Çek Cumhuriyeti - Türkiye: 0 - 1 (GENİŞ ÖZET)

EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda yer alan Ay Yıldızlı Milli Takımımız, gruptaki 9. maçında deplasmanda Çek Cumhuriyeti Letna Stadı'nda karşı karşıya geliyor.

10 Ekim 2015 Cumartesi 21:51
Çek Cumhuriyeti - Türkiye: 0  - 1  (GENİŞ ÖZET)








Çek Cumhuriyeti - Türkiye: 0 - 1 (GENİŞ ÖZET)

EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda yer alan Ay Yıldızlı Milli Takımımız, gruptaki 9. maçında deplasmanda Çek Cumhuriyeti Letna Stadı'nda karşı karşıya geliyor.

Türkiye A Milli Futbol takımı ile , Çek Cumhuriyeti Milli takımı kader maçına çıkıyor. UEFA EURO 2016 elemelerinde tarihi maç. Peki Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda, şifresiz mi yayınlanacak? İşte maça dair tüm gelişmeler..

MAÇIN KADROSU

MAÇIN KADROSU

Çek Cumhuriyeti

Pavel Vrba

İLK 11

16 Tomas Vaclik
2 Pavel Kaderabek
17 Marek Suchy
5 Vaclav Prochazka
20 Filip Novak
22 Vladimir Darida
12 David Pavelka
9 Borek Dockal
19 Ladislav Krejci
18 Josef Sural
21 David Lafata
YEDEKLER
1 Petr Cech
3 Michal Kadlec
4 Theodor Gebre Selassie
6 Tomas Kalas
13 Jaroslav Plasil
7 Tomas Necid
11 Milan Skoda

Türkiye

Fatih Terim

İLK 11
Volkan Babacan 23
Şener Özbayraklı 2
Serdar Aziz 4
Hakan Balta 3
Caner Erkin 18
Ozan Tufan 16
Selçuk İnan 8
Oğuzhan Özyakup 14
Hakan Çalhanoğlu 5
Arda Turan 10
Cenk Tosun 17
YEDEKLER
Mert Günok 12
Ersan Gülüm 22
Yasin Öztekin 7
Gökhan Töre 11
Mehmet Topal 15
Volkan Şen 20
Umut Bulut 9



Başkent Prag'daki Generali Arena'da 21.45'te başlayan mücadeleyi, İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson yönetiyor.

Çek Cumhuriyeti: Vaclik, Kaderabek, Suchy, Prochazka, Novak, Pavelka, Darida, Dockal, Lafata, Krejci, Sural

Türkiye: Volkan Babacan, Şener, Serdar, Hakan Balta, Caner, Ozan, Hakan Çalhanoğlu, Selçuk, Oğuzhan, Arda, Cenk Tosun

MİLLİ MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

DAKİKA 64' A Milli takımımızda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cenk Tosun oyundan alınırken, Volkan Şen oyuna dahil oluyor.

DAKİKA
62' GOOOOOOOOOLLLLLLLLL!!! Millilerimiz, Selçuk İnan'ın attığı penaltı golüyle 1-0 öne geçiyor. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Selçuk İnan sağ ayağıyla kaleci Tomas Vaclik'in hemen sağından topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.

DAKİKA 62' Penaltı vuruşu için topun başına Selçuk İnan geçiyor.

DAKİKA 61' Millilerimiz penaltı kazanıyor ! Sağ kanatta topla buluşan Caner Erkin ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Serdar Aziz topa vurmak isterken
rakibi Filip Novak tarafından faule maruz kalıyor. Hakem Martin Atkinson tereddütsüz penaltı noktasını gösteriyor.

DAKİKA 61' Penaltıya sebebiyet veren Filip Novak sarı kart ile cezalandırılıyor.

DAKİKA 60' Sol kanattan Caner Erkin'in açtığı ortayı Cenk Tosun'dan önce Marek Suchy uzaklaştırmayı başarıyor.


DAKİKA 55' Ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Borek Dockal sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor defansımızada çarpan top kaleci Volkan Babacan'ın ellerinde kalıyor.

