Fenerbahçe: 3 - Çaykur Rizespor: 2

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Çaykur Rizespor'u 3-2 mağlup etti ve üç maçlık galibiyet hasretine son vererek moral depoladı.

02 Mart 2019 Cumartesi 21:08
Fenerbahçe: 3 - Çaykur Rizespor: 2






Fenerbahçe: 3 - Çaykur Rizespor: 2


Rizespor'da Morozyuk 42. dakikada takımını 10 kişi bırakırken Rizespor, 6 maç sonra ilk kez mağlup oldu. Öte yandan Fenerbahçe'ye karşı oynadığı son 4 maçı da kazanan Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, uzun süre sonra ilk kez yenilgi aldı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller Serdar Aziz, Soldado ve Moses (pen.)'dan gelirken Rizespor'un gollerini Melnjak kaydetti...


Ligde üç haftadır galibiyete hasret kalan Fenerbahçe, henüz 4. dakikada 1-0 geriye düştüğü maçta Rizespor'u 3-2 mağlup etti ve kötü gidişata dur dedi. Sarı-lacivertlilere karşı 4 maç aradan sonra ilk kez kaybeden Okan Buruk'un yönetimindeki Rizespor, 6 maç aradan sonra ligde ilk kez bir mücadeleden puansız ayrıldı. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 28'e yükseltirken Rizespor 24. haftayı 28 puanla kapadı.

Mücadele hızlı başladı ve Rizespor mücadelenin hemen başında öne geçti: Üçüncü dakikada sağ kanattan pasla kullanılan köşe vuruşunda açılan ortaya hareketlenen Melnjac, penaltı noktasında vuruşunu yaptı ve skoru 1-0'a getirdi.

FENERBAHÇE EŞİTLİĞİ YAKALADI!

Sarı-lacivertliler 22. dakikada eşitliği yakaladı: Köşe vuruşunda arka direkte topla buluşan Serdar, topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu 1-1'e getirdi. Devre arasında takıma transfer olan Serdar, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetti.
 

SOLDADO ATTI, FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ!

40. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Ceza sahası için sağ çaprazda topla buluşan Zajc'ın yerden ortasında savunmaya çarpan top arka direkte Hasan Ali Kaldırım'ın önünde kaldı. Hasan'ın şutunda yine savunmadan seken meşin yuvarlak bu sefer kale sahası solunda Moses'ın önünde kaldı. Moses'ın sol ayağıyla vuruşunda kalecinin müdahale ettiği topu Soldado ağlarla buluşturdu: 2-1.

RİZESPOR 10 KİŞİ

42. dakikada Çaykur Rizespor 10 kişi kaldı. Maçın 20. dakikasında sarı kart gören Moroziuk, 42. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Maçın ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

Fenerbaheç ikinci yarıya hızlı başladı: 46. dakikada Moses'ın çevirdiği topu Çaykur Rizespor savunması çeldi. Seken topu Hasan Ali çok sert bir şutla tamamladı ama kaleci Gökhan topu iki hamlede çeldi.

VOLKAN GEÇİT VERMEDİ!

Dakikalar 51'i gösterirken hızlı hücumda Boldrin'in pasında Umar Aminu, Volkan Demirel ile başbaşa kaldı. Volkan Demirel kalesini terk etti ve ceza sahasının önünde Aminu'nun şutunu taca çeldi.

Rizespor 55. dakikada beraberliği yakaladı: Üst üste paslarla gelen Çaykur Rizespor'da ceza sahası içinde topla buluşan Muriqi, arka direğe çevirdi. Melnjak, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

AYEW OYUNA GİRDİ, SANİYELER SONRA CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

58. dakikada Miha Zajc'ın yerine oyuna giren Ayew, oyuna girdikten saniyeler sonra Saadane'ye yaptığı müdahale sebebiyle sarı kart gördü. Ganalı futbolcu bu kartla birlikte Başakşehir karşısında cezalı duruma düştü.

Mücadelede dakikalar 61'i gösterirken Valbuena gole çok yaklaştı: Serbest vuruşta topun başına geçen Valbuena, çok uzaklardan sert vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı.


Rizespor 65. dakikada gole yaklaştı: Umar Aminu'nun pasında ceza sahasına giren Muriqi, çok sert vurdu ancak top yan ağlarda kaldı.

FENERBAHÇE PENALTI BEKLEDİ

Fenerbahçe 67. dakikada penaltı bekledi, Halil Umut Meler devam ettirdi. Topla ceza sahası önünde buluşan Tolgay, Abdullah'a çalımını attıktan sonra Rizesporlu oyuncunun müdahalesiyle yerde kaldı. Çizginin hemen üzerindeki bu pozisyonda sarı-lacivertliler penaltı beklerken Halil Umut Meler oyunu devam ettirdi.

Fenerbahçe'de Serdar Aziz, 67. dakikada Muriqi'ye arkadan yaptığı müdahalenin ardından sarı kartla cezalandırıldı.


MELER BU KEZ BEYAZ NOKTAYI GÖSTERDİ!

80. dakikada Mehmet Ekici'nin kullandığı köşe vuruşunda Saade ile hava topuna çıkan Serdar Aziz yerde kaldı, Halil Umut Meler bu pozisyonda penaltı verdi. Bir süre VAR ile irtibat kuran Meler daha sonra pozisyonu incelemek üzere kenara geldi. Pozisyonu izleyen Meler'in kararı değişmedi. Topun başına geçen Moses top ve kaleci Gökhan'ı ayrı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fenerbahçe 3 haftalık galibiyet hasretine son vererek sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Oynadığı son 6 maçında 5 galibiyet alan Rizespor, ikinci yarısındaki ilk yenilgisini alırken haftayı 28 puanla kapadı. Fenerbahçe ise puanını 28'e yükseltti.


 

Son Güncelleme: 02.03.2019 21:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.