Fatih Terim Adana'da patladı

Terim: "Muhasebeci mi kesildiniz başıma! Terbiyesizliğe, hadsizliğe gelemiyorum. Hangi başarıyı sayıyorsan ben varım. Kasıt, ihanet, hainlik ve bir fırsat avcılığı varsa bunu da asla kabullenmeyiz.

22 Ekim 2014 Çarşamba 08:55
Fatih Terim Adana'da patladı






Fatih Terim Adana'da patladı


A Milli Futbol takımı Direktörü Terim memleketi adanada katıldığı bir seminerde, aldığı ücreti diline dolayanlara sert çıktı. Terim "Muhasebeci mi kesildiniz başıma! Terbiyesizliğe, hadsizliğe gelemiyorum. Hangi başarıyı sayıyorsan ben varım. Kasıt, ihanet, hainlik ve bir fırsat avcılığı varsa bunu da asla kabullenmeyiz. Milli Takım’ın 3 maçtaki tablosu buysa ben eleştirilmeliyim. Hiç kimse değil, ben eleştirilmeliyim. Zaten kendimi çok sert eleştiriyorum. Ne oldu, muhasebeci mi kesildiniz başıma? Biz kimseye ne kadar aldığını soruyor muyuz? Hak edip etmediklerimizi ben hep tartışırım.

TABİ Kİ BUNLARLA SAVAŞACAKSINIZ

Eleştirinin de bir dozu, üslubu olmalı. Bizi daha iyiye götürüp, yanlışlarımızı gösterecek eleştiriler yapılmalı. Terbiyesizliğe, hadsizliğe gelemiyorum. Bir dakika; hangi başarıyı sayıyorsan ben varım. Yazık günah değil mi? Dolayısıyla bunlarla savaşacaksınız, yapacak başka bir şey yok. Kaybedince Fatih Terim, kazanınca hepimizin. Böyle bir şey var mı? Eğer 3 maçta 1 puan almışsak sorumluluğu zaten benim.

ALLAH’A ŞÜKÜR ZEKAMIZ DA FENA DEĞİL

Tercihlerimin sonuçlarına katlanırım. Ancak kimin nereden geldiğini, ne gibi hesaplar içinde olduğunu bilecek kadar bu ülkede yaşadım. Allah’a şükür zekamız da eh fena değil, idare ediyoruz. E sizin bir de yüreğiniz olunca nasıl cevap vermeyeceksiniz? Ne dedik; ‘Elinizden geleni ardına koymayın’. Peki böyle mi devam edeceğiz? Eleştiriye açığız, ancak bunda kasıt, ihanet, hainlik ve bir fırsat avcılığı varsa, fırsat avcılığı içinde nöbet bekler gibi bir durum varsa, bunu da asla kabullenmeyiz.

ÖFKEYLE KAKLARSAM ZARARLA OTURMAM

Üsluplara dikkat edilmesi halinde, üzerinde sorumluluk olan insanların performansı da artar. Çünkü, üzerinde baskı olan insanlardan yüksek bir performans beklemek doğru değil. Güzel bir üslupla yapılacak her eleştiri, karşısındakini daha çok mutlu edip, performansını da artırır. Zaten zorluklar içindeyiz. Zorluk zaten benim hayat felsefem. Ama öfkeyle kalkarsam zararla oturmam.

GEREKİRSE AYAĞA DA KALKARIM

 Zaten zor bizim işimiz. Herkes bize zarar vermeye çalışıyorsa gerektiği zaman kalkarsak, zarar vermeden oturmayız. 15-20 yıllık zaman diliminde tüm istatistikleri alaşağı ettik. Türk futbolu 1990’lı yıllardan bu yana çok ivme kazandı.  Olmayacak işler yapıldı, devrimlere imza atıldı. O dönemde yapılanların tekrarlanması, 2015-2023 arası yeni bir hamle yapılması zorunluluğu var.”

KİTAPTAKİNİ ANLATMIYORUM


FATİH Terim liderlik konusundaki düşüncelerini şöyle anlattı: “Liderlik kavramını anlatan çok sayıda kitap var. Bu kitaplarda liderin zeki ve karizmatik olacağı, şöyle olacağı böyle olacağı anlatılır. Bunda sorun yok. Ama ben, kitabı anlatmıyorum, aksine yaşadıklarımı anlatıyorum. Kendi kurallarımı, zorluklarla nasıl başa çıktığımı dile getiriyorum. Liderliği anlatmak çok havalı ama başınıza gelmedik hadiseleri yönetebilmek bence çok önemli.”

HIZIR DA GELİR HUZUR DA

“İlginç anılarımı ve karşılaştığım zorlukları anlatan 1-2 kitap hazırlığım var. Bilgili ve yürekleyseniz, hazırsınız. Hazır olunca Hızır da gelir, huzur da.”

KENDİ hayat hikayesini kaleme aldığını, 1-2 kitap hazırlığı içinde olduğunu anlatan Terim, karşılaştıkları zorlukları, ilginç anıların yanı sıra başından geçenleri bu kitapta anlatacağını belirterek, hazırlıkların da devam ettiği bilgisini verdi. ‘Lider’in ağır ve oturaklı olması gerektiğini belirten Terim, “O durur, etrafındakiler koşturup durur. Liderin kararları üzerinde konuşulmaz. Bu anlayışın çok daha ötesindeyim. Ben, değişimden yanayım” diye konuştu. KAYNAK AKŞAM GAZETESİ

Son Güncelleme: 22.10.2014 09:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.