DAKİKA 54' Müsabakada ilk oyuncu değişikliği Çek Cumhuriyeti takımında gerçekleşiyor. Ladislav Krejci oyundan alınırken, Jiri Skalak oyuna dahil oluyor.

DAKİKA 53' Cenk Tosun'un pasıyla ceza yayı çizgisi üzerinde sağ çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat top farklı bir şekilde yandan auta çıkıyor.

DAKİKA
51' Serbest vuruş için topun başına Borek Dockal geçiyor. Dockal'ın, doğrudan kaleye göndermek istediği şut barajdan geri geliyor.

İLK YARI MAÇ SONUCU: 0-0

DAKİKA 45' Hakem Martin Atkinson ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve maçın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona eriyor.

DAKİKA
42' Cenk Tosun'la duvar pası yaptıktan sonra topla buluşan Oğuzhan Özyakup ceza sahasının dışından sağ çaprazdan sol ayağıyla şutunu gönderiyor ancak top farklı bir şekilde kalenin sağından auta çıkıyor.

DAKİKA 38' Arda Turan'ın defansın arkasına doğru attığı uzun pasa hareketlenen Ozan Tufan sol kanatta ofsayta yakalanıyor.

DAKİKA 35' Ceza sahası çizgisinin hemen üzerinden sağ çaprazdan David Pavelka sağ ayağıyla şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde kalenin sağından dışarı çıkıyor.

DAKİKA
34' Orta sahada yaşanan mücadele sırasında Borek Dockal, Oğuzhan Özyakup'a kayarak yaptığı sert faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

DAKİKA
32' Topla birlikte hızla çıkan Selçuk İnan ortasahının biraz ilerisinde rakibi Ladislav Krejci tarafından faule maruz kalıyor ve hakem Martin Atkinson sarı kartını Ladislav Krejci için kullanıyor.


DAKİKA
30' Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına Ladislav Krejci geçiyor. Krejci'nin penaltı noktasına doğru gönderdiği ortasını Arda Turan uzaklaştırıyor. Ceza sahası dışı sağ çaprazına açılan topu kontrol eden David Pavelka sert bir şut çekiyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

DAKİKA 24' Ceza sahası dışı sol çaprazda Josef Sural'dan aldığı pasla topa hakim olan Vladimir Darida, sağ ayağıyla yerden bir şut çekiyor ancak top yandan auta çıkıyor.

DAKİKA
22' Borek Dockal'ın sağ kanattan açtığı ortası doğrudan kalecimiz Volkan Babacan'ın ellerinde kalıyor.

DAKİKA 20' Arda Turan'dan aldığı pasla topla buluşan Selçuk İnan, ceza yayının hemen gerisinden şutunu çekiyor ancak bu zayıf şut farklı bir şekilde yandan auta çıkıyor.

DAKİKA 19' Sol kanatta Josef Sural, Caner Erkin'e faul yapıyor.

DAKİKA
16' Kaleyi tam cepheden gören bir noktada yaklaşık 30 metreden kazandığımız serbest vuruşta topun başına Hakan Çalhanoğlu geçiyor. Hakan'ın doğrudan kaleye çektiği şut barajdan geri geliyor.


DAKİKA 11' Sağ kanatta topla buluşan Pavel Kaderabek ortasını gönderiyor ancak savunmamızda Serdar Aziz topu tehlikeli bölgenin dışına çıkartmayı başarıyor.
8' Ceza sahasının dışı hafif sol çaprazda topla buluşan Hakan Çalhanoğlu sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top Çek Cumhuriyeti defansından geri dönüyor.

DAKİKA
6' Caner Erkin'in defansın arkasına doğru attığı pasla topla buluşan Cenk Tosun bir anda kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Cenk'in, ceza sahasına girer girmez çektiği şut ağlarla buluşuyor ancak daha öncesinde yardımcı hakemin bayrağı Cenk için havaya kalkıyor.

DAKİKA 2' Sol kanattan gelişen atağımızda, Arda Turan pasını Oğuzhan Özyakup'a atıyor. Oğuzhan, son çizgiye kadar indikten sonra topu altıpasın içine doğru çeviriyor ancak kaleci Tomas Vaclik topa hakim olmayı başarıyor.

