Beşiktaş'tan çifte 'Dalya'

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar G Grubu'nda Fransa temsilcisi Monaco ile yapacağı karşılaşmayla Avrupa kupalarında 200. karşılaşmasına çıkacak ve rakipleriyle 100. kez evinde karşı karşıya gelecek.

31 Ekim 2017 Salı 17:07
Beşiktaş'tan çifte 'Dalya'






İSTANBUL (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu dördüncü karşılaşmasında yarın Fransa'nın Monaco takımını konuk edecek Beşiktaş, iki farklı kategoride "Dalya" diyecek.

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında hem 200. karşılaşmasına çıkacak hem de rakipleriyle 100. kez evinde karşı karşıya gelecek.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında geride kalan 199 maçtan 76'sını kazandı, 81'ini yitirdi, 42'sinde de berabere kaldı.

Avrupa arenasındaki 199 karşılaşmada rakip fileleri 260 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde ise 283 gol gördü.

Üst üste 4 galibiyet aldı

Beşiktaş, Türk futbol tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde ilk 3 maçını kazanan ilk takım oldu.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde bir başka Fransa temsilcisi Olympique Lyon'u 2-1 yenen Beşiktaş, Avrupa'da üst üste 4 galibiyet elde etti.

Evinde de "Dalya" maçına çıkacak

Siyah-beyazlı ekip, evindeki 100. Avrupa kupası maçını Monaco'ya karşı yapacak.

Avrupa kupalarında rakiplerini 99 kez evinde konuk eden Beşiktaş, 52 galibiyet aldı. İç sahada rakipleriyle 23 kez berabere kalan siyah-beyazlı takım, 24 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı.

Evindeki maçlarda rakip fileleri 148 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 98 gol gördü.

Muhabir: Ercan Doğan

Son Güncelleme: 31.10.2017 17:32
Anahtar Kelimeler:
Spor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.