Darüşşafaka Tekfen evinde Barselona Lassa'ya yenildi

Darüşşafaka Tekfen, Turkish Airlines Euroleague dördüncü hafta maçında Volkswagen Arena’da Barcelona Lassa’yı konuk etti.

27 Ekim 2018 Cumartesi 08:46
Darüşşafaka Tekfen evinde Barselona Lassa'ya yenildi






Darüşşafaka Tekfen evinde Barselona Lassa'ya yenildi

   Darüşşafaka Tekfen, Turkish Airlines Euroleague dördüncü hafta maçında Volkswagen Arena’da Barcelona Lassa’yı konuk etti. Baştan sona büyük bir heyecana sahne olan ve liderliğin sürekli el değiştirdiği maçı deplasman ekibi 71-79 kazandı.

   Karşılaşda ilk çeyreğe karşılıklı üçlüklerle başlandıktan sonra 0-8’lık seri yakalayan Barça televizyon molasına 3-11 önde girdi. Moladan dönüşü de Ante Tomic ile etkili olmaya devam eden İspanyol temsilcisi farkı 10’a kadar çıkarttı. Ray McCallum’ın orta mesafeleriyle oyuna dönen  Darüşşafaka Tekfen hücumdaki ritmini bulmaya başladı.

   Markel Brown’ın da oyuna girdikten sonra kattığı enerji ile farkı 6’ya indiren Daçka karşısında Barcelona mola almak zorunda kaldı. Moladan sonra da büyük bir enerji ile dönen Darüşşafaka Tekfen çeyreğin sonunda 10 sayıdan geri gelerek farkı 5’e kadar indirdi ve çeyreği 18-23 geride kapattı.

   İkinci çeyreğe Micheal Eric ve Jon Diebler ile çok etkili giren Daçka farkı 4 dakika kala 28-30 ile ikiye indirdi. Thomas Heurtel’in üst üste 5 sayısıyla farkı 7’ye yükselten Barça  Darüşşafaka Tekfen'e mola aldırttı. Mola sonrası savunmada rakibini durdurmakta zorlanan takımımıza Chris Singleton’ın da sıcak eli katılınca fark 12’ye kadar çıktı. Periyodu Berk Demir’in son saniyede bulduğu mucizevi üçlükle bitiren Daçka, soyunma odasına geride girse de moralli gitti. 40-47.

   Soyunma odasından savunmada çok sert ve istekli dönen  Darüşşafaka Tekfen, hücumda da içeriden sayılar bularak bir anda 0-8’lik bir seri yakaladı ve bu maçta ilk defa öne geçti. Pesic’in aldığı mola da Daçka’nın etkisini yavaşlatamazken takımımız bu periyodun ilk 4 dakikasını sayı yemeden geçirdi. Periyodun ortasına taraflar 49-49 berabere girdi.

   Periyodun geri kalan bölümü de büyük çekişmeye sahne olurken liderlik sürekli el değiştirdi. Periyodun sonlarında kontrolü üst üste basketlerle ele geçiren Daçka, hücumda adeta hatasız oynayarak son çeyreğe 64-58 önde girdi.

   Son çeyrek savunmalar iyice sertleşince maçta tempo ilk üç çeyreğe göre düştü. Düşük tempoda üçüncü çeyrekteki ritmini biraz kaybeden  Darüşşafaka Tekfen ilk dakikalarda hücumda bocaladı ve müsait atışlardan boş döndü. 64-65 öne geçen deplasman ekibi karşısında koçumuz Ahmet Çakı mola alarak  Darüşşafaka Tekfen tekrar ritmini bulmasına yardımcı olmaya çalıştı. İlk 5 dakikada sadece 1 sayı bulabilen Daçka savunmasıyla ayakta kalmayı başardı ve son 4 dakikaya takımlar berabere girdi. Chris Singleton ile 0-4’lük bir seri yakalayan Barcelona 3 dakika kala 69-73 öne geçti. Bu çeyrek hücumda bir şeyler üretmekte çok zorlanan ekibimiz maçın sonunu etkisiz oynayarak maçtan 71-79 mağlup ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.