Çubuklu Forma İle Tanıştı

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira kendisini sarı-lacivert renklere bağlayan imzayı attı.

11 Haziran 2015 Perşembe 19:49
Çubuklu Forma İle Tanıştı






 

              Çubuklu Forma İle Tanıştı

    Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira kendisini sarı-lacivert renklere bağlayan imzayı attı. 2 yıllık sözleşme yapan Portekizli teknik adam için Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda tören ve basın toplantısı düzenlendi.
    Fenerbahçeli Yönetici Mahmut Uslu; "Fenerbahçe'ye ve Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözü Pereıra'ya bıraktı.Teknik Direktör Vitor Pereira ise burada olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:
   "Buraya istenenleri yapmak ve kulübe elimizden gelenin en iyisini verebilmek için geldik. Bu kulüp, büyük tarihi olan bir kulüp ve biz de adımız yazdırabilmek için her şeyi, yapacağız. Herkes bundan emin olsun. Harika taraftarları, büyük tarihi olan, büyük kupalar kazanan ve kupalarla yaşayan bir kulübe geldim. Bu kulüp gibi ben de kupalarla ve başarılarla yaşıyorum. Çok çalışarak biz de bu kulüple başarıya yürümek istiyoruz. Bu kulübün neye ihtiyacı olduğunu biliyorum ve bu ihtiyaçlara cevap vermeye çalışacağım. Fenerbahçe'de olmaktan dolayı son derece gururluyum. Umarım sezon sonunda da mutlu olmak için bir çok sebebimiz olacaktır." 

   Fenerbahçe'yi ve mevcut kadroyu tanıdığını ifade eden Pereira, "Yeterince zeki bir hocayım. Bu nedenle oyuncuların üzerinde çalışmalar yaptım. Ders çalışır gibi oyuncuları çalışacak kadar zeki bir hocayım. Giuliano hoca ve başkanımızla beraber, Fenerbahçe'ye yakışır bir kadro kuracağız. Hücum futbolu oynayacağız. Agresif bir oyun ortaya koyan bir ekip ortaya çıkaracağız. Oyunu domine etmek istiyoruz, büyük kulüplere hücum futbolu ve oyunu domine eden bir futbol yakışır. Goller atacağız ve savunma yaparken de agresif bir oyun ortaya koyacağız. Umarım buna uygun bir kadro elde edeceğiz" dedi. 
   İlk maça kadar hazır olma mecburiyetinde olduklarını ifade eden Portekizli hoca, "Hızlı ve iyi çalışmak mecburiyetindeyiz. Prensiplerimizi ortaya koyarak çalışmak mecburiyetindeyiz. Mümkün olan en iyi seviyeye geleceğiz. Avrupa elemesi önümüzdeki en önemli süreç. O maçlara hazır olmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
   Maçlardan önce iki ceza sahasına gitmesini uğur ya da şans getirmesi için yapmadığını belirten Vitor Pereira, "Bu sadece profesyonel bir şey. Ben sahaya çıktığımda her iki kaleye de giderim, cezası sahasını kontrol ederim. Sahanın ve ceza sahasının genel ölçülerine bakarım, futbol oynamaya uygun mu bunu incelerim. Bu tamamen teknik ve profesyonel bir konu. Zemini görmek için sadece. Ceza sahasını incelerim çünkü kalecilerin oynayabilmesine ve topu kontrol edebilmesine müsait bir ortam var mı bilmek isterim. Bunu bilmezseniz emin olamazsınız. Kendi takımım için de topla ne kadar iyi oynarız buna bakarım. Şans ve uğurla bir alakası yok. Ben işe inanırım, şansa değil. Şans getirecek olan iştir, önce çalışırım ve sonra şans zaten gelir" ifadelerine değindi.
   Yunanistan'da Olympiakos-Panathinaikos maçında Panathinaikos taraftarıyla yaşadığı gerginliği anlatan Pereira, "Duygusal ve duygularını dışa vurmayı seven bir hocayım. Hayatımda yaptığım gibi futbolda da bu yönü seçiyorum. Futbolu kafamla ve yüreğimle değerlendiriyorum, yüreğimle oynamaya çalışıyorum. Savaşçı ve yarışmacı bir hocayım, rekabeti fazlasıyla seviyorum. O maçlar, atmosferi mükemmel maçlardır. Dolu statta oynarsınız, karşınızda zorlu rakipler vardır, böylesine maçlar ve atmosferler beni normalden daha çok motive eder. Yunanistan'da Panathinaikos tribünlerine karşı yaptıklarım duygularımın dışa vurmasıydı. Ben bir şey yapıyorsam onu hissederek yaparım, her ne yapıyorsam yapayım. Ben bir aktör değilim, orada rol yapmıyordum. Tamamen hislerimi ortaya koydum. Düşünün ki son dakikada bir gol atıyorsunuz ve bu gol size şampiyonluk getiriyor. 90. dakikada attığınız bu gol mutluluk duygusu uyandırıyor sizde ve mutluluğu yerinizde kollarınız bağlı şekilde ifade edemezsiniz. Ben kimseye karşı özel olarak yapılmış bir hareket değildi. Öyle anlayanlar varsa yanlış anlamışlar. Ben bütün sezonun emeğini, taraftarlarımızın hislerini ve oyuncularımızın vermiş olduğu mücadeleyi kutluyordum orada. Kimseye karşı şey yapmadım, tutkulu bir insanım, orada da bu duyguların ve tutkuların patlamasıydı" dedi.

Son Güncelleme: 11.06.2015 19:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.