BÜYÜKSÜN KARTAL: Beşiktaş Süper Lig'in şampiyonu...

Beşiktaş, Vodafone Arena'daki 3. maçında Osmanlıspor'u 3-1 yendi ve tarihinde 14. kez şampiyonluğa ulaştı.! Beşiktaş ilçesinde başlayan zafer şenlikleri dalga dalga tüm yurda yayılıyor.

15 Mayıs 2016 Pazar 23:06
BÜYÜKSÜN KARTAL: Beşiktaş Süper Lig'in şampiyonu...






BÜYÜKSÜN KARTAL: Beşiktaş Süper Lig'in şampiyonu...

Deyim yerindeyse söke söke geldiler. Kartal'ın efsane başkanı Süleyman Seba'nın unutulmaz sözü "Şerefli ikincilik kirli şampiyonluktan daha iyidir" tüm taraftarın adeta şiari haline geldi. Türk futboluna damgasını vuran şike iddialarının gölgesinde çizgisini hiç bozmayan Beşiktaş bileğinin hakkıyla Süper Lig'in şampiyonluğunu ilan etti.

TRİBÜNDE DEV BİR PANKART!

Beşiktaşlı taraftarlar, maç başlamadan önce kapalı tribünde dev bir pankart açtı. Taraftarların açtığı bin 600 metrekarelik pankartta, kanatlarını açmış kartalın üzerinde futbolcular kupayla resmedildi. Pankartın üzerinde ayrıca "Şampiyon kartal yazacağız" yazısına da yer verildi.

VODAFONE ARENA'DAKİ 3. MAÇINDA ŞAMPİYON!

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Gökhan Töre'nin yerine Kerim Frei'ı, Oğuzhan Özyakup'un yerine Necip Uysal'ı sahaya sürerek takımıdna değişiklikler yaptı. Kalan bölümde süreyi iyi eriten Beşiktaş adeta şampiyonluk saniyeleri saydı. Cüneyt Çakır'ın çalan son düdğüyle Beşiktaş, Vodafone Arena'daki üçüncü maçında şampiyonluğunu resmen ilan etti.


Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, Osmanlıspor karşısında şampiyonluk maçına çıktı. Avrupa iddiasını sürdüren ve ligin en tehlikeli kontaratak takımı olan Osmanlıspor karşısında Beşiktaş erken bulduğu gollerle sona ulaştı. Vodafone Arena'daki 3. maçıdna Osmanlıspor'u 3-1 yenen Beşiktaş, bitime bir hafta kala resmen şampiyonluğunu ilan etti.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 21 ve 24. dakikada Hannover'den kiralık olarak kadrosuan kattığı Marcelo Guedes, 48. dakikada Mario Gomez kaydetti. Osmanlıspor'un tek golü 74. dakikada Pierre Webo'dan geldi.

Puanını 79'a yükselten Beşiktaş, 73 puanlı fenerbahçe'nin 6 puan önünde 14. şampiyonluğuna ulaştı. Türk futbolunun önemli teknik adamlarından Şenol Güneş, ilk şampiyonluğunu Beşiktaş'ın başında kazanarak önemli bir başarının altına imza attı. Ligde 26 gol atan Mario Gomez ise Beşiktaş formasıyla lig tarihinde en çok gol atan yabancı oyuncu oldu.

Öte yandan Avrupa mücadelesi veren Osmanlıspor 49 puanla kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Beşiktaş Torku Konyaspor'a konuk olacak. Osmanlıspor, Akhisar Belediyespor'u ağırlayacak.

OLCAY'IN YERİNE GÖKHAN TÖRE!

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Osmanlıspor'u konuk eden lider Beşiktaş, geçen hafta oynadığı maçın kadrosundan tek değişiklikle sahaya çıktı. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, geçen hafta deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 yendikleri derbi maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Olcay Şahan'ın yerine Gökhan Töre'yi ilk 11'de görevlendirdi.

Osmanlıspor maçında kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden Güneş, defansı Andreas Beck, Marcelo Guedes, Dusko Tosic ve İsmail Köybaşı dörtlüsünden oluşturdu. Siyah-beyazlı ekipte savunmanın önünde Atiba Hutchinson oynarken, orta sahanın sağında Ricardo Quaresma, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa, sol kanatta ise Gökhan Töre görev yaptı. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez forma giydi.

Beşiktaş'ın yedek kulübesinde ise Denys Boyko, Alexis Delgado, Necip Uysal, Kerim Frei, Tolgay Arslan, Serdar Kurtuluş ve Cenk Tosun yer aldı. Siyah-beyazlı ekipte Mustafa Pektemek ve Veli Kavlak ise maçın 18 kişilik kadrosunda bulunmadı.

VODAFONE ARENA'DA BOŞ YER KALMADI!

