Dünya Kupası tarihinin en yaşlı oyuncusu oldu

Mısırlı kaleci Essam Al-Hadary 45 yaş 161 günlükken Suudi Arabistan karşısında sahaya çıkarak Dünya Kupası tarihinde forma giymiş en yaşlı oyuncu oldu

25 Haziran 2018 Pazartesi 21:48
Dünya Kupası tarihinin en yaşlı oyuncusu oldu






MOSKOVA (AA) - Mısırlı kaleci Essam Al-Hadary 45 yaş 161 günlükken Suudi Arabistan karşısında sahaya çıkarak Dünya Kupası tarihinde forma giymiş en yaşlı oyuncu oldu.

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası A Grubu mücadelesinde Suudi Arabistan karşısında 45 yaş 161 günlükken sahaya çıkan Al-Hadary, Kolombiyalı Faryd Mondragon'u geride bıraktı ve turnuva tarihinin forma giyen en yaşlı oyuncusu unvanını eline geçirdi.

Bir dönem Galatasaray forması de giyen Mondragon, 2014'te Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Japonya karşısında forma giydiğinde 43 yaşından 3 gün almıştı.

İki futbolcunun ardından 42 yaş 1 ay 8 gün ile Kamerunlu Roger Milla yer alıyor.

Muhabir: Mutlu Demirtaştan

Son Güncelleme: 26.06.2018 04:42
Anahtar Kelimeler:
Spor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.