Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye temsilcisi

Beşiktaş, İstanbul'da kendi evinde Sivasspor'u 5-1 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 21:00
Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye temsilcisi






Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye temsilcisi


Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 2017-2018 sezonundaki mücadelesini Demir Grup Sivasspor maçıyla tamamladı. 5-1 biten maçın sonunda BJK, UEFA Şampiyonlar Ligi temsilcimiz oldu

7 OYUNCUSUNDAN YOKSUN ÇIKTI

Siyah-beyazlı ekip, sezonun son karşılaşmasında taraftarlarının önüne 7 oyuncusundan yoksun çıktı.

Gökhan Gönül'ün yanı sıra Caner Erkin, Pepe, Atiba Hutchinson ve Alvaro Negredo, sakatlıklardan dolayı kadroda yer alamadı. Osmanlıspor maçı öncesi izin alan ve ülkesi Portekiz'e giden Ricardo Quaresma ile Çin'e transfer olan Dusko Tosic de kadroda bulunmadı.

Beşiktaşlı taraftarlar, sezonun son karşılaşmasına fazla ilgi göstermedi ve tribünlerde büyük boşlukların olduğu görüldü.

FIFA Dünya Kupası Finalleri'nde maç yöneten ilk Türk hakemi olan ve hafta içinde vefat eden Doğan Babacan için karşılaşma öncesi saygı duruşu yapıldı.


Spor Toto Süper Lig'de son hafta heyecanı nefesleri kesti! Şampiyonlar Ligi'ne gitmek için sahaya çıkan Beşiktaş evinde Demir Grup Sivasspor'u 5-1 devirdi. Haftaya 4. sırada giren Beşiktaş, önündeki Başakşehir ve Fenerbahçe'nin puan kaybetmemesiyle birlikte sezonu 4. sırada tamamladı. Kara Kartal, UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak

Geride kalan 2 sezonu şampiyonlukla tamamlayan ancak bu sezon umduğunu bulamayan siyah-beyazlı ekip, rakibini 5-1 yenerek sezonu galibiyetle tamamladı. Galatasaray, 75 puanla şampiyonluğunu ilan ederken Fenerbahçe 72 puanla ikinci, Başakşehir de Fenerbahçe ile aynı puanda üçüncü oldu. Şampiyonlar Ligi vizesi almak isteyen Kara Kartal, kendi maçını 5-1 kazansa da Başakşehir ve Fenerbahçe'nin de rakiplerini yenmesiyle Devler Ligi biletini alamadı. Beşiktaş, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek.  

Maça hızlı başlayan Beşiktaş, aradığı golü 29. dakikada buldu. Kara Kartal'ı 1-0 öne geçiren kişi Anderson Talisca oldu.

Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı ve Kartal, devre arasında soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Beşiktaş, ikinci yarıya da hızlı başladı. 51. dakikada Larin sahne aldı ve farkı 2'ye çıkardı.

Sivasspor, bu gole 3 dakika sonra cevap verdi. 54. dakikada Hakan, takımı adına rakip fileleri havalandırdı ve farkı 1'e indirdi.

Sivasspor'da Delvin N'Dinga 66. dakikada ikinci sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Mücadelede 73. dakika oynanırken Larin bir gol daha attı farkı yeniden 2'ye çıkardı. 

Beşiktaş, 3. golden sonra da etkili ataklarını sürdürdü ve 77. dakiakada Talisca, kendisinin 2, takımının 4. golünü kaydetti. 

Karşılaşmanın son anlarına girilirken Babel, 85. dakikada skoru 5-1'e getiren golü attı.

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş, mücadeleyi 5-1 kazandı. Kara Kartal, sezonu 71 puanla dördüncü sırada tamamladı. Sivasspor ise sezonu 49 puanla tamamladı. 

 
MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 2017-2018 sezonundaki son maçında Demir Grup Sivasspor'u konuk etti.

Geride kalan 2 sezonda şampiyon olan ancak 2017-2018'de umduğunu bulamayan siyah-beyazlı ekip, rakibiyle Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 33. haftadaki Osmanlıspor karşılaşmasına göre sezonun son mücadelesinde takımda tek değişiklik yaptı.

Osmanlıspor maçında ilk 11'de oynayan Gökhan Gönül, sakatlığı nedeniyle 34. hafta mücadelesinde kadroda yer almadı. Bu oyuncunun yerine Demir Grup Sivasspor karşısında Adriano Correia ilk 11'de şans buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.