Beşiktaş, Vodafone ile genç yetenekler peşinde

- Beşiktaş Kulübü ile Vodafone ortaklığında gerçekleştirilen ve Türk futboluna genç yeteneklerin yetiştirilmesi amaçlanan dijital izleme projesi "Vodafone Geleceğin KaraKartalı" tanıtıldı - Kulüp başkanı Orman: "Yaklaşık 2 yıldır çalıştığımız projeyi bugünkü haline getirdik. Amacımız, ülkenin çok önemli problemlerinden biri olan altyapıdan, çocukların yetiştirilmesiyle Türk Milli Takımı'na, Türk takımlarına oyuncu çıkarmak" - Teknik direktör Güneş: "Ben yoklukta ancak İstanbul'a kadar geldim. Şimdi Vodafone ile çocuklar dünyaya açılacak" - Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Deegan: "Türkiye'de 8-13 yaş arasındaki tüm çocuklara erişmek istiyoruz. Beşiktaş'a gelip bu takımın parçası olmanın fırsatını sunuyoruz. Çok önemli bir proje, gurur duyuyoruz"

08 Şubat 2018 Perşembe 14:18
Beşiktaş, Vodafone ile genç yetenekler peşinde







İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Kulübü, sponsorlarından Vodafone'un ortaklığında, Türk futboluna genç yeteneklerin yetiştirilmesini amaçlayan "Vodafone Geleceğin KaraKartalı" adı altında dijital izleme projesini hayata geçirdi.

Vodafone Park'ta gerçekleştirilen tanıtım toplantısına katılan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yönetim kurulu üyesi Metin Albayrak, siyah-beyazlı futbol takımının teknik direktörü Şenol Güneş, Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, projeyle ilgili görüşlerini aktardı.

Fikret Orman, Vodafone ile yaptıkları sponsorluğun uzun vadeli bir iş birliği olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Vodafone KaraKartal projemiz bu açıdan çok önemsediğimiz bir anlaşmadır. 3,5 yıl önce başlangıcını yapmıştık. Böylece sponsorluktan elde ettiğimiz gelirin haricinde 8 milyon liranın üzerinde ek gelir sağladık. Bu da yeni projeler üretmek için vesile oldu. Yaklaşık 2 yıldır çalıştığımız Vodafone Geleceğin KaraKartalı projesini bugünkü haline getirdik. Amacımız, ülkenin çok önemli problemlerinden biri olan altyapıdan, çocukların yetiştirilmesiyle Türk Milli Takımı'na, Türk takımlarına oyuncu çıkarmak."

Projeye büyük önem verdiklerini kaydeden Orman, "Dünyada bir ilk olan bu projeyle Türkiye'nin dört bir yanındaki yetenekli çocukları altyapıya kazandırmayı hedefledik. Her zaman, her mekanda fırsat eşitliği yaratan, herkesin her yerde katılım sağlayabileceği dijital bir platform oluşturuyoruz. Beşiktaşlı olsun olmasın herkesi KaraKartal hareketine çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı kulübün yöneticisi Metin Albayrak ise Beşiktaş'ın geleceği için çalıştıklarını vurgulayarak, BJK Nevzat Demir Tesisleri yanındaki bir araziyi alarak altyapı için kullanmak istediklerini dile getirdi.

Bu konuda 2 yıldır yoğun çalıştıklarını anlatan Albayrak, "Bürokratik engellerden dolayı henüz burayı alamadık. Burası futbol yapılanması için bir mihenk taşı olacak." değerlendirmesinde bulundu.


- Güneş: "Çocuklar dünyaya açılacak"


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise Vodafone ile Beşiktaş gibi iki büyük markanın yaptıklarını bildiklerini belirterek, "Zaman zaman sponsor destekleri havada kaldı. Bu iki markanın iş birliğinin örnek teşkil ettiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Markaların çocuklara yatırım yapmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sokaktan gelen bir oyuncu olarak bunu söylüyorum. Hiçbir malzeme olmadan, eğitim almadan, 15 yaşına kadar şehrin dışına çıkmayı hayallerimde yaşadığım bir dönemden bugüne gelmeyi gururla paylaşmak istiyorum. Sokaktan zirveye giden çocuklarımızın olmasını diliyorum. Çocukların ayaklarına giderek yapılacak bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Başkanın çocukluğunu hatırlıyorum. Ben oyuncuydum o zaman. Çocukken eldivenimiz, topumuz yokken sponsorların desteğiyle büyüyoruz. Parayı futbol yerine koymayalım, önce futbola destek olursak daha keyifli olur. Özgürlüğü önemsiyorum. Çocuklar zaten hayal ediyorlar. Çok daha zengin düşünüyorlar. Büyüklerin eğitiminde de sıkıntı var. Eğitimcilerin de eğitilmesi gerekiyor. Ben yoklukta ancak İstanbul'a kadar geldim. Şimdi Vodafone ile çocuklar dünyaya açılacak."


