Fas'tan Afrika Kupası Kararı

  Sercan SAPANATAN,İstanbul- 2015 Afrika Uluslar Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Fas, 'Ebola virüsü' tehdidi nedeniyle turnuvaya evsahibi olmak istemediğini açıkladı ve turnuvanın 2016 yılına ertelenmesini talep etti. Afrika kıtasın...

09 Kasım 2014 Pazar 11:57
Fas'tan Afrika Kupası Kararı






 

Sercan SAPANATAN,İstanbul-

2015 Afrika Uluslar Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Fas, 'Ebola virüsü' tehdidi nedeniyle turnuvaya evsahibi olmak istemediğini açıkladı ve turnuvanın 2016 yılına ertelenmesini talep etti.

Afrika kıtasın da yayılan ve tüm kıtayı esir alan ebola hastalığının daha çok yayılmasını engellemek isteyen Fas, Ocak 2015 tarihinde düzenlenecek olan turnuvanın 2016 yılına ertelenmesini talep etti.


Fas Spor Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bu kararı almak zorunda kaldık çünkü ebolanın yayılma riski ile karşı karşıyayız" ifadeleri kullanıldı.

Daha önce turnuvanın ertelenme fikrine karşı çıkan Afrika Futbol Konfederasyonu ise 15 Ocak-8 Şubat arası düzenlenecek olan turnuva için yeni bir ev sahibi ülke bulmaya çalışıyor.

Turnuvanın geleceği ile alakalı kararın önümüzdeki hafta Kahire'de toplanacak olan Afrika Futbol Konfederasyonun toplantısında alınması beklenilirken Fas'ın kararından kesinlikle geri adım atmayacağı bildirildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.