Çocuk Futbol Turnuvası kupasını Roberto Carlos verdi

SEFERİHİSAR'da bir haftadan bu yana devam eden Uluslararası Çocuk Futbol Turnuvası'nın plaj futbolu etabı Diyarbakır Sur Belediyesi'nin şampiyonluğu ile sona erdi. Turnuvanın finalinde Almanya'nın Hamm kenti temsilcisini 5-0 mağlup eden Sur...

28 Mayıs 2015 Perşembe 17:40
Çocuk Futbol Turnuvası kupasını Roberto Carlos verdi






SEFERİHİSAR'da bir haftadan bu yana devam eden Uluslararası Çocuk Futbol Turnuvası'nın plaj futbolu etabı Diyarbakır Sur Belediyesi'nin şampiyonluğu ile sona erdi. Turnuvanın finalinde Almanya'nın Hamm kenti temsilcisini 5-0 mağlup eden Sur Belediyesi'ne şampiyonluk kupasını Akhisar Belediyespor teknik direktörü Roberto Carlos verdi. Final ve üçüncülük maçının ardından Seferihisar ve Halfeti kız futbol takımlarının müsabakasını da izleyen Brezilyalı teknik adam, organizasyonu çok başarılı bulduğunu söyledi.
Maçları Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik ve Belediye Başkanı Tunç Soyer'le birlikte izleyen Roberto Carlos, "Farklı ülkelerden 11-13 yaş grubundaki çocukları böyle bir turnuvada buluşturmak çok iyi bir düşünce. Plaj futbolu için de güzel bir organizasyon yapılmış. Umarım bu turnuva önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımla yapılır" dedi. Belediye Başkanı Soyer, futbolun efsane isimlerinden birini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Bugün gördük ki, Carlos her şeyden önce iyi bir insan. Çocukların futbol oynadığını ve değişik coğrafyalardan geldiğini duyunca, o yoğunluğu arasında bir gününü burada geçirmeyi kabul etti. Onun burada olması çocuklar için unutamayacakları bir anı oldu. Verdiği barış mesajları da onu örnek alan birçok gence hayatları boyunca model olacak. Sosyal medya üzerinden paylaştığı mesaj, kısa sürede organizasyonu tüm dünyaya duyurdu. En değerlisi ise, önümüzdeki yıllarda bu turnuvaya destek vermek istediğini söylemesi oldu. Ben tüm Seferihisarlılar ve katılımcı ekiplerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Seferihisar'ın güzelliklerini de keşfeden Roberto Carlos'u tekrar misafir etmek bizim için büyük bir onur olacak. Küçük bir futbol turnuvası, bir gençlik konseri, sporun, sanatın dilinin, ırkının, renginin olmadığını gösteriyor. Kimse kimseyi ötekileştirmiyor. Barış böyle güçleniyor. Umuyorum ki çocukların bu barışı büyüklere de örnek olur" diye konuştu.

FOTOĞRAF 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.