- Deegan: "Bizim için heyecan verici bir proje"


Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Colman Deegan, Beşiktaş ile ortaklıkta beşinci yıla girdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bizim için inanılmaz bir yolculuktu. İki yıldır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Bizim için heyecan verici bir proje. On bin çocuğa eğitim veriyoruz. 8-13 yaş arasındaki çocuklara kodlama eğitimi veriyoruz. Şimdi spor alanında bir proje gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de 8-13 yaş arasındaki tüm çocuklara erişmek istiyoruz. Beşiktaş'a gelip bu takımın parçası olmanın fırsatını sunuyoruz. Çok önemli bir proje, gurur duyuyoruz."

Projenin en güzel tarafının herkese eşit fırsat sağlaması olduğunu belirten Deegan, "Sekiz yaşındaki çocuk da 13 yaşındaki çocuk da aynı fırsata sahip olacak. Teknoloji sayesinde bunu sağlayabiliyoruz. Altyapının futbol gelişiminin yeni bir aşaması olduğunu düşünüyoruz. Akademide bir çocuk yetiştirebilirsek bu Ay'a çıkmak gibi olacak. Altyapıdan çocuk çıkarmak çok zor. Bu muhteşem bir proje. Futbol sevdalılarıyız ve bu projenin sahip olduğu gücü anlıyoruz." ifadelerini kullandı.


- Aksoy: "Milyonlarca çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz"


Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise projeyle Türkiye'nin her yerindeki çocukların yeteneklerini gösterme fırsatı bulacağını söyledi.

Türkiye'de yetenekli çocukların çok fazla olduğunu kaydeden Aksoy, "Ancak altyapıdan çok fazla sporcu çıkaramıyoruz. Yetenekli çocuklarımız çok fazla ancak bunları ortaya çıkarmakta zorlanıyoruz. Çocukların kulüplere, tesislere, hocalara erişimleri zor oluyor. Bu noktada dijitalleşmenin önemi ortaya çıkıyor. Fırsat eşitliği geliyor. Geleceğin KaraKartalı projesiyle Türkiye'de milyonlarca çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


- Projenin detayları


Projenin üç aşamadan oluştuğunu belirten Aksoy, şunları anlattı:

"Birinci aşamada video yükleme ve oylama olacak. İkinci aşamada 7 farklı bölgede seçmeler yapılacak. Üçüncü aşama, final etkinliği olacak. Proje 81 ili kapsayacak. 8-10 ve 11-13 yaş grupları olacak. Çocuklar en fazla bir dakikalık videolarını yükleyecek. Onlardan belirli hareketleri yapmalarını istiyoruz. Top kontrolü, top sürme, çalım ve şut hareketlerini yapacaklar. Bir de kendilerine ait özel hareketleri olacak. Yüklenen videoların oylanmasıyla 7 bölgede 50'şer çocuk seçilecek. 350 çocuk, Beşiktaş taraftarları tarafından seçilecek. Beşiktaş'ın izleme ve altyapı yetkilileri, bunların arasından beşer çocuğu seçecek. Toplam 35 çocuk, Haziran ayında BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde 4 günlük kamp ve en sonunda Vodafone Park'ta bir final etkinliği olacak. Minimum 3 çocuk Beşiktaş altyapısına kazandırılacak."

Video yükleme uygulamasının bugün itibarıyla başladığını vurgulayan Aksoy, "Bir abone en fazla 10 video yükleyebilecek. Beklentimiz 100 bin yüklemenin olması. Oylama için 'Vodafone KaraKartal' abonesi olmak gerekiyor. Bu heyecan 5 ay sürecek. 22 Nisan'da belirlediğimiz 7 seçmeler yapılacak. Ankara, İstanbul, Antalya, Gaziantep, Samsun, Erzurum ve İzmir'de olacak. Haziran ayında da 4 günlük kamp ve en sonunda Vodafone Park'ta bir final etkinliği olacak. Çocuklarımıza 'Top sende.' diyoruz." diye konuştu.

Toplantıya katılan Beşiktaşlı oyunculardan Necip Uysal projenin önemine değinirken, Ryan Babel ise "Ben şanslıyım. Hollanda, genç yeteneklere önem veriyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.