Borussia Dortmund - Galatasaray Maçının Ardından

 SERHAN TÜRK - DORTMUND / Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Borussia Dortmund'a 4-1 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. İtalyan çalıştırıcı, daha fazla golü düşünen takımı sahaya...

05 Kasım 2014 Çarşamba 01:54
Borussia Dortmund - Galatasaray Maçının Ardından






 SERHAN TÜRK - DORTMUND /

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Borussia Dortmund'a 4-1 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

İtalyan çalıştırıcı, daha fazla golü düşünen takımı sahaya sürmesi durumunda bundan daha kötü bir sonuç alabileceğini düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruya karşılık, İstanbul'da yapılan ilk maçta ara paslarda çok fazla sıkıntı yaşadıklarına dikkati çekerek, birinci golü orta sahadan gelen bir pastan, üçüncü golü de duran toptan yediklerine işaret etti.

Prandelli, bireysel hataları yavaş yavaş azaltacaklarını vurgulayarak, "Biz tabi ofansif ve defansif olarak dengeli oynamaya çalıştık. Her şeyimizi ortaya koyduk. Her şeyimizi denedik. Başarmaya çalıştık. Hatalar var ama bu hataların nereden başladığını onu da görmemiz lazım. O yüzden çalışmamız gerekiyor. Gelişmelerimizi görebiliyorum. Gelişmemizin de farkındayız. O yüzden daha çok çalışmamız gerekiyor" dedi.

Prandelli, istifa etmeyi düşünüp düşünmediği yönündeki bir soruyu ise, "Hiç istifayı düşünmedim. İstifa vermeyi de düşünmüyorum. Büyük bir takımız. Büyük bir taraftar topluluğu var. Hedefimiz sezona, yani lige yönelerek yapıldı. Bizim hedefimiz, en büyük hedefimiz şampiyonluk. Lig şampiyonluğudur" şeklinde yanıtladı.

Zorluklarla karşılaşmayı beklediklerini, takımda geçen sezonki kadrodan farklı bir kadro bulunduğunu ifade eden Prandelli, "Geldiğimde fair-play vardı ekonomik anlamda. Daha da sürüyor. Daha fazlasını yapamazdık. Bizim büyük hedefimiz lig olacak" diye konuştu.

Prandelli, maç öncesi düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmadan "başımız dik ayrılacağız" ifadesini kullandığının hatırlatılması üzerine, "Rakibimizin değerinin farkında değilsek, yanılıyoruz. Sizce Galatasaray'dan herhangi biri yüzde 100'ün daha fazlasını vermedi mi maçta? O yüzden başımız dik ayrıldık" dedi.


Galatasaraylı oyuncu Blerim Dzemaili'ye forma vermesiyle ilgili soru üzerine Prandelli, birinci golü 50 metreden atılan bir pas sonrasında yediklerini, bu açıdan bakılması durumunda kimsede suç bulunamayacağını söyledi.

"Her şeyimizi ortaya koyduğumuzda daha da çok gelişeceğiz" diyen Prandelli, gelişeceklerini de bildiklerini vurguladı. Prandelli, Dzemaili'de suç bulmanın saçmalık olacağını kaydetti.

Alınan sonuçlardan sonra Avrupa Ligi hedefini düşünüp düşünmediği yönünde bir soruya karşılık da İtalyan teknik adam, Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları için Avrupa Ligi'nden bahsetmediğini sözlerine ekledi.

DORTMUND CEPHESİ

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp ise, iyi bir mücadele sergilediklerini vurgulayarak, "Yorgun değildik. Bu takımla oynamaya alıştık. Bu yüzden kadroda değişiklik yapmadım. İki maçta da iyi oynadık. Galatasaray'a karşı bu sonuçlar güzel. Galatasaray da iyi takım. İyi oynadılar. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirdik. Ne kadar az hata yaparsanız o kadar kazanmaya gidersiniz. Biz az hata yaptık. İyi bir sezon geçiriyoruz. Londra maçı var ona da iyi hazırlanacağız. Gelecek maçta da daha iyi sonuçlar elde etmeye çalışacağız. Pozitif futbol sergiledik. Sabır önemli, özel olan tabii ki bu çalışmalarda sabırdı. Disiplinli oynadık. Girdiğimiz pozisyonları gole çevirmeyi başardık. Oynanan oyundan memnunum" ifadelerini kullandı.

TARAFTARA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Sahada yaşanan olayların ardından Galatasaraylı taraftarlar stattan geniş güvenlik önlemleri altında çıkartıldı. Alman güvenlik görevlilerinin, stat çıkışında güvenlik önlemlerini sıklaştırdığı görüldü.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.