Erciyesspor başkanı Eren: "Beklentimiz oyalama taktiğine dönüştü"

Oktay ENSARİ-Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, ()- PTT 1'inci Ligi takımı Erciyesspor'un Başkanı Ziya Eren, "Kulüpler Birliği, ligden düşen aralarında bizim de bulunduğumuz 3 takımın yeni sezonda Süper Lig'de kalması konusunda...

05 Temmuz 2015 Pazar 10:57
Erciyesspor başkanı Eren:






Oktay ENSARİ-Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, ()- PTT 1'inci Ligi takımı Erciyesspor'un Başkanı Ziya Eren, "Kulüpler Birliği, ligden düşen aralarında bizim de bulunduğumuz 3 takımın yeni sezonda Süper Lig'de kalması konusunda hala bir karar vermedi. Beklentimiz oyalama taktiğine dönüştü" dedi.
Başta Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği ve Kayserililer'e olan sitemlerini sıralayan Başkan Ziya Eren, ne olacakları konusunun belli olmadığını vurgularken şöyle konuştu:
"Gün geçtikçe süreç daralıyor. Ligin başlamasına çok az bir süre kaldı. Bizim buradaki amacımız şuydu. Hangi ligde oynayacaksak ona göre takım yapma arzumuzdu. Ama, gelişmeler gösteriyor ki, Kulüpler Birliği bu ay ilk defa toplanmıyor. Çok enteresan. Kulüplerin yerine empati yapıp, kendimi de koyuyorum. Kendim de kulüp başkanıyım. Netice itibariyle federasyonun havuzdan kulüplerden 18 takıma ödediği para aşikar. Takım adedinin 21’e çıkması, gelirlerinin azalmasına yol açacak. Ben şahsen ve kulübüm adına bu işin altına imzamı atarım. Benim hakkımdan kesilecek 3-5 veya daha fazla rakam, pek önemli değil ama ona da rıza gösteririm. Ancak, Kulüpler Birliği bir araya gelip de, bunun kararını almakta zorlanıyor. Her kulüp için minimum 2-3 milyon TL pastadan pay azalacak. Empati yaptığınızda, ben de çok sıcak bakmayabilirim. İlk defa bu yıl Türk futbolunda da bir küskünlük var. Taraftar küslüğü var, seyirci azlığı var. E-bilet olayları var. Bunların hepsini yaşadık. Bundan sonra ihalenin Kulüpler Birliği tarafından yapılması kararını almışsak, hep birlikte Türkiye futboluyla barışıyor. Bu sene düşmeleri kaldıralım ve bu sadece Türkiye’nin sadece Süper Lig değil, PTT 1'inci Ligi, 2'nci ve 3'üncü Ligi hepsi içindi. Federasyon başkanı da çok sıcak baktı. Fakat, Kulüpler Birliği henüz toplanmadı ama çıkacak kararın da bu saatten sonra olumlu olacağını düşünmüyorum. Kendi aramızda yapmış olduğumuz toplantıda, önümüzdeki hafta sonuna mutlaka takımı toplamak arzusundayız."
"OĞULCAN İÇİN CİDDİ TEKLİFLER VAR"

Erciyesspor’un yeni sezonda PTT 1'inci Lig'de mütevazı bir kadro ile mücadale edebilmesi için buna göre transfer politikası isleyeceklerini söyleyen Başkan Eren, şöyle devam etti:
"Şu anda sadece Cenk Ahmet’in Başakşehir’e transferi söz konusu oldu. Anıl Karaer, Ethem Pülgir, Murat Yıldırım, Barış Memiş ve özellikle Oğulcan Çağlayan’la ilgili elimizde çok ciddi teklifler var. Oğulcan Çağlayan’la ilgili iki tane büyük kulübümüzden talepler var. Değerlendiriyoruz. Bunlardaki gelişmelere bakarak hareket edeceğiz. Zaten bu saymış olduğum isimlerden, Oğulcan hariç diğerlerinin maliyeti Bank Asya kriterlerinin çok üzerinde. PTT 1'inci Ligi kriterlerinde devam edecek olursak, minimum maliyetli gençlere yönelmemiz mecburidir. Öbür türlü yaşama şansımız yoktur. Antrenör konusunda henüz karar vermedik. Erciyesspor yaklaşık 5 yıldır sürekli istikrarlı giden bir kulüp. Yalnız ve desteksiz bir kulübüz. Ben de çok yoruldum. Bunu da açık ve net söylüyorum. Hiçbir yerden destek alamıyoruz. Destek alma arzusuyla gittiğimiz her yerde de, olumsuz karşılanıyoruz. Bundan sonrası için devam edersek, kesinlikle iddialı bir takım değil, gençlerin olacağı ve gençlere yöneleceğimiz maddi sıkıntıları bize daha fazla yansımayacak bir takım oluştururuz. Yok devam etmeyecek olursak da, yapacak arkadaşlara en iyi şekilde teslim etme arzusundayız."
"BİZ YALNIZ TAKIMIZ"
Başkan Ziya Eren, mavi siyahlı kulübün yalnız bırakıldığını, kulübün vergi borçları dahil tüm giderlerini kendisinin karşıladığını belirtirken sitemini şöyle sıraladı:
"Erciyesspor yalnız bir takımdır. Kendi yağıyla kavrulma şansı olmayan bir takımız. Yani 3 milyon gelir, gideri siz hesaplayın. Bir anda 30 milyonluk geliriniz 3 milyona düşerse, yaşama şansınız yok. Şimdi diyeceksiniz ki, diğer PTT takımları nasıl yaşıyor. Bunların nasıl yaşadığını Türkiye biliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor eğer, 35 trilyon para harcayabiliyorsa, ya oranın sanayisi çok zengin, ya esnafı çok zengin. Adana Demirspor kulübü, Samet Aybaba’yı sportif direktörlüğe, Ünal Karaman’ı hocalığa getirip korkunç transfer yapabiliyorsa, bu Yüzevler lokanta sahibi Selahattin’in işi değil bence. Tek tek bütün kulüpleri sayarım size. Nasıl yaşadıklarını siz benden daha iyi biliyorsunuz ama Kayseri Erciyesspor 5 senedir Ziya Eren’in omuzlarında. Aksini iddia eden varsa, her mecrada oturur, tartışır, konuşurum. Bugüne kadar 19.2 milyon lira vergi ödedim. Vergi dairesine yatırılmış makbuzlu belgeli. Bu vergi, üstelik Kayseri Erciyesspor’un benim dönemimdeki borcu değil."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.