Dünya Karete Şampiyonasi'nda İlk Finalist Enes Erkan

 BREMEN / Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda +84 kiloda Enes Erkan finale yükseldi. 2012 Paris'te zirveye çıkan Erkan üst üste ikinci şampiyonluk için cumartesi günü İranlı Sajad Ganjzadeh ile...

05 Kasım 2014 Çarşamba 18:26
Dünya Karete Şampiyonasi'nda İlk Finalist Enes Erkan






 BREMEN /

Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda +84 kiloda Enes Erkan finale yükseldi. 2012 Paris'te zirveye çıkan Erkan üst üste ikinci şampiyonluk için cumartesi günü İranlı Sajad Ganjzadeh ile karşılaşacak.

İki yılda bir düzenlenen ve karatenin en prestiji organizasyonu olarak nitelendirilen Dünya Büyükler Karate Şampiyonası, Almanya'nın Bremen kentinde başladı. Bu yıl 22. kez düzenlenen organizasyonun ilk günü sabah seansında tatamiye çıkan son Dünya Şampiyonu Enes Erkan, +84 kiloda finale yükseldi. Sabah seansında mücadele eden katacılarımız ise turnuvaya veda etti.

2012 yılında Paris'te düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'nda zirveye çıkan, son iki yılın Avrupa şampiyonu Enes Erkan, Bremen'de ilk turu bay geçti. +84 kilo mücadelesinin ikinci turunda Estonyalı Tanel Paabo'yu 8-1'lik skorla geçen başarılı sporcu, üçüncü turda Arnavut rakibi Herolind Nishevci karşısında da fazla zorlanmadı. Maçın son 90 saniyesinde aldığı puanlarla rakibini 7-0 mağlup eden Enes Erkan, grup finaline yükseldi. Grup finalinde Hollandalı Moreno Sheppard karşısında mücadeleye temkinli başlayan Erkan, maçın bitmesine 76 saniye kala vurduğu tekmeyle Moreno'nun direncini kırdı. Mücadelenin sonuna doğru rahatlayan 27 yaşındaki sporcumuz, maçı 7-1 galip tamamlayarak yarı finalist oldu.

Enes Erkan, müthiş grafiğini yarı finalde Fernandez Vizuete karşısında da sürdürdü. Rakibini sürekli zorlayan ve ceza puanları aldıran Erkan, maçın bitmesine 23 saniye kala Vizuete dördüncü ihtarını alınca finale yükseldi.

Enes Erkan, üst üste ikinci kez Dünya Şampiyonu olabilmek için 8 Kasım Cumartesi günü, Türkiye saati ile 18.45'te, İranlı Sajad Ganjzadeh karşısına çıkacak. Milli sporcumuz, Eylül ayında İstanbul'da yapılan Karate 1 Premier League finalinde karşılaştığı rakibine yenilmişti.


Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ve antrenörleri ile sevincini paylaşan Milli sporcumuz, altın madalyayı hedeflediğini ve Türk karatesinde bir ilki gerçekleştirmek istediğini söyledi.

YAKAN VE BOZAN'DAN ŞANSSIZ VEDA

Bremen'deki şampiyonanın ilk günü sabah seansında tatamiye çıkan katacılar başarılı performanslarına rağmen elenmekten kurtulamadı. Büyükler Avrupa üçüncüsü Mehmet Yakan, ilk turda Alman rakibi Ilja Smorguner karşısında hakem kurbanı oldu. Başarılı bir kata çizmesine rağmen sadece bir hakemden puan alabilen ve maçı 4-1 kaybeden Yakan, rakibinin finale yükselmesinden sonra repesaj maçlarına çıktı.

İlk iki repesaj maçına kazanan 22 yaşındaki Yakan, bronz madalyaya yükselme mücadelesinde son dünya şampiyonu Venezuellalı Antonio Diaz ile karşılaştı. Yakan, Diaz'dan daha iyi bir kata çizmesine rağmen mücadeleyi hakem kararı ile 3-2 kaybetti. Bayanlar katada Avrupa üçüncüsü olan 17 yaşındaki Dilara Bozan da ilk kez mücadele ettiği Dünya Şampiyonası'nda ilk turu geçemedi. Bozan, ilk turda Meksikalı M. Xatzi Trojello'ya 3-2 mağlup olarak elendi.

22. Dünya Karate Şampiyonası'nın ikinci gününde erkek-kadın takım kata ile bireysel kumite müsabakaları yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.