Euroleague'de Türkiye finali

Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague dördüncü hafta karşılaşmasında bu akşam Fenerbahçe’yi konuk ediyor.

25 Ekim 2018 Perşembe 08:21
Euroleague'de Türkiye finali






Euroleague'de Türkiye finali
    Anadolu Efes, Turkish Airlines Euroleague dördüncü hafta karşılaşmasında bu akşam Fenerbahçe’yi konuk ediyor. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve beIN Sports 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.
   Avrupa arenasındaki 625. maçına çıkacak olan  Anadolu Efes , bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 624 karşılaşmada 342 galibiyet ve 282 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 54,8) aldı.2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 377. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 376 karşılaşmada 185 galibiyet ve 191 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 49,2) elde etti.
   Anadolu Efes ile Fenerbahçe, Avrupa kupalarında bugüne kadar 12 kez karşılaşırken, Anadolu Efes iki galibiyet ve on mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan iki maçta  Anadolu Efes bir galibiyet ve bir mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan on karşılaşmada  Anadolu Efes bir galibiyet ve dokuz mağlubiyet elde etti.
   Turkish Airlines Euroleague’in üçüncü haftasında Anadolu Efes, Rusya’nın Khimki takımını deplasmanda 85-84 mağlup etmiş, Fenerbahçe ise Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını deplasmanda 82-75 yenmişti. Euroleague’de üçüncü haftanın ardından Anadolu Efes iki galibiyet ve bir mağlubiyet ile altıncı sırada, Fenerbahçe ise üç galibiyet ile ikinci sırada yer alıyor.

  Obradovic "Umuyorum ki taraftarlar için çok enteresan bir karşılaşma olacak"
   Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ile oyuncumuz Jan Vesely, Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak maç öncesinde  Fenerbahçe Resmi Sitesine açıklamalarda bulundu.
Oyuncularının her zaman olduğu gibi 40 dakika boyunca konsantre olmaları gerektiğini vurgulayan Zeljko Obradovic, “Bu sene Anadolu Efes tamamen farklı bir takım. Her iki kulvarda da çok iyi oynuyorlar. İki ekip de birbirini çok iyi tanıyor. Umuyorum ki taraftarlar için çok enteresan bir karşılaşma olacak. Her zaman olduğu gibi 40 dakika boyunca odaklanmalı ve konsantre olmalıyız.” dedi.

Jan Vesely "Çok zor bir maç olacak"

Jan Vesely ise, “Çok zor bir maç olacak çünkü özel bir İstanbul derbisi oynayacağız. Yakın zamanda onlara karşı kupa maçımızdan mağlubiyetle ayrıldık. Bu karşılaşmaya iyi bir şekilde hazırlanacak ve motive olacağız. Sert oynamamız ve 40 dakika boyunca konsantre olmamız gerektiğini biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 25.10.2018 05:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.