Beşiktaş'ın şampiyonluk için sahaya çıktığı Osmanlıspor maçına siyah-beyazlı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmadan saatler önce Beşiktaş Köyiçi ve stat etrafında toplanmaya başlayan taraflarlar, meşaleler yakıp, şampiyonluk şarkıları söyleyerek eğlendi. Taraftarlar, 41 bin 903 kişi kapasiteli yeni statları Vodafone Arena'nın tribünlerini tamamen doldurarak takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi. Siyah-beyazlı takım, bu statta oynadığı Bursaspor ve Kayserispor maçlarını da dolu tribünler karşısında oynamıştı. Bu arada eski Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'nin de izlediği maçtan önce siyah-beyazlı oyuncu Jose Sosa, ikiz kız bebekleriyle saha içinde poz verdi.

OSMANLISPOR'DA ÜÇ İSİM OYNAYAMADI!

Osmanlıspor ise geçen hafta Bursaspor ile 3-3 berabere kaldığı maça göre, üç değişiklikle sahadaki yerini aldı. Başkent ekibinde geçen hafta gördükleri kartlarla cezalı duruma düşen Numan Çürüksu ve Advija Vrsajevic ile Aminu Umar, maçın kadrosunda yer almadı. Bu oyuncuların yerine Beşiktaş karşısında Lukasz Szukala, Muhammed Bayır ve Papa Alioune Ndiaye forma giydi.

Osmanlıspor'da futbolcular, maça yeni sezonda giyecekleri formalarla çıktı.

BEŞİKTAŞ FARKLI GÖRÜNTÜDE BAŞLADI!

Beşiktaş, şampiyonluk için maça her zamanki görüntüsünden daha farklı bir şekilde başladı. Maçın başında hücumu düşünmeyen siyah-beyazlılar, yarı sahasında kalmayı tercih etti. İlk bölümde Osmanlıspor, Beşiktaş kalesine yüklenmeye çalışırken, siyah-beyazlılar savunmada hata yapmadı. Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar dakikalar ilerledikçe 'Saldır Beşiktaş'ım' tezahüratına başladı.

GÖKHAN TÖRE ORTALADI, MARCELO GOLÜ ATTI!

Taraftarların tezahüratına Beşiktaş saniyeler sonra cevap verdi ve Vodafone Arena'da ilk gol geldi. Karşılaşmanın 21. dakikasında Gökhan Töre'nin kullandığı kornerde Marcelo Guedes harika bir kafa vuruşu yaparak topu ağlara gönderdi. Marcelo'nun bu golünden sonra Vodafone Arena'da çılgınlar gibi bir sevinç yaşandı.

VODAFONE ARENA'DA SAMBA VAR!

İlk golden sonra şampiyonluk havasına iyice giren Beşiktaş, yavaş yavaş oyunun kontrolünü tam anlamıyla eline aldı. Osmanlıspor savunmasına yüklenmeye başlayan Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma'nın ortasını Mario Gomez'den önce savunma kornere gönderdi. Kullanılan korner sornasında Oğuzhan ceza sahası dışından çok sert bir çekti. Osmanlıspor savunmasına çarpan top Marcelo'nun önüne düştü. Hannover'den Alexander Milosevic ile takas edilerek kiralık gelen Marcelo, harika bir vuruş yaparak şampiyonluk maçında ikinci golü attı ve adını adeta tarihe kazıdı.

SOSA VE QUARESMA'DAN HARİKA ŞUTLAR

İlk yarıda iki gol bulduktan sonra tam anlamıyla şampiyonluğa hazırlanan Beşiktaş'ta futbolcular şık hareketleriyle tribünleri dolduran taraftarlarını adeta mest etti. Karşılaşmanın 30. dakikasında Jose Sosa'nın şutunda top üst direkte patladı. Maçın 41. dakikasında kaleci Ahmet Şahin kalesinden açıldı, Quaresma ise topla buluştu ve rabona vuruşuyla mükemmel bir vuruş yaptı. Ancak Quaresma'nın topu üst direğe çarparak dışarı gitti. Osmanlıspor'da Raul Rusescu, 34. dakikada karşı karşıya pozisyonda Tolga'yı geçemedi.

MARIO GOMEZ ATMADAN OLUR MU?

İkinci yarıya daha istekli başlayan Beşiktaş'ta 48. dakikada Alman golcü Mario Gomez sahneye çıktı. Demba Ba'dan sonra Beşiktaş'ı sırtlayan Mario Gomez, ceza sahasına çaprandan girdi ve köşeey vuruşuyla maçta skoru 3-0 yaptı. Gol krallığında zirvede olan Gomez, ligde 26. golünü kaydederek Beşiktaş formasıyla lig tarihinde en çok gol atan yabancı olmayı başardı ve tarihe geçti.

OSMANLISPOR'DA WEBO FARKI AZALTTI!

Şampiyonluk maçında üç farklı üstün duruma geçen Beşiktaş, kalan bölümde daha rahat ve pas oyununu tercih etti. Osmanlıspor topu kaptığı anlarda Beşiktaş kalesine hızlı gitmeye çalışarak farkı azalatmanın yollarını aradı. Osmanlıspor, Torjve ve Erdal ile harika şutlar çıkarırken, Tolga Zengin çok kritik kurtarışların altına imza attı. Ancak dakikalar 74'ü gösterdiğinde kullanılan korner sonrası Rusescu'nun yerine oyuna giren Pierre Webo topu ağlara gönderdi ve durum 3-1 oldu.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.