Beşiktaş, Fenerbahçe Maçına Bileniyor

 ALİ DANAŞ - İSTANBUL / Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında sahasında Fenerbahçe ile derbi maçına çıkacak olan Beşiktaş her yönüyle maça hazırlanıyor. Sezon başından bu yana oynadığı futbol ve futbolcularının gösterdiği...

31 Ekim 2014 Cuma 14:22
Beşiktaş, Fenerbahçe Maçına Bileniyor






 ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında sahasında Fenerbahçe ile derbi maçına çıkacak olan Beşiktaş her yönüyle maça hazırlanıyor.

Sezon başından bu yana oynadığı futbol ve futbolcularının gösterdiği kazanma hırsı ile bütün maçlarda favori gösterilen siyah beyazlılar geçen haftaki sürpriz SAİ Kayseri Erciyes mağlubiyetinin ardından Fenerbahçe'yi yenerek liderliğini sürdürme peşinde.

JOSE SOSA VE MUSTAFA PEKTEMEK BİLİÇ'İN ELİNİ GÜÇLENDİRİYOR

2014-2015 sezonunda 21 kişilik dar bir kadro ile yola devam eden Beşiktaş sakat futbolcularının sayısının arttığı haftalarda sıkıntı yaşasa da Fenerbahçe maçında daha geniş bir kadro ile mücadele edecek. Sakatlıkları tamamen geçen Jose Sosa ve Mustafa Pektemek, Slaven Biliç'in kadro derinliği ve hamle şansını yükseltiyor.

TÖRE'NİN YOKLUĞU BÜYÜK HANDİKAP KERİM FREİ'A DEFANSA YARDIM ET UYARISI

Hırvat hocanın derbi maçıyla ilgili en büyük derdi ise geçen hafta kırmızı kart gören Gökhan Töre.Geçen yıldan bu yana Gökhan Töre'ye ayrı bir ilgi duyan ve transfer döneminde son ana kadar bu futbolcudaki ısrarını sürdüren Biliç hafta boyunca da Töre'nin yokluğunun üzüntüsünü sık sık dile getirdi. Gökhan Töre'nin yerine Kayseri'de 2 gol atan Kerim Frei veya ikinci ihtimal Mustafa Pektemek'i oynatmayı planlayan Biliç'i Kerim'in defansif yönünün zayıf olması düşündürüyor. Kerim Frei ile özel görüşmeler yapan Biliç bu oyuncudan sadece hücumu değil savunmayı da düşünerek arkasında oynayacak olan Necip veya İsmail'e yardım etmesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Slaven Biliç her ne kadar Kerim Frei ile özel olarak ilgilense de sakatlığı geçen ve bu hafta bütün antrenmanlara çıkan Mustafa Pektemek'e Töre'nin yerine görev vermesi de sürpriz olarak görülmez.

SAĞ BEKTE İKİ ADAY İSMAİL VE NECİP

Geçen sezondan bu yana takımın en büyük sorunu olan sağbek konusu yine bu hafta da Hırvat hocanın sıkıntısı olacağa benziyor.Atiba'nın bu mevkide çok iyi oynamasına rağmen bu sezon Veli Kavlak ile orta sahada gösterdiği üstün performans Necip veya İsmail'in sağbekte oynamasına yol açıyor. Slaven Biliç, SAİ Kayseri Erciyesspor maçında yaptığı hatalarla iki gol yenmesine sebebiyet veren Necip'in yerine bu maçta sol ayaklı İsmail Köybaşı'nı deniyor ve Fenerbahçe maçında da büyük bir ihtimalle İsmail'e şans vermeyi düşünüyor.


SLAVEN BİLİÇ İLK DERBİSİNİ KAZANMAK DÜŞÜNCESİNDE

Beşiktaş'ın başında 4 tane derbi maçına çıkan Biliç Galatasaray'a iki maçta da yenilmiş Fenerbahçe ile de her iki maçta berabere kalmıştı. Slaven Biliç Fenerbahçe'yi yenerek hem ilk derbi galibiyetini almak hem de Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 4'çıkarmak düşüncesinde.

GEÇEN SEZONUN BENZERİ OLMASIN

Fenerbahçe maçının Beşiktaş ve Biliç için bir başka önemi de takımın geçen sezon 5.haftada oynanan Galatasaray derbisi sonrası gösterdiği kırılgan yapının tekrar etme endişesi. Geçen sezon Galatasaray maçı sonrası yaşanan düşüşü önleyemeyen yönetim ve teknik kadro şampiyonluk yarışından daha ligin ilk yarısında kopmuştu. Beşiktaş bu sezon Fenerbahçe ve Galatasaray'ın oyun olarak çok çok önünde görünse de bunu saha sonuçlarına yansıtmakta sıkıntı çekti ve 7. hafta itibari ile lider olmasına rağmen ezeli rakipleri ile puan farkını açamadı. Öyle ki 17 puanı olan siyah beyazlıların Fenerbahçe maçını kaybetmeleri halinde sıralama olarak bir kaç basamak bile düşme ihtimali de bulunuyor.

YÖNETİM VE FUTBOLCULAR TARAFTARA ADETA YALVARIR DURUMA GELDİ

Taraftarların ve futbolcuların hiç benimsemediği Olimpiyat Stadı'nda derbi ve Avrupa maçlarını oynamak zorunda olan Beşiktaşlı futbolcular ve yönetim taraftarların artık stadı doldurmalarını istiyor. Başkan Fikret Orman'ın dün yaptığı basın toplantısında "taraftarlarımız Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelmezse Ankara'da oynamaya devam ederiz" restinin ne kadar etkili olacağının ilk testi Fenerbahçe derbisi olacak.11 Bin olan kombine sayısına ek olarak şu ana kadar 9 Bin bilet satılmış durumda ve bu sayı oldukça az görünüyor.

FUTBOLCULAR STADIN KENDİLERİ ÇAĞRI YAPMADAN DOLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Maç günü en az 50 bin seyirci hedefleyen Beşiktaş yönetimi başkanından yöneticilerine futbolcularından teknik heyete kadar sürekli taraftara "stada gelin" çağrısı yaparak adeta yalvarır duruma geldiler ve bu konuda futbolcuların moralini oldukça bozuyor. Futbolcular normal bir maçta bile en az yarısının dolması gereken Atatürk Olimpiyat Stadı'nın Fenerbahçe ile oynanacak derbide boş kalma endişesi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. Siyah beyazlı oyuncular hafta boyunca sürekli olarak sosyal medya ve röportajlar aracılığı ile taraftarlara "stada gelin" mesajı verecek duruma gelmiş olmalarına oldukça üzülüyorlar. İyi oynayan, bütün hırslarını sahaya yansıtan ve maçlarda sonuna kadar mücadele ettiklerini düşünen Beşiktaşlı futbolcular bunun ödülünün taraftarların stada gelerek kendilerine verecekleri destek ve yapacakları tezahüratlar olduğu görüşünde.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.