Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Alanya'da başladı

CUMHURBAŞKANLIĞI 51'inci Bisiklet Turu'nun 144 kilometrelik ilk etabı, Alanya'da başladı, yarışın startını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga verdi. Toplam 21 takım ve 168 sporcunun katılımıyla 8 gün sürecek...

26 Nisan 2015 Pazar 13:43
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Alanya'da başladı






CUMHURBAŞKANLIĞI 51'inci Bisiklet Turu'nun 144 kilometrelik ilk etabı, Alanya'da başladı, yarışın startını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga verdi.
Toplam 21 takım ve 168 sporcunun katılımıyla 8 gün sürecek 51'inci Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Alanya-Alanya etabı, Atatürk Anıtı önünden verilen startla saat 11.30'da başladı. Yarışın startına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker'le Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın'da katıldı.
Genel Sekreter Kasırga'nın damalı bayrağı sallamasıyla yarışa başlayan sporcular, Dinek'teki Keykubat Kavşağı'ndan çevreyoluna geçecek, Sanayi Kavşağı'ndan sahil yoluna inerek Gazipaşa kavşağından 'U' dönüşü yaparak tekrar başlangıç noktasına gelecek.
Yarış esnasında vatandaşların mağdur olmaması için yarış yollarına paralel olarak alternatif geçiş noktaları açıldı. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, birçok televizyon kanalının canlı yayınıyla yaklaşık 600 milyon insana ulaşacak.
'YARIM ASRI GEÇTİ'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarış başladıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun yarım asrı doldurduğunu belirtti, "Bu yıl 51'incisini düzenliyoruz. Her sene katılan sporcu sayısı artıyor. 1 sene sonra dünya klasmanında bir turnuva olacak" dedi. Bisiklet Turu'nun ülke tanıtımı bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
"Çok izleniyor ve yoğun izleyici kitlesi var. Alanya'dan, İstanbul'a kadar karadan ve havadan canlı yayınlarla takip edilecek, bu bölgelerin tanıtımı olacak. Cumhurbaşkanımızın destekleriyle seneye daha güzel olacağına inanıyorum."

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.