuvasının yapıldığı Batman'da, şampiyonluğu İsrail'li tenisçi Dudi Sela kazandı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Azmi Çelik, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve Batman'daki İl yöneticileri ile tenisseverlerin izlediği Dudi Sela ile Sloven Blaz Kavcıc'ın final maçı çekişmeli geçti. Yağmurdan ıslanan tenis kortunun zemini hakemler ile görevliler tarafından havlularla kurutuldu. Yaklaşık üç saat süren karşılaşmada güçlü rakibi Sloven Blaz Kavcıc'i 6-7,   6-3 ve 6-3'lük setlerle yenmeyi başaran İsrail'li Sela, 42 bin 500 Euro'luk ödülün de sahibi oldu. 
BAKAN ŞİMŞEK'E TENİS RAKETİ
Turnuvaya desteklerinden ötürü Batman Valisi Azmi Çelik, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, işadamı Nihat Özdemir ve TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın'a plaket veren Maliye Bakanı Şimşek, önce ikinci olan Sloven Kavcıc'e kupasını verirken, daha sonra turnuvanın şampiyonu olan İsrail'li Sela'ya da birincilik kupasını verdi. Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, dünya Tenis Federasyonu'nun Batman'da yapılan turnuvayı örnek gösterdiğine dikkat çekti ve katkılarından dolayı tenis raketini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e armağan etti. 

BATMAN DÜNYA EKRANLARINDA
İstanbul, İzmir, Mersin ve Antalya'dan sonra ilk kez uluslararası tenis turnuvasının Batman'da yapıldığına dikkat çeken Maliye Bakanı Şimşek ise, "Dünyanın 20 ülkesinden Batman'a gelen tenisçileri kutluyorum. Ben de tenisi seviyorum. Top toplayan kardeşlerimi de kutluyorum. Onlar da iyi iş çıkardılar. Batman'daki tenis turnuvası dünya ekranlarına kardeşlik, dostluk ve barış mesajı vermiş oldu. Umarım bu güzellikler devam eder" diye konuştu.
FOTOĞRAFLBI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.