Ersun Yanal’a tarihi tazminat

Trabzonspor Kulübü Ersun Yanal’a tarihi tazminat ödeyecek.

27 Temmuz 2018 Cuma 10:57
Ersun Yanal’a tarihi tazminat






Ersun Yanal’a tarihi tazminat

   Trabzonspor Kulübü Ersun Yanal’a tarihi tazminat ödeyecek.Sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilen Ersun Yanal Tarabzonspor’dan 10 milyon TL tazminat alacak.

   Maddi sıkıntılarla Spor Toto Süper Lig’i ekibi Trabzonspor'a bir darbe de eski teknik direktörleri Ersun Yanal'dan geldi. Spor Toto Süper Lig’i İlhan Cavcav sezonu 8. haftası sonunda toplanan 9 puanın ardından sözleşmesi Trabzonspor tarafından tek taraflı olarak fesh edilen tecrübeli teknik adama alacağı olan 450 bin Euro (2.5 milyon TL) ödenmemişti. Bu durum üzerine TFF’ye giden  Ersun Yanal, Trabzonspor’a açtığı davayı kazandı.

Açılan bu dava sonucunda bordo-mavili ekibin, başarılı çalıştırıcıya, 10 milyon TL ödemesine karar verildi. Bu durum, Türk futbolunda yakın zamanda Fatih Terim'in, TFF'den kazandığı 9 milyon TL'lik tazminatı hatırlattı. 10 milyon TL'lik rakam da Türk futbol tarihinde bir Türk teknik adama ödenecek en yüksek tazminat olarak tarihe geçti.

Bu haberin ardından Bordo-Mavililer'in Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun, Ersun Yanal'ı bizzat aradığı ancak “Benimle değil, avukatımla görüşün” yanıtını aldığı iddia edildi. Yapılan görüşmelerde Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun  10 milyon TL'nin taksitler halinde ödenmesini teklif ettiği bildirilirken, bu isteğin kabul görmediği öne sürüldü.

Sözcü

Anahtar Kelimeler:
TrabzonsporErsun Yanal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.