Beşiktaş evinde farklı yenildi 

Beşiktaş evinde oynadığı Genk maçını 4-2 gibi farklı bir sonuçla yenildi.

26 Ekim 2018 Cuma 07:47
Beşiktaş evinde farklı yenildi 






Beşiktaş evinde farklı yenildi 

   Beşiktaş evinde oynadığı Genk maçını 4-2 gibi farklı bir sonuçla yenildi.Sarpsborg'u evinde mağlup eden ancak deplasmanda Malmö'ye yenilen Beşiktaş, Genk'e de sahasında 4-2'lik skorla mağlup oldu. Alınan bu sonuçla Beşiktaş 3 puanda kalırken Genk puanını 6'ya çıkarttı.Mücadelenin 3. dakikasında maça sol kanatta başlayan Quaresma, rakibini bir sağa bir sola yatırdı ve şutunu çıkardı. Quaresma'nın şutunda kaleci iyi yer tuttu ve topu kontrol etti.15'te Malinovski, Medel'den sıyrıldı ve kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan sert vurdu. Malinovski'nin şutu az farkla dışarı çıktı. Böylece maçta ilk tehlikeli atak rakip Genk'ten gelmiş oldu.

   Mücadelenin 23. dakikasında savunmadan çok iyi çıkan Genk, atağın yönünü sağ kanada çevirdi. Maehle'nin ortasında içeride bomboş kalan Samatta, gelişine bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Anderlecht formasıyla Beşiktaş filelerini havalandıran Mbwana Aly Samatta, bu sezon 18'inci resmi maçında 15'inci golünü attı

    Mücadelede sakatlık geçiren ve daha öncesinde tedavi olarak devam etmeyi tercih eden Tolgay Arslan 27'de daha fazla dayanamadı ve yerini Enzo Roco'ya bıraktı.Şenol Güneş bu değişiklikle taktiksel olarak da değişikliğe gitmiş oldu. Necip Uysal orta sahaya geçerken Roco asıl bölgesi olan savunmaya geçti.

   37'de Quaresma, sağ çizgide iki rakibinin arasından sıyrılmaya çalıştı ancak yerde kaldı. Beşiktaş, serbest vuruş kullandı. Quaresma'nın arka direğe yaptığı ortayı Genk savunması kornere çeldi. Beşiktaş ceza sahası içinde bu dakikaya kadar istediği pozisyonları henüz bulamadı. Maçın ilk yarsının son düdüğü çaldı.Beşiktaş 2. yarıya ooyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarıda çok bir varlık gösteremeyen Larin yerini Vagner Love'a bıraktı. Bu aynı zamanda Siyah Beyazlılar'ın 2. oyuncu değişikliği oldu.

 

   47. dakikada oyuna sonradan dahil olan Enzo Roco, sarı kart gören isim oldu.50'de bir kez daha Genk tehlikeli geldi. Samatta'nın arka direğe çevirdiği topu tek pasla indiren Genk hücumcuları, savunmada Roco'ya takıldı.

  Beşiktaş, 52. dakika geçilirken Genk kalesine gönderdiği 5 şutun 1'inde isabet sağlayabildi. Genk ise Beşiktaş kalesine gönderdiği 8 şutun 2'sinde isabet buldu ve bu şutlardan biri de gol oldu.61. dakikada Genk'te Uronen, Roco'ya yaptığı müdahalenin ardından sarı kartla cezalandırıldı. Bu pozisyonun hemen ardından Beşiktaş atağa kalktı. Oğuzhan Özyakup'un pasında mutlak gol şansı yakalayan Vagner Love, topu ıskaladı. 

    Mücadelenin 70. dakikasında Samatta hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti. İlk goldeki senaryonun aynısı gerçekleşti ve aynı isimler gole etki etti. Meahle, sağ kanattan arka direğe çıkardı ve bomboş durumdaki Samatta topu ağlarla buluşturdu.Beşiktaşlı taraftarlar, 2-0'ın ardından takımlarını protesto etmeye başladı.

