Dünya Güreş Birliği, Taha ve Yasemin'i favoriler arasında gösterdi

Dünya Güreş Birliği (UWW), grekoromen stilde Rıza Kayaalp'in ardından erkekler serbest stilde Taha Akgül ve kadınlarda da Yasemin Adar'ı favoriler arasında gösterdi.

18 Ağustos 2017 Cuma 16:44
Dünya Güreş Birliği, Taha ve Yasemin'i favoriler arasında gösterdi






ANKARA (AA) - Dünya Güreş Birliği (UWW), erkekler serbest stilde Taha Akgül ve kadınlarda da Yasemin Adar'ı, Fransa'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda favori güreşçiler arasında gösterdi.
Dünya Güreş Birliğinin favorisi Rıza KayaalpTaha ve Soner Dünya Şampiyonası'na zirvede gidecekTaha Akgül zirvedeki yerini korudu
Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamada, erkekler grekoromen stil ağır sıklette Rıza Kayaalp'in ardından erkekler serbest stil ağır sıklette 2016 Rio Olimpiyatları şampiyonu Taha Akgül ile kadınlar serbest stil ağır sıklette de üst üste 2 kez Avrupa şampiyonluğunu kazanarak tarihe geçen Yasemin Adar'ı, Dünya Şampiyonası'nda favoriler arasına aldığı bildirildi.

İlk kez Türk kadın güreşçi favori gösterildi
UWW, Türk güreş tarihinde 2 kez Avrupa şampiyonluğunu elde eden milli güreşçi Yasemin Adar'ı 75 kilonun favorisi göstererek, Türkiye tarihinde ilk defa bir kadın Türk güreşçiyi favori olarak ilan etmiş oldu.
Öte yandan, erkekler serbest stil 125 kilonun favori ismi Taha Akgül ise şaşırtmadı. 2016 Rio Olimpiyatları'nda şampiyon olan ve bu yıl Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 5. kez Avrupa şampiyonluğunu kazanan Taha Akgül, kısa bir süre önce de UWW'nin belirlediği "Dünyanın En İyi Güreşçileri" listesinde de zirvede gösterilmişti.
Muhabir: Ömer Hakan Kibar

Son Güncelleme: 19.08.2017 08:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.