Fenerbahçe 86- Anadolu Efes 79

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 5. haftasında Anadolu Efes’i konuk etti.

06 Kasım 2018 Salı 08:12
Fenerbahçe 86- Anadolu Efes 79






Fenerbahçe 86- Anadolu Efes 79

   Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 5. haftasında Anadolu Efes’i konuk etti. Normal süresi 72-72 eşitlikle tamamlanan karşılaşmayı 86-79 kazanan  Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, 5'te 5 yaptı. Ligde namağlup tek takım olan  Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, zirvedeki yerini korudu.

   Maçtan önce genç yaşta vefat eden taraftarı Koray Şener için saygı duruşunda bulunuldu. Tribünlerde “Kalbimizdesin Koray Şener”, “Bir Armaya Canlar Verdik Yolunda” pankartları açılırken,  Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı da parkeye “Seni Unutmayacağız” yazılı pankartla çıktı. Bazı taraftarlar siyah giyinirken, Koray Şener’in fotoğrafının yer aldığı dövizlerde taraftarların elindeydi.
 

Obradoviç "Oyuncularımı tebrik ediyorum"

   Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, Anadolu Efes karşısında elde edilen galibiyetin önemine vurgu yaptı ve oyuncuları tebrik etti. Maçın ardından düzenlen basın toplantısında konuşan Obradovic, “Uzatmaya giden bir maç olduğuna bakarsak, oynaması zor bir karşılaşmaydı. Bu da iki takımında kazanma şansının olduğunu gösteriyor. Birçok dakikada oynayış şeklimizden mutlu oldum. Maçın sonunda çok iyi reaksiyon vermediğimiz anlar oldu. Böyle anlarda daha doğru kararlar almalıyız. Bazı şeyleri sürekli tekrarlamalıyız. İkinci yarıda da problemin devamı vardı. İyi olan savunma açısından iyi oynamaya devam etmemizdi. Bazen böyle şeyler olabiliyor. Anadolu Efes’i tebrik ediyorum. Çok güzel bir maç daha oynadılar. Oyuncularımı da tebrik ediyorum. Bu galibiyet çok önemliydi. Her zaman taraftarlara güzel destekleri için teşekkür ediyorum. Elimizdeki yabancı sayısına göre en iyisini yapmaya çalışıyorum. Çok fazla düşünmüyorum. Kurallar yapılırken, bana sorulmadı. Kimse sormadı, fikrimi. Antrenör olarak bize verilen kurallara uymaya çalışıyorum” dedi.

Ataman "Güzel maç oldu. İzleyenler de keyif almıştır"
   Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi beşinci hafta maçında Fenerbahçe’ye 79-86 mağlup olan Anadolu Efes’te baş antrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında görüşlerini şöyle açıkladı:
“Maçın ilk bölümünde Fenerbahçe iyi başladı. Biz özellikle savunmada ribauntlarda dengeyi sağlayamadık. Sonrasında reaksiyon verdik. Maç boyunca birkaç defa kırılma noktası olmasına rağmen hepsinde karşılık verip maça tutunduk ve en önemli yerde de öne geçtik, maçın son 20 saniyesinde. Orada yüksek postta Dunston kaçırıp sonra Kalinic’e üçlüğü attırınca maç uzatmaya gitti. Yorulduk, baktığınız zaman dakikalara, özellikle uzun rotasyonunda ligde biraz sıkıntımız var. Fenerbahçe biraz daha tecrübeli oyunculara sahip uzun rotasyonunda. Biz bu akşam Dunston ve Moerman’ı neredeyse tüm maç boyunca oynattık, uzatmalarda yorulduk. Güzel maç oldu. İzleyenler de keyif almıştır. Fenerbahçe’yi kutluyorum.”

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik
Hakemler: Emin Moğulkoç, Ziya Özorhon, Kerem Baki
Fenerbahçe: Sloukas 16, Melih Mahmutoğlu 11, Kalinic 17, Vesely 14, Ahmet Düverioğlu 4, Ali Muhammed 12, Egehan Arna, Sinan Güler, Melli 6, Guduric 6
Anadolu Efes: Micic 10, Larkin 8, James Metecan Birsen, Moerman 18, Dunston 16, Ahmet Buğrahan Tuncer 2, Doğuş Balbay 9, Sertaç Şanlı 4, Beaubois 12, Birkan Batuk
1. Periyot: 26-23
2. Periyot: 44-40
3. Periyot: 57-53
Normal süre: 72-72
Beş faulle oyundan çıkan: 41.06 Micic (Anadolu Efes), 41.50 Melli (Fenerbahçe)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.