Darüşşafaka Tekfen, Baskonia'na farklı yenildi

Darüşşafaka Tekfen, Turkish Airlines Euroleague’deki beşinci maçında Fernando Buesa Arena’da KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz’le karşılaştı.

01 Kasım 2018 Perşembe 22:21
Darüşşafaka Tekfen, Baskonia'na farklı yenildi






Darüşşafaka Tekfen, Baskonia'na farklı yenildi

   Darüşşafaka Tekfen, Turkish Airlines Euroleague’deki beşinci maçında Fernando Buesa Arena’da KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz’le karşılaştı.Karşılaşmanın ilk yarının büyük bir bölümünü başa baş oynayan Darüşşafaka Tekfen, üçüncü çeyrekteki etkisiz oyunu yüzünden çok geriye düştü ve maçı da 82-56 kaybetti.

       Maça hızlı başlayan taraf Darüşşafaka Tekfen olurken 0-5’lik bir seri yakalayan Darüşşafaka Tekfen, Baskonia 9-0’lık kendi serisiyle cevap verdi. Televizyon molasına da ev sahibi ekip 9-7 önde girdi. Moladan büyük bir enerji ve mücadele ile dönen Daçka, savunmada Doğuş, hücumda Oğuz ile etkili oldu. Çeyreğin sonlarına doğru yedek oyuncular da bu isteği sürdürünce Darüşşafaka Tekfen bu periyod savunmasıyla ayakta kaldı ve çeyreği 16-16 berabere kapattı.İkinci çeyreğe Berk Demir ve Jon Diebler’ın üçlükleriyle başlayan Darüşşafaka Tekfen'e karşılık Baskonia da hızlı hücumlarla ve hücum ribaundlarıyla etkili oldu. Buna rağmen takımlar çeyreğin ilk 5 dakikasını başa baş geçirdi.  

   

   Darüşşafaka Tekfen kaybettiği basit toplar ve savunmadaki geç yardımlar ikinci çeyreğin ikinci bölümünde farkın ev sahibi adına yükselmesine sebep oldu. Soyunma odasına da Baskonia 38-30 önde girdi.Soyunma odasından daha enerjik dönen taraf ev sahibi oldu. Hızlı hücumlarla kolay basketler bulan İspanyol temsilcisi özellikle Shengeila ile açık alanda etkili oldu ve farkı 14’e çıkarttı.Darüşşafaka Tekfen Koçu Ahmet Çakı çeyreğin hemen başında erken bir mola almak zorunda kaldı. Moladan sonra da bir türlü toparlanamayan Daçka, çeyrek boyunca top kayıpları kaypmaya devam etti ve son çeyreğe 64-41 geride girdi.

   Son çeyrek farkın açılmasıyla tempo biraz düştü. Top kayıpları yapmaya bu çeyrekte de devam eden ekibimiz hücumda düzenini bir türlü kuramadı. Zorlu Baskonia deplasmanını basit hatalar yaparak potansiyelini sahaya yansıtamadan oynayan Darüşşafaka Tekfen maçtan 82-56 mağlup ayrıldı.

Kaynak:Darüşşafaka

Son Güncelleme: 01.11.2018 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.