Çin'de kış sporlarını sevdirmek için seferberlik

Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Beijing'de kış sporlarını halka sevdirmek için seferberlik başlatıldı.

30 Kasım 2016 Çarşamba 08:37
Çin'de kış sporlarını sevdirmek için seferberlik







Başkent Pekin'de yerel yönetim, sporu özendirmek yoluyla kamu sağlığını güçlendirmeyi amaçlayan beş yıllık planı onayladı.

Planda, paten, kayak ve curling gibi çeşitli kış sporlarının halk nezdinde teşvik edilmesi için gereken tüm çabanın gösterilmesi öngörüldü.

Buna göre, spor loto gelirleri ve diğer maliye kaynaklarından bir kısım fonun aktarılması yoluyla spor tesislerinin yapılması, çeşitli oyun ve festivallerin düzenlenmesi planlanıyor.

Özellikle öğrencilerin kış kampları, spor okulları, kulüpler ve dinlenme merkezlerine yöneltilmesi hedefleniyor.

Yerel hükümet, planın uygulanacağı 2016-2020 döneminde 5 milyon başkentliyi kış sporlarına çekmeyi umut ediyor.

Başkent Beijing ve Hebei eyaletindeki Zhangjiakou kenti, 2022 Kış Olimpiyatları'na ortaklaşa ev sahipliği yapacak. Çin Uluslararası Radyosu (CRI)
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.