Beşiktaş Avrupa'da namağlup liderliğini sürdürdü

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 4. hafta maçında sahasında Fransa temsilcisi Monaco ile 1-1 berabere kaldı. Namağlup yoluna devam eden ve puanını 10'a yükselten Beşiktaş, liderliğini sürdürdü.

01 Kasım 2017 Çarşamba 23:30
Beşiktaş Avrupa'da namağlup liderliğini sürdürdü






İSTANBUL (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nun 4. haftasında Beşiktaş ile Monaco arasında oynanan karşılaşma 1-1 sona erdi.

2. dakikada Quaresma'nın ortasında Tosic ile beraber topa yükselen Jorge, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

15. dakikada Monaco gole yaklaştı. Lemar'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, Tielemans topa kafayı vurdu. Kaleci Fabricio, meşin yuvarlağı çeldi, savunma daha sonra tehlikeyi önledi.

38. dakikada Jovetic'in soldan ortasında Marcos Lopes topa ayak koydu. Kaleci Fabricio'yu geçen meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

40. dakikada sağdan ceza sahasına giren Quaresma, meşin yuvarlağa ayağının dışıyla vurdu. Kaleci Subasic, topu kontrol etti.

44. dakikada sağdan ceza sahasına giren Gökhan Gönül'ün sert vuruşunda, top direğin yanından auta gitti.

45+1. dakikada Monaco golü buldu. Adriano'nun hatalı pası sonrası topla buluşan Marcos Lopes, ceza sahası dışından meşin yuvarlağa sert vurdu. Top filelerle buluştu: 0-1

İkinci yarı

53. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Tolgay Arslan'ın ara pasıyla sağdan ceza sahasına giren Quaresma, Jorge'den sıyrılmak isterken yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. 54'üncü dakikada penaltıyı kullanan Cenk Tosun, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1

59. dakikada Beşiktaş, çok net bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Oğuzhan Özyakup, orta sahadan kaptığı topu savunmanın arkasına gönderdi. Soldan ceza sahasına giren Babel, kaleci Subasic'i geçti ancak açısını kaybedince meşin yuvarlağı Quaresma'ya bıraktı. Portekizli oyuncu, topu boş kale yerine üstten auta attı.

75. dakikada Monaco gole yaklaştı. Sol taraftan kullanılan kornerde Raggi topa kafayı vurdu. Direk dibindeki Oğuzhan Özyakup meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

88. dakikada Joao Moutinho'nun sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında Carillo topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Fabricio'da kaldı.

90+3. dakikada Keita Balde'nin ceza sahası sol çaprazından sert vuruşunda, kaleci Fabricio gole izin vermedi.

Grupta namağlup şekilde yoluna devam eden ve puanını 10'a çıkaran siyah-beyazlı ekip, liderliğini sürdürdü. Monaco ise 2 puana ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vodafone Park'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş ile Fransa temsilcisi Monaco arasında oynanan karşılaşmayı izledi.

Vodafone Park'taki mücadeleyi tribünden takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, stada gelişinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyesi Umut Güner karşıladı.

Müsabakayı ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da izledi.

İlk kez puan yitirdi, galibiyet serisi bitti

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde ilk puan kaybını yaşadı.

G Grubu'ndaki ilk 3 maçını kazanan siyah-beyazlılar, 4. maçtan beraberlikle ayrıldı.

Monaco beraberliğiyle siyah-beyazlı ekibin Avrupa'daki galibiyet serisi de sonlandı. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Olympique Lyon'u 2-1 yenen ve 2017-2018'de Şampiyonlar Ligi'nde sırasıyla Porto'yu 3-1, Leipzig'i 2-0 ve Monaco'yu 2-1 mağlup eden Beşiktaş'ın serisini Fransa ekibi bitirdi.

Puanları artırıyor

Şampiyonlar Ligi'nde 7. kez mücadele eden ve en yüksek puanına bu sezon ulaşan Beşiktaş, bu alandaki rekorunu geliştirmeyi sürdürdü.

Beşiktaş, puan rekorunu 10'a yükseltti.

Galatasaray'ı yakaladı

Siyah-beyazlı ekip, 10 puana ulaşarak Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ı yakaladı.

Beşiktaş, 2001-2002 ve 2012-2013'te Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 10'ar puan alan Galatasaray ile aynı başarıyı yakaladı.

Siyah-beyazlı takım, 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde topladığı 11 puanla Türk takımları adına rekoru elinde bulunduran Fenerbahçe'ye de biraz daha yaklaştı.

Çifte "Dalya"da kazanamadı

Monaco maçıyla Avrupa kupalarında iki kategoride "Dalya" diyen Beşiktaş, tarihinin önemli günlerinden birinde galibiyete ulaşamadı.

Avrupa'da 200. karşılaşmasına çıkan siyah-beyazlı ekip, beraberlikle yetinmek zorunda kaldı. Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 200 karşılaşmanın 76'sını kazandı, 81'ini yitirdi. Siyah-beyazlı ekip, Monaco karşılaşmasıyla 43. kez sahadan beraberlikle ayrıldı.

İç sahada yenilmezlik sürüyor

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa'da son dönemde iç sahada yakaladığı yenilmezliği Monaco karşısında da sürdürdü.

Beşiktaş, son 5 sezonda Avrupa kupalarında rakiplerini 19 kez konuk ederken, söz konusu müsabakalarda şu ana dek sadece bir yenilgi aldı. Beşiktaş, bu mağlubiyeti de 2014-2015 sezonunda, Slaven Bilic yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'nde Belçika temsilcisi Club Brugge'e 3-1 yenilerek yaşadı.

Siyah-beyazlılar, bu periyottaki iç saha maçlarında rakiplerine 10 kez üstünlük sağlarken, 8 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı.

Evindeki son 19 maçta 31 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde 17 gol gördü.

Cenk Tosun, rekor kırdı

Siyah-beyazlı ekibin 54. dakikada penaltıdan golünü atan Cenk Tosun, Şampiyonlar Ligi'nde rekor kırdı.

Beşiktaş'ın eski oyuncusu Oktay Derelioğlu ile dörder golle Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda takımın en golcü oyuncusu unvanını paylaşan Cenk, Monaco karşısında topu filelerle buluşturarak 5 gole ulaştı ve bu alandaki rekoru ele geçirdi.

Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezon sadece Benfica'ya gol atan Cenk, 2017-2018'de ise Porto karşılaşmasıyla fileleri havalandırmaya başladı. Leipzig mücadelesini boş geçen Cenk, Monaco ile oynanan iki karşılaşmada da 3 kez gol sevinci yaşadı.

Cenk Tosun, ayrıca siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 11 gole ulaşarak, aynı sayıdaki Ricardo Quaresma'yı yakaladı.

Muhabir: Hüseyin Eroğul-Ercan Doğan

Anahtar Kelimeler:
Spor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.