Fenerbahçe-Anadolu Efes

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 5. haftasında bu akşam 20:00’de Anadolu Efes ile karşılaşıyor.

05 Kasım 2018 Pazartesi 15:16
Fenerbahçe-Anadolu Efes






Fenerbahçe-Anadolu Efes

    Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 5. haftasında bu akşam 20:00’de Anadolu Efes ile karşılaşıyor. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele Tivibu Spor 2 tarafından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Emin Moğulkoç, Ziya Özorhon, Kerem Baki hakem üçlüsü yönetecek.
 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin dördüncü haftasında Anadolu Efes, Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye’ye Sinan Erdem Spor Salonu’nda 86-96 mağlup oldu, Fenerbahçe ise Gaziantep Basketbol’u deplasmanda 67-55 yendi. Ligde dördüncü haftanın ardından Anadolu Efes üç galibiyet ve bir mağlubiyet ile üçüncü, Fenerbahçe ise dört galibiyet ile birinci sırada bulunuyor.

   Anadolu Efes, Fenerbahçe maçı ile birlikte Türkiye’deki 1484. resmi maçına çıkacak. Anadolu Efes Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde bugüne kadar 1353, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 22, Türkiye Kupası’nda 105, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası’nda bir kez mücadele etti.

   Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 1354. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, birinci ligde bugüne kadar oynadığı 1353 karşılaşmada 1042 galibiyet, 308 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,01)

   Anadolu Efes, Fenerbahçe ile bugüne kadar oynadığı 146 karşılaşmada 88 galibiyet ve 58 mağlubiyet aldı.İki ekip arasında Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde oynanan 126 karşılaşmanın 74’ünde Anadolu Efes galip gelirken, iki takım arasında Türkiye Kupası’nda bugüne kadar oynanan 13 karşılaşmanın 10’u Anadolu Efes, üçü Fenerbahçe lehine sona erdi.

   Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda bugüne kadar iki takımın altı randevusunda Anadolu Efes üç galibiyet ve üç mağlubiyet elde ederken, 1989-90 sezonunda GSGM Kupası’nda ise Anadolu Efes  Fenerbahçe’yi 87-81 yenerek kupayı kazanmıştı.
   Fenerbahçe, rakibiyle bugüne dek ligde oynadığı 126 maçta 52 galibiyet elde etti. Takımımız, Anadolu Efes’e karşı son sekiz lig mücadelesinin altısını kazandı.

   Bu sezon iki takım şu ana dek iki maçta karşılaştı ve bu mücadelelerde gülen taraf Efes oldu. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını 65-62 kazanan lacivert beyazlılar, EuroLeague’deki buluşmadan ise 89-83 üstün ayrıldı.

Son Güncelleme: 06.11.2018 05:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.