   2 golü kalesinde gören Beşiktaş, Genk kalesine yüklenmeye başladı. 74. dakikada Gökhan Gönül'ün çizgi üstünden kafayla çevirdiği topa düzgün vuran Vagner Love, maçın skorunu 2-1'e taşıdı.Genk kalesinde gördüğü golün ardından oyuncu değişikliğine gitti. Joseph Paintsil yerine oyuna giren isim Jakub Piotrowski oldu.Mücadelenin 76. dakikasında iki rakibinden çok şık sıyrılan Ricardo Quaresma, kaleyi karşısına aldı ancak şutunda isabet sağlayamadı.

    Maçın 81. dakikasında Ngondala skoru 3-1'e getiren golü kaydetti. Malinovski'nin pasında hızlı hücuma çıkan Ndongala, ceza sahasına girdi ve Karius'un yanından topu ağlarla buluşturdu.Maçın 83. dakikasında Piotrowski skoru 4-1'e getiren golü kaydetti. Beşiktaş, Genk karşısında 5'e 3 yakalandı. Çizgi üstünden ortasını yapan Samatta, topu Piotrowski'yle buluşturdu. Piotrowski'nin kafa vuruşu Caner'e de çarptı ve ağlarla buluştu.Beşiktaş son oyuncu değişikliğini 84'te gerçekleştirdi. Caner Erkin yerine oyuna giren isim Mustafa Pektemek oldu.

   Maçın 86. dakikasında Vagner Love hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti. Brezilyalı farkı 2'ye indirdi. Mustafa Pektemek'in sağ kanattan yaptığı ortaya çok iyi yükselen Love, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.

   Maçın son düdüğü çaldı ve etkisiz bir ilk yarının ardından 2. yarıda da rakibine karşı hızlı ataklarına engel olamayan Kartal sahadan 4-2'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Şenol Güneş "Rakip daha güçlüydü"

   Genk maçı sonrası maçı değerlendiren Beşiktaş teknik direktörü  Şenol Güneş, ‘Sorumluluk benim’ dedi ve şöyle devam etti; "Tabii ilk yarı özellikle oyun formatı olarak düşündüğümüz şekilde oynamaya çalışırken, rakibin önemli özelliği hızlı çıkmaları, İlk yarıdaki gol, kontrolü rakip takıma verdi. Basit ve kolay goller yedik. Bizim için çok kötü bir sonuç. Rakip daha iyiydi ve daha güçlüydü onlar kazandı.İkinci yarı baskı yapıp pozisyonlar bulmaya çalıştık ama onlar gol buldu. Çok basit hatalardan gol yedik. İlk yarı oyun disiplininden çok kopuktuk. İkinci yarı toparlamaya çalıştık ama olmadı. Rakip bizden daha güçlüydü.Taraftarlar üzüntülerini de, sevgilerini de abartılı kullanabiliyor. Bu kulüp, yönetimiyle, başkanıyla, oyuncusuyla, taraftarıyla bir bütün. Sorumluluk takım adına benim. Bu kulüp yönetimiyle başkanıyla taraftarıyla bir bütün. Biz bir ekibiz. Başarısızlığı konuşmak yerine bugün ne yapacağımızı konuşmalıyız. Ayağa kalkacak gücümüz var. Savaşmazsanız büyük takım olamazsınız. Eleştireceğiz, değiştireceğiz. Oyun olarak dibe vurduğumuzda kalkacak gücümüz olduğunu gördük."

İşte 11'ler:

Beşiktaş: Karius, Gökhan, Vida, Necip, Caner, Medel, Tolgay, Oğuzhan, Lens, Quaresma, Larin

Genk: Vukovic, Dewaest, Samatta, Paintsil, Malinovskiy, Uronen, Pozuelo,Mæhle, Heynen, Lucumi, Ndongala

Fanatik

Son Güncelleme: 26.10.2018 11:18
Anahtar Kelimeler:
BeşiktaşGenk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.