Başakşehir Fenerbahçe maçı: Fener şoke oldu: 2 - 1

Medipol Başakşehir - Fenerbahçe Fatih Terim Stadyumu'nda sona erdi. Spor Toto Süper Lig 32. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe maçında Fenerbahçe şampiyonluk yolunda ağır darbe..

09 Mayıs 2016 Pazartesi 21:35
Başakşehir Fenerbahçe maçı: Fener şoke oldu: 2 - 1







Başakşehir Fenerbahçe maçı: Fener şoke oldu: 2 - 1


Medipol Başakşehir - Fenerbahçe Fatih Terim Stadyumu'nda devam ediyor. Spor Toto Süper Lig 32. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe maçının son 10 dakikasında durum 2-1


Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

Ev sahibi ekip 60. dakikada Edin Visca'nın golüyle öne geçti. Bu golden 5 dakika sonra yine Edin Visca sahneye çıktı ve takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti.

Fenerbahçe 76. dakikada van Persie ile penaltı vuruşundan faydalanamadı.

Mehmet Topal 79. dakikada farkı bire indiren golü attı. Maçın geri kalan dakikalarında gol olmayınca 3 puanın sahibi Medipol Başakşehir oldu.

Bu skorla Başakşehir puanını 53'e yükseltirken, Fenerbahçe 70 puanda kalarak şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.

Ev sahibi ekip 60. dakikada Edin Visca'nın golüyle öne geçti.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir, Fatih Terim Stadında karşı karşıya geldi.

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı yenmesi ile şampiyonluk yarışında puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbahçe sahadan şok bir skorla ayrıldı ve rakibine 2-1 yenildi.

Başakşehir'in golleri 60 ve 64'te Edin Visca'dan gelirken Fenerbahçe'nin tek golünü 80'de Mehmet Topal kaydetti. Sarı-lacivertli takımda Van Persie, 76. dakikada bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Bu sonuçla Fenerbahçe 70 puanda kaldı ve ligin son 2 haftasına girilirken lider Beşiktaş ile puan farkı 6'da kaldı. Başakşehir ise 53 puana yükseldi.

Ligde bir sonraki hafta Fenerbahçe sahasında Gençlerbirliği ile oynayacak. Başakşehir ise deplasmanda Eskişehirspor'un konuğu olacak.

MEHMET TOPAL '200' DEDİ

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal, Medipol Başakşehir karşısında Spor Toto Süper Lig'de 200. maçına çıktı. Süper Lig'de, Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyen Mehmet, 2. dalya heyecanını Medipol Başakşehir karşısında yaşadı. Tecrübeli futbolcu Galatasaray'la 82, Fenerbahçe'yle 118 Süper Lig maçında mücadele etti.

VOLKAN DEMİREL-YALÇIN AYHAN GERGİNLİĞİ

Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel ile Medipol Başakşehir'in tecrübeli stoperi Yalçın Ayhan arasındaki küslük devam etti. Maçtan önce yapılan seremonide Yalçın ve Volkan tokalaşmadı. Yalçın, Kasımpaşa'da forma giydiği dönemde Fenerbahçe'yle 24 Şubat 2013'te oynadıkları maçta Volkan Demirel'le gerginlik yaşamıştı. Bu maçtan sonra iki futbolcu, takımlarının karşı karşıya geldiği maçlarda seremonilerde el sıkışmadı.

JOSEF ÇİZGİDEN ÇIKARDI

İlk tehlikeli atak 4. dakikada Başakşehir'den geldi. Josef'in hatası sonucu topu alan Visca savunmanın arkasına kaçan Mossoro'yu gördü. Ceza alanına giren Mossoro tekrar Visca'yı gördü. Visca'nın vuruşu Volkan'ı geçse de çizgi üzerinde Josef çıkardı ve hatasını telafi etti.

İKİNCİ YARIDA İŞLER DEĞİŞTİ

İkinci yarıda Fenerbahçe aradığı golü bulmak için hücuma ağırlık verirken 60. dakikada büyük bir şokla karşılaştı. Fernandao'yu da sahaya süren Vitor Pereira'yı yıkan an, Bruno Alves'in büyük hatasında ceza alanına girmeden şutunu çıkaran Edin Visca'nın skoru 1-0 yaptığı andı.

VOLKAN BABACAN GÜNÜN ADAMI!

Fenerbahçe beraberlik golü için saldırırken 63'te Volkan Babacan, takın mesafeden Fernandao'nun kafa vuruşunu tek elle köşeden çıkardı ve adeta EURO 2016 öncesinde Fatih Terim'e 'rahat ol hocam' mesajı verdi.

VISCA AFFETMEDİ!

Fenerbahçe, Başakşehir kalesine çok adamla saldırırken ikinci bir şokla karşılaştı. 64'te bu sefer solda topla buluşan Doka yine ceza alanına girmek üzere olan Visca'yı gördü. Visca ceza alanına girdi ve rahatça kontrol ettiği topu sağ ayağı ile köşeye bıraktı: 2-0. Bu pozisyonda Fenerbahçe savunmasının az adamla yakalanması saha kenarındaki Vitor Pereira'yı adeta çıldırttı.

VOLKAN BABACAN PENALTIYI KURTARDI

Konuk takımın maçı çevirme adına yakaladığı en önemli pozisyonlardan birisi de 76'da kazanılan penaltı oldu. Ceza alanı içinde Ferhat, Fernandao'yu hava topu mücadelesinde çekip düşürünce Fırat Aydınus da tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Ancak topun başına geçen Robin van Persie'nin vuruşunu kaleci Volkan Babacan köşede yakaladı ve gole izin vermedi.

MEHMET TOPAL UMUT OLDU AMA...

80'de Volkan Şen'in ceza alanı dışından yaptığı vuruşu Volkan Babacan kornere çeldi ancak kornerde Nani'nin ortasına ceza alanı içinde Mehmet Topal'ın yaptığı şık kafa vuruşunun gol olmasını engelleyemedi ve Fenerbahçe farkı bu dakika 1'e indirdi: 2-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-1 Başakşehir üstünlüğü ile sona erdi.
BAŞAKŞEHİR-FENERBAHÇE

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Volkan, Bekir, Yalçın, Epureanu, Ferhat, Mahmut, Emre, Visca, Mossoro, Doka, Mehmet Batdal.

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Nani, Volkan, van Persie.


Fenerbahçe, ligde topladığı 70 puanla 2. sırada yer alırken, Medipol Başakşehir ise 50 puanla 4. sırada yer alıyor.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda saat 20:00'da başlayacak olan müsabakayı hakem Fırat Aydınus yönetiyor.

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Lazar Markovic ile maç kadrosuna alınmayan Caner Erkin bu mücadelede forma giyemeyecek.

Medipol Başakşehir 'de ise sakatlıkları bulunan Cenk Şahin ve Alparslan Erdem bu maçta forma giyemiyorlar.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Ülker Stadyumu’nda oynanılan karşılaşma Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğü ile sona ermişti.

Fenerbahçe'de Van Persie, Volkan Demirel ve Diego bu maçta sarı kart görmeleri durumunda gelecek hafta Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.

 
Son Güncelleme: 09.05.2016 22:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.