Dünya Şampiyonu Ramil, Eugene'de yarışacak

IAAF'nin düzenlediği Elmas Lig'in 3. ayağı, ABD'nin Oregon eyaletindeki Eugene'de yapılacak.

24 Mayıs 2018 Perşembe 16:27
Dünya Şampiyonu Ramil, Eugene'de yarışacak






ANKARA (AA) - Dünya Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) düzenlediği Elmas Lig'in 3. ayağı, ABD'nin Oregon eyaletinin Eugene kentinde organize edilecek.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 25-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 3. ayak yarışlarında, dünya şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev de yarışacak.

Türkiye'nin atletizm tarihindeki ilk dünya şampiyonu Ramil Guliyev, IAAF Elmas Lig serisinde boy göstermeye devam ediyor. Elmas Lig'in ilk iki etabı Doha ve Şanghay'da yarışan Ramil, üçüncü müsabaka olan Eugene'de de 200 metrede piste çıkacak.

Guliyev'in 200 metredeki rakipleri arasında 100 metre dünya ikincisi ve son dönemin en formda sprinterlerinden ABD'li Christian Coleman, bu yıl koştuğu 19.83'lük en iyi derecesiyle dünya listesinde üçüncü sırada olan Noah Lyles da bulunuyor.

Elmas Lig'in ilk ayağı Doha'da 20.11'lik derecesiyle 200 metrede üçüncü olan milli sporcu, 6 puanı hanesine yazdırmıştı. Milli atlet, 19.88 ile 200 metrede aynı zamanda Türkiye rekoru olan en iyi performansını 2015'in eylül ayında koşmuştu.

Ramil Guliyev'in Eugene'deki 200 metre yarışı, cumartesiyi pazara bağlayan gece TSİ 00.44'te koşulacak.

Muhabir: Ö.Buğra Ersavaş

Son Güncelleme: 24.05.2018 13:57
Anahtar Kelimeler:
Spor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.