Cimbom Avrupa'ya veda etti; Anderlecht 2 Galatasaray 0

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. maçında Belçika ekibi Anderlecht ile karşılaştı. Mbemba'nın iki golüne engel olamayan sarı kırmızılı temsilcimiz Avrupa'ya havlu attı!

26 Kasım 2014 Çarşamba 23:49
Cimbom Avrupa'ya veda etti; Anderlecht 2  Galatasaray 0






Cimbom Avrupa'ya veda etti; Anderlecht 2  Galatasaray 0

Galatasaray zorlu mücadeleye Muslera, Tarık Çamdal, Chedjou, Semih Kaya, Telles, Melo, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Sneijder, Bruma ve Burak Yılmaz 11'iyle çıkarırken Anderlecht ise Proto, Deschacht, Mbemba, Vanden Borre, Praet, Defour, Tielemans, Najar, Acheampong, Conte, Mitrovic 11'iyle maça başladı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Anderlecht karşısında oyunu ilk bölümde kendi yarı alanında kabul eden Galatasaray, savunmanın kritik müdahaleleriyle kalesini gole kapatırken, ardından rakibinin hızını biraz olsun keserek ileriye çıkmaya başladı.

Özellikle Bruma ve Telles'in görev yaptığı sol kanattan rakip kaleye gitmeye çabalayan sarı-kırmızılı ekip bir türlü aradığı pozisyonları yakalayamadı.
Bu dakikalarda Anderlecht'in hızlı hücumlarında tehlikeler yaşayan Cim Bom, Mbemba'nın golüyle de 1-0 geriye düştü ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.
GOL 44.DK (MBEMBA): Soldan Conte'nin yaptığı ortada, ceza sahası önünde Praet'ın kafasıyla geriye aşırdığı topu, kale önünde Mbemba kafayla ağlara gönderdi: 1-0.
Orta sahasını kalabalık tutarak Galatasaray'ın rahat oyun kurmasının önüne geçen Belçika ekibi, rakibinin üzerine geldiği bölümlerde ise savunmanın arkasına attığı toplarla tehlikeler yarattı.

İlk yarının son dakikalarında Mbemba ile skoru lehine çeviren Anderlecht, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıya istekli başlayan Galatasaray, kapanan Anderlecht savunmasını geçmekte zorlandı. İlerleyen dakikalarda baskısını iyice arttıran temsilcimiz Galatasaray maçta ilk net pozisyonunu Burak Yılmaz'la yakaladı.

Üst üste fırsatlar bulan Cim Bom, bir türlü aradığı golü bulamadı. Zaman zaman oyunda üstünlüğü ele alan Belçika temsilcisi kalemizde ikinci golü bulmak adına çeşitli organizasyonlar üretmeye başldı.

Rakibinin üstüne geldiği sıralarda kontra ataklara yüklenen Galatasaray, Burak Yılmaz ile direği dövdü! Savunmanın arkasına kaçan Burak bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Golcü oyuncu arkadan defansın şarjına rağmen şutunu da çekti ancak top üst direkten dışarı gitti.


Mücedelenin 83. dakikasında Selçuk İnan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. 10 kişi kalan Galatasaray'ın üstüne daha sık gelmeye başlaya Anderleceht 86. dakikada farkı 2'ye çıkardı.


GOL 86.DK (MBEMBA): Sneijder'in Conte'yi düşürmesiyle kazanılan serbest vuruşta direkt kaleye gelen şutu Muslera ilk pozisyonda tokatlasa da devamında Mbemba tamamlayan isim oluyor ve farkı ikiye çıkardı: 2-0
Maç bu skorla bitince Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.
Son Güncelleme: 26.11.2014 23:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.