Basketbol Genç Milli Takımı Çeyrek Finalde

Volos- Yunanistan'ın Volos kentinde düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye Basketbol Genç Milli Takımı, F Grubu'ndaki son maçında Litvanya'yı 73-67 mağlup ederek grup birincisi olarak çeyrek finale yükseldi....

29 Temmuz 2015 Çarşamba 21:30
Basketbol Genç Milli Takımı Çeyrek Finalde






Volos-

Yunanistan'ın Volos kentinde düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye Basketbol Genç Milli Takımı, F Grubu'ndaki son maçında Litvanya'yı 73-67 mağlup ederek grup birincisi olarak çeyrek finale yükseldi. Ay-yıldızlıların rakibi E Grubu müsabakalarının tamamlanmasının ardından belli olacak.

Karşılıklı sayılarla başlayan birinci çeyreğin ilk 4 dakikası 6-6 eşitlikle geçildi. Litvanya, Martynas Vamas'ın etkili oyunuyla 8-0'lık bir seri yakalayarak durumu 14-6'ya getirse de Ay yıldızlılar farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. İlk periyot 18-16 Litvanya üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotta etkili oyununu sürdüren Genç Milliler bitime 8:18 dakika kala 22-20 öne geçti ve soyunma odasına Furkan Korkmaz'ın son saniye üçlüğüyle 43-37 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte hücumdaki ritmini koruyan Ay yıldızlılar, Furkan Korkmaz'ın da etkili oyunuyla son periyoda 56-51 önde girdi. Çok çekişmeli bir mücadeleye sahne olan son çeyrekte hücumda daha üstün taraf olan Genç Milli Takım Litvanya'yı 73-67 mağlup etti.

Türkiye Basketbol Genç Milli Takımı'nda Furkan Korkmaz 22 sayı-12 ribaund-3 asist, Ömer Yurtseven 14 sayı-12 ribaund 1 asist ve Enes Taşkıran 12 sayı-1 ribaund-2 asistle mücadele etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.