Davis Cup'ta Marsel-Cem çifti, son sette kaybetti

  MERSİN- Mersin'de dün oynanan tekler maçlarıyla başlayan ve ilk günün ardından 1-1'lik eşitliğin olduğu Davis Kupası 2. grup 1. tur eşleşmesi, Türkiye-Güney Afrika serisinde bugün çiftler maçı oynandı. Mücadelede Türkiye...

07 Mart 2015 Cumartesi 19:25
Davis Cup'ta Marsel-Cem çifti, son sette kaybetti






 



MERSİN-

Mersin'de dün oynanan tekler maçlarıyla başlayan ve ilk günün ardından 1-1'lik eşitliğin olduğu Davis Kupası 2. grup 1. tur eşleşmesi, Türkiye-Güney Afrika serisinde bugün çiftler maçı oynandı.

Mücadelede Türkiye adına Marsel İlhan ve Cem İlkel, geçen yıl Avustralya Açık çiftler finali oynayan Raven Klaasen ve partneri Ruan Roelofse ikilisine karşı galibiyet için korta çıktı.

İlk iki seti 6-3 ve 6-2 ile kaybeden temsilcilerimiz, üçüncü setle birlikte çok daha dirençli bir oyun sergilemeye başladı. Set sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan Marsel-Cem ikilisi, seti tie break ile alarak maçta kalmayı başardı.


Dördüncü sette de aynı direnci ve mücadeleyi sürdüren sporcular, bu seti de 6-4 kazanarak maçı final setine taşımayı başardı.

Müthiş bir performansla setlerde durumu 2-0'dan 2-2'ye getirmenin motivasyonuyla final setine başlayan Marsel-Cem çifti, üç ve dördüncü setlerdeki pozitif görüntüyü final setinin ilk bölümünde de sergilemeyi başardı.

Ancak final setinin kırılma oyunu, 8. oyun oldu. Cem İlkel'in serviste olduğu ve yaklaşık 10 dakika süren oyunu hanesine yazdıran Klaasen-Roelofse ikilisi, maç için servis attığı oyunda da hata yapmayınca, final setini 6-3 ile alan Güney Afrika oldu.

Çiftler maçında gelen bu galibiyet ile Güney Afrika, seride 2-1 öne geçti.

3 galibiyet elde eden tarafın tur geçeceği eşleşmede, Pazar günü tekler maçları oynanacak. 12.00'de Marsel İlhan ile Wolmarans karşılaşacak. Maçı Marsel İlhan'ın kazanması durumunda seriye 2-2'lik eşitlik gelecek ve tur geçen tarafı son maç belirleyecek. Olası durumda, temsilcimiz Cem İlkel, Tucker Vorster ile turu geçebilmek için mücadele edecek.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.