DAKİKA
1' Hakem Martin Atkinson maçın ilk düdüğünü çalıyor ve müsabakaya Çek Cumhuriyeti başlıyor.

Türkiye'de milli maç heyecanı yaşanıyor. A Milli takımımız peş peşe 2 hayati derecede önemli maç oynayacak. Türkiye'deki futbolseverler en çok bu soruları merak ediyor; Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı ne zaman? Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Tüm bu soruların cevabı ve karşılaşmaya dair teknik adam ve futbolcuların yorumları, Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçının iddaa oranları bu haberimizde...

Euro 2016 (2016 Avrupa Futbol Şampiyonası( A Grubu'nda Türkiye ile Çek Cumhuriyeti tarihi bir maça çıkıyor. Türkiye için çok önemli bir futbolcu olan Burak Yılmaz'ın sakatlığı nedeniyle bu maçta oynaması beklenmiyor.  Burak'ın yerine yeni Galatasaray'da olduğu gibi partneri Umut Bulut'un oynaması bekleniyor.

ÇEK CUMHURİYETİ - TÜRKİYE MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı şifresiz kanaldan yayınlanacak. 10 Ekim 2015 Cumartesi günü oynanacak Euro 2016  A grubu Çek Cumhuriyeti - Türkiye maçı, Show TV ekranlarından naklen yayınlanacak. Maç Türkiye saati ile 21.45'te başlayacak.

TÜRKİYE İLK MAÇTA YENİLMİŞTİ

İlk maç Fenerbahçe'nin Kadıköy stadında oynanmıştı ve Umut Bulut'un gölüyle öne geçen Türkiye, eski Beşiktaşlı Tomas Sivok ve Borek Dockal'ın gollerine engel olamamıştı ve maçtan 2-1'lik yenilgiyle ayrılmıştı.

TÜRKİYE'NİN EURO 2016'DA OYNADIĞI SON 5 MAÇ

06 Eyül  Türkiye 3 - 0 Hollanda
03 Eyül Türkiye 1 - 1 Letonya
12 Haziran Kazakistan 0 - 1 Türkiye
28 Mart Hollanda 1 - 1 Türkiye
16 Kasım 2014 Türkiye 3 - 1 Kazakistan

Maçın hakemi belli oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda deplasmanda Çek Cumhuriyeti ile yapacağı mücadeleyi İngiliz hakem Martin Atkinson yönetecek.


Atkinson'ın yardımcılıklarını Michael Mullarkey, Stephen Child, Peter Kirkup, Craig Pawson ile Kevin Friend yapacak




ÇEK CUMHURİYETİ - TÜRKİYE MAÇI DEĞERLENDİRMELER
Caner Erkin: Çek Cumhuriyeti karşısında puan kaybetmeyeceğiz.

Okay Yokuşlu: 4 puan bize yetiyor gibi gözükse de iki maça da kazanmak için çıkacağız. Umarım Çek Cumhuriyeti'nden istediğimiz sonucu alıp, Konya'da istediğimiz futbolu sahaya yansıtıp, iyi bir sonuç alırız diye düşünüyorum.

Arda Turan: Gece gözüme çok uyku girmedi; biraz heyecanlıyım, cumartesi gelsin istiyorum.

Yasin Öztekin: Çek Cumhuriyeti maçını kazanmak istiyoruz

TÜRKİYE'NİN ÇEK CUMHURİYETİ MAÇI MUHTEMEL 11'İ

Volkan Babacan, Şener, Serdar, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan, Volkan Şen, Oğuzhan, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan

SÜREKLİ BASKI YAPIN

Teknik Direktör Fatih Terim'in futbolculara "sürekli baskı yapıp rakibi sıkıştırın, topu kazanana kadar durmayın" dediği öğrenildi

ÇEK CUMHURİYETİ - TÜRKİYE MAÇI İDDAA ORANLARI
Ünlü bahis oyunu İddaa; Çek Cumhuriyet'nin galibiyetini 2.20, Türkiye'nin galibiyetine 2.30 oran verdi. Beraberlik oranı ise 3.20

Türkiye'ye 2 maçta 4 puan yetiyor

Türkiye, A Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile yapacağı son 2 maçtan 4 puan çıkarması durumunda, rakibi Hollanda'nın maçlarını kazanması halinde dahi play-off turuna kalacak.

