Bodrum Cup Yat Yarışlarında Zafer Kadınların

Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da düzenlenen 26'ncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları, son günü de önde götürülen Yüksek Ökçeler Yelkenci Kadın ekibinin zaferiyle son buldu. Fırtınaya karşı da yarışan...

25 Ekim 2014 Cumartesi 16:03
Bodrum Cup Yat Yarışlarında Zafer Kadınların






Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da düzenlenen 26'ncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları, son günü de önde götürülen Yüksek Ökçeler Yelkenci Kadın ekibinin zaferiyle son buldu. Fırtınaya karşı da yarışan denizcilerden bazılarının yelkenleri yırtıldı.
ERA Yat Kulübü tarafından 20-25 Ekim tarihleri arasında ilçede organize edilen 26'ncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları'nın beşinci günü, 22 millik Yalıkavak- Bodrum etabında yapıldı. 103 yatta yaklaşık 1500 yelkencinin mücadele ettiği yarış; Büyük Kiremit adası önünden başladı. Saatteki hızı 70 kilometreyi aşan fırtınaya rağmen başlayan yarışlarda heyecan eksik olmadı. Bazı yatların Büyük Kiremit Adası kayalıklarına yaklaşması heyecan yarattı. Yelken indirip rota değiştiren yatçılar, kayalıklardan uzaklaştı.
YELKENCİ YARDIMLAŞMASI
Fırtına nedeniyle bazı yatların yelkenleri yırtıldı. Denizcilerin sık sık yelken değiştirdiği ve ekiplerin birbirine yardım edip yelken tamiri yaptığı görüldü. Denize düşmemeleri için bacaklarından tutulan ve birbirlerinin yelken tamirine yardım eden denizciler, nefes kesti. Yarışmaya bu yıl 38 metre uzunluğundaki STS Bodrum Okul Gemisi ile katılan Yüksek Ökçeler Yelkenci Kadın ekibi, bu etabı da önde tamamladı. 22 millik etabı iki saat 14 dakikada tamamlayan ekip, hem genel klasman hem de Gulet XL kategorisinde birinciliği elde etti.
Ekibin Sözcüsü Füsun Bay Canbay, "Amacımız yelken sporunda kadınlarında istedikleri takdirde neler yapabileceğini göstermekti. Bu yarımaya gerek izleyici gerekse de yarışmacı olarak her yıl kadınların sayısının arttığını görmek bizleri mutlu etti" dedi. Tüm yarışmaların takım birincileri bugün akşam Gümbet Koyu'nda düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.