Bursaspor-prıştine Kardeşlik Gecesi Düzenlendi

 BURSASPOR ile Kosova’nın FC Priştine Kulübü arasında yapılan kardeşlik protokolünün gecesi, Tac Mahal Balo Salonu’nda gerçekleştirildi.  Geceye Bursaspor Kulübü Başkan Recep Bölükbaşı, yönetim kurulu üyeleri, Priştine Kulübü...

26 Kasım 2014 Çarşamba 09:33
Bursaspor-prıştine Kardeşlik Gecesi Düzenlendi






 BURSASPOR ile Kosova’nın FC Priştine Kulübü arasında yapılan kardeşlik protokolünün gecesi, Tac Mahal Balo Salonu’nda gerçekleştirildi. 
Geceye Bursaspor Kulübü Başkan Recep Bölükbaşı, yönetim kurulu üyeleri, Priştine Kulübü Başkanı Remzi Ejupi, kulüp yöneticileri, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Abdülkadir Varlık, Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, çeşitli derneklerin başkan ve yöneticileri ile taraftarlar katıldı.
Rumeli rüzgarlarının estiği gecede Kosova ve Bursa yöresi halk dansları gösterilerinin yanı sıra şarkıcı Rumeli Semih, Kosovalı şarkıcı Afrim Muqiqi söyledikleri şarkılar ile konuklara keyifli anlar yaşattıar.
Gecede konuşan Başkan Recep Bölükbaşı, Türk halkı ile Kosova halkının kan bağlarının bulunduğunu ve kardeşlik duygularının devam ettirilmesi için gereken desteği vereceklerini belirtti. Başkan Recep Bölükbaşı şöyle konuştu:
"BU GECENİN ANLAMI ÇOK BÜYÜK"
"Gerçekten onur ve gurur veren bir gece yaşıyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bizlerin teklifine evet yanıtını veren Priştine kulübüne bu kardeşlik adımını bizlerle attıklarını için çok teşekkür ediyorum. İmzalamış olduğumuz kardeşliğin çok büyük bir anlamı var. Kosova bizim hem kardeş ülkemiz hem dostumuz. Bu gecenin anlamı çok büyük. Rahmetli Başkanımız İbrahim Yazıcı döneminde de Kosova’dan misafirlerimiz geliyordu. Ancak görüşmelerimizde belli bir yere kadar gelebilmiştik. Bu protokolle birbirimize koşarak yardım edeceğiz."
"KOSOVA’DAN SELAM GETİRDİK"
Priştine Başkanı Ejupi ise, "Sizlerle bir arada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Kosova’dan sizlere selam getirdik. Kosova’yı hiçbir zaman unutmadınız. Savaştan önce ve sonra her zaman bizlere destek veriyorsunuz" diye konuştu.
Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz'de, "Daha önce belediyeler arasında kardeşlikler oluyordu ama 102 yıl sonra Kosova ile sporda ilk kez bir kardeşlik anlaşması imzalandı. Her iki kulübümüze de yaklaşımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başkan Recep Bölükbaşı, Priştine yetkililerine teşekkür plaketi ve forma takdim etti, Priştine Başkanı Ejupi ise Recep Bölükbaşı’na 92 yıl önce kurulan Priştine Kulübü’nün formasını ve Kosova simgesi olan bibloyu hediye etti.

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.