Gruptaki son maçında Hollanda'yı 3-0 yenerek rakibinin 2 puan önüne geçen ve ikili averajda üstünlük sağlayan Türkiye, yarın Çek Cumhuriyeti karşısında en azından puan alabilmek için mücadele verecek.

Burak Yılmaz, Çek Cumhuriyeti maçında oynayacak mı?
Trabzonspor ile oynanan maçta sağ arka adalesinden sakatlanan ve 3-4 hafta uzak kalacağı açıklanan ünlü forvet Burak Yılmaz'ın durumu bugün kesinlik kazanacak. Burak Yılmaz'ın sürpriz yaparak Çek Cumhuriyet karşılaşmasında oynayabileceği belirtiliyor.

ÇEK CUMHURİYETİ İLE 9. RANDEVUMUZ

Türkiye, Çek Cumhuriyeti ile 6'sı özel, 2'si resmi olmak üzere 8 kez karşılaştı, bu müsabakaların 5 tanesini kaybetti , 2'sini kazandı, birinde de berabere kaldı. Bu maçlarda 9 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise toplam 20 gol gördü.

İki ülke milli takımları ilk kez 23 Şubat 1994'te, İstanbul İnönü Stadı'nda karşılaştı. Ertuğrul Sağlam'ın 7. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen milliler, daha sonraki dakikalarda Novotny, Nemecek ve Siegl'ın (2) gollerine engel olamayınca, sahadan 4-1 yenik ayrıldı.

26 Mart 1996'da Ostrava'da yapılan maçta Türkiye, bu kez 3-0 mağlup oldu. Çek Cumhuriyeti'nin gollerini Suchoparek ve biri penaltıdan olmak üzere Kuka (2) attı.

30 Nisan 2003'te Teplice'de yapılan karşılaşmayı Çek Cumhuriyeti, Rosicky, Koller, Smicer ve Baros'un golleriyle 4-0 kazandı.

İki ülke A milli futbol takımları 1 Mart 2006 tarihinde İzmir'de karşı karşıya geldi. Atatürk Stadı'nda 2-2 biten maçta Çek Cumhuriyeti Poborsky'nin penaltıdan ve Stajner'in golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen Türkiye, Ümit Karan'ın son dakikalardaki iki golüyle beraberliği yakalamayı başardı.

Fatih Terim'den Gökhan Töre'ye özel motivasyon!

Türkiye Teknik Direktörü Fatih Terim, Çek planını Beşiktaş'ın formda yıldızı Gökhan Töre üzerine kurdu. Orta sahada kontrolü ele almak isteyen tecrübeli çalıştırıcı, milli oyuncu ile dünkü antrenman sonrasında özel bir görüşme yaptı. Çek Cumhuriyeti defansını dağıtmayı ve bütün kademeyi bozmayı planlayan Terim, "Çilingir sen olacaksın" dediği Gökhan'a, "Biz bir puan için değil, 3 puan için oynayacağız. Sana da önemli görevler düşüyor. Orta sahada sorumluluğu üstüne alacaksın" dediği öğrenildi.

"TÜRKİYE MAÇINI ÖNEMSİYORUZ"

ÇEK Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine kalmayı garantilemelerine rağmen Türkiye maçının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Çek Cumhuriyeti kalecisi Petr Cech ise "Türkiye'ye karşı daha önce bir kaç maça çıktım. Bunların çoğu olumlu sonuçlandı. Bugünkü maça da iyimser bir şekilde yaklaşarak, başarılı bir sonuç almak istiyoruz" dedi.

2008 Avrupa Şampiyonası'nda 2-0 önde olmalarına karşın 3-2 yenildiklerinin ve bu maçta kendisinin de hatalı bir gol yediğinin hatırlatılması üzerine Cech, "Bu konuda kötü kabuslarım yok. Her zaman en iyi oyununuzu sahaya yansıtamazsınız. Bazen çok iyi oynarsınız, bazen kötü maçlarınız olur. Hataları düşünerek bu işi yapamazsınız" ifadesini kullandı.


Son Güncelleme: 10.10.2015 22:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.