Elazığspor'da maddi sıkıntılar yüzünden yönetim kurulu istifa etti

Elazığspor'da maddi sıkıntılar nedeniyle yönetim kurulu istifa etti.

24 Ekim 2018 Çarşamba 21:23
Elazığspor'da maddi sıkıntılar yüzünden yönetim kurulu istifa etti






Elazığspor'da maddi sıkıntılar yüzünden yönetim kurulu istifa etti
    Elazığspor'da maddi sıkıntılar nedeniyle yönetim kurulu istifa etti.Spor Toto 1. Lig takımlarından Elazığspor'da yönetim kurulu, maddi sıkıntılardan dolayı istifa kararı alındığını açıkladı.Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Tetiş Yapı Elazığspor’da yönetimin, kulübün içerisinde bulunduğu maddi sıkıntılardan dolayı istifa kararı aldığı bildirildi.
Kulüp yönetimi adına yapılan açıklamada, yeni yönetimin göreve geldiği günden itibaren kulübü içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarmak adına elinden gelen tüm çabayı gösterdiği ancak belirtildi.Ancak artan borç yükünden kurtulmanın imkansız hale geldiği belirtildi.Borç yükünün artık kaldırılabilecek boyutta olmadığı belitilen açıklamada yönetim kurulunun yeni bir sayfa açılması adına görevinden istifa ettiği açıklandı.
   Bu çerçevede Elazığspor’un kamuoyunda ilk hafta sahaya bile çıkamayacağı konuşulurken, takımın formasının tescillenmesi, futbolcu ve kulüp lisanslarının çıkarılması gibi zorunlu işlemlerin kısa sürede gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:
“Yaptıklarımızla kulüp ve camiamızda artı bir motivasyon sağlanmasına rağmen gelinen süreçte görülmüştür ki, yönetimimizin sağladığı ve diğer unsurların sağladığı kaynaklarla, geçmişten gelen ve her geçen gün faizlerle artan bu borç yükünden kurtulmak imkansız hale gelmiştir. İmkansızlıklara rağmen fedakarca kulübümüz için yönetim kuruluyla beraber mücadele eden teknik ekip, futbolcular ve kulüp çalışanları için yeni bir sayfa açılması adına yönetim olarak bugün itibarıyla görevi bırakma kararı almış bulunmaktayız. Bizler yeni borçlar oluşturmadan, kulübümüzün hakkını her daim koruyacak yönetimlerin yanında, göz bebeğimiz olan bu kulübe zarar verecek her oluşumun karşısında olacağımızı bildirir, tüm Elazığspor camiasından haklarını helal etmelerini dileriz.”

Elazığspor Tarihçesi

Elazığspor Kulübü, 1967 yılında Merkez Gençlikspor, Güvenspor ve Harputspor kulüplerinin birleşmesiyle kuruldu.

Suat TAYDAŞ, Fahri SUNGUROĞLU, Necdet ALTINTERİM, Yılmaz ÇORBACIOĞLU, Talat GÜLER, Sedat YILDIZ, Metin KURTOĞLU, ve Mürşit ÖZTÜRK tarafından 23 Mart 1967 yılında kurulmuş olan kulübün, dernek olarak tescili ise 24 Mart 1970 tarihinde yapılmıştır.Renkleri bordo-beyaz olup, amblemi çayda çıradır. Elazığspor, 3. Lig’de 1974-75, 1982-83,1985-86, 1989-90 ve 1994-95 sezonlarında şampiyon olarak 2. Lig’e yükseldi.

1995-96 sezonunda klasman birincisi olarak ‘Ekstra Play-off’ müsabakalarında mücadele eden Elazığspor, 1997-98, 1998-99, 2000-01 sezonlarında play-off gruplarında yer almış fakat Süper Lig’e yükselemedi.

2001-02 sezonunda 35 yıllık özlem sona erip, Bordo-Beyazlı ekip 1. Lig’de şampiyon olarak Süper Lig’e yükseldi. Bu ligde iki yıl mücadele eden Elazığspor, 2003-04 sezonu sonunda Süper Lig’den bir alt lige düştü.

4 sezon 1. Lig’de mücadele eden Elazığspor, 2007-08 sezonunda ise 2.lige düştü.

3 sezon boyunca ikinci ligde mücadelesini sürdüren Elazığspor, 2010-11 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grup’u lider bitirerek 1. Lig’e yükseldi ve 2011-12 sezonunda da 1. Lig’de sezonu ikinci sırada tamamlayarak direkt olarak tekrar Süper Lig’e yükselme başarısı gösterdi.

İki yıl Süper Ligde boy gösteren Elazığspor, 2013-2014 sezonunda Süper Lige veda ederek bir alt lige düştü.

2014-2015 sezonunda TFF 1.ligde mücadele eden Elazığspor, 2015-2016 sezonunda ise play-off yarı finalinde ilk maçta 3-2 mağlup ettiği Adana Demirspor’a rövanş maçında 2-1 mağlup olunca Süper Ligin eşiğinden döndü.

Elazığspor, şuan TFF 1.ligde mücadele etmektedir.

Son Güncelleme: 24.10.2018 19:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.