Fenerbahçe - Çaykur Rizespor Maçının Ardından

 İSTANBUL / Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Çaykur Rizespor'u 2-1 yendikleri maçın ardından konuştu. Kartal basın toplantısında, kendi kalelerine attıkları sürpriz golle geriye düştüklerini belirterek, "Penaltımız...

08 Kasım 2014 Cumartesi 23:58
Fenerbahçe - Çaykur Rizespor Maçının Ardından






 İSTANBUL /

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Çaykur Rizespor'u 2-1 yendikleri maçın ardından konuştu.

Kartal basın toplantısında, kendi kalelerine attıkları sürpriz golle geriye düştüklerini belirterek, "Penaltımız kaçtı, verilmeyen 3 net penaltı var. Sezon başından bu yana yükselen bir grafiğimiz var. Özveriyle mücadele eden oyuncularımızı tebrik ediyorum. Gökhan Gönül'ü kasığındaki problem nedeniyle çıkartabilirdim. Özveride bulundu ona teşekkür ediyorum. Her geçen gün yükselen bir performansımız var, bu yönden de onları tebrik ediyorum" dedi.

Kaçırılan pozisyonların ardından futbolcuların yaşadığı baskıyla ilgili soruya Kartal, "Futbolda olur baskı, bu çok doğaldır. Dünyanın en büyük oyuncuları da aynı şeyleri yaşayabilir" yanıtını verdi.

Emenike'nin ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonda hakem ile girdiği diyalogla ilgili Kartal, "Sezon başında hakemler geldi, seminer verdi. Sadece Emenike'ye yapılan değil, onun haricinde 2 pozisyon daha var. 3 net penaltı pozisyonumuz var. Kontrolsüz bir girişten dolayı bir penaltı. Kırmızı veya sarı kart da verilebilir. Net bir durum var. Tribünün en ucundaki insan da görebiliyor. 'Hocam yüzde yüz penaltıydı' dedim. 'Ben öyle görmedim' dedi. 'Siz görmediyseniz tamam, teşekkür ederim' dedim."

Diego'nun performansıyla ilgili olarak da İsmail Kartal, "Sezon başından bu yana sorular sorulduğunda, 'Eksiği var, yavaş yavaş adapte olacak. Zamanı gelince oynayacak' demiştim. 24 kişilik bir kadroyuz. Bugün o oynadı. Performansını tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Sarı-lacivertli oyuncu Michal Kadlec de, "Takımımıza teşekkür ediyorum. Bazen birbirimize şakalar yaparız, bu akşam 2 gol attın, 2 gol attım diye söyleriz. Maçı kazandığımızdan dolayı çok mutluyum, çok mutluyuz. Geriye düştük yaptığım hatadan dolayı, ama sonra golümü attım ve beraberliği getirdim. Tanrı'ya şükür, galibiyetle ayrıldık" dedi.

Attığı golün, Galatasaray maçında kaçırdığı pozisyondan daha kolay olduğunu kaydeden Michal Kadlec, "Kendi kaleme attığım golde, Hasan Ali ile öne çıkarak, topu uzaklaştırmak istedik. Ama iyi orta geldi ve çıkarma amacında iken kendi kalemize gönderdim. Rakip kaleye attığım gol ise bizim için önemliydi, G.Saray maçındaki pozisyonla benziyor. Ancak ona göre daha kolaydı ve gole çevirdim" ifadelerini kullandı.


ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise, Sarı-lacivertli takım karşısında gereken direnci gösteremediklerini, pas hatalarının takımda baskı yarattığını söyledi.

Mehmet Özdilek, "Oyuna golle başlayıp öne geçtik. Sonra rakibimizin direncine karşılık veremedik. Öndeki oyuncularımızın topa fazla sahip olamaması, top kayıpları baskı yarattı. Kaleci Serkan, başından sonuna kadar ciddi reaksiyonlar verdi. İkinci yarı başlarken de baskıyı tekrar hissedeceğimizi biliyorduk. Kıvanç'ın atılmasının ardından direnci yukarıda tutmaya çalıştık. Bu tür müsabakalarda Fenerbahçe'ye karşı kendi sahasında kolay değil. Rakibe cevap verebilmek için topa sahip olmamız, topa biraz hükmetmemiz lazımdı. Ofansif anlamda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Serkan'ın performansı belki farkın yukarı çıkmasını engelledi. Bu tür müsabakalarda mücadelenin, tecrübenin yanında bireysel yetenekleri de sergilemek gerekiyor" dedi.

Hakem İlker Meral'in zaman zaman doğru kararlar verdiğini, zaman zaman da baskı altında kaldığını belirten Özdilek, "Kıvanç'ı atması kırmızıysa aynı kartı Gökhan Gönül'e de göstermesi gerekiyordu, ikinci sarıdan. Maalesef onu yapamadı. Kararlar biraz eşit olmalı. Hakemler özellikle son haftalarda çok

tartışılıyor, biraz daha dikkatli ve objektif olurlarsa, futbolun geleceği adına daha sağlıklı olur" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe cephesinin penaltı beklediği Emenike'nin pozisyonunda bu kararın verilebileceğini kaydeden Özdilek, "Penaltı verilebilir, gören kendisi zaten. Verse kimse 'neden verdin?' demeyecek, benim de deme şansım yok. Vermediği zaman tabi ki rakibin tepkisi olacaktır. Gökhan Gönül'ün pozisyonuyla ilgili de aynı şeyi söylüyorum" diye konuştu.

Kadıköy'e gelirken bu kadar pasif oynayacaklarını düşünmediğini anlatan Özdilek, "Bu sezonki deplasman performansımız önemli derecede başarılı. Başarıdaki en önemli nedenlerimizden birisi topun gerisine gelip, takım halinde mesafeyi daraltmamızdı. Futbol 11'e 11 oynanan bir oyun. Tabi ki çok geniş bir kadromuz yok. Her oyuncu çok önemli, kıymetli. Önemli oyuncularımız yoktu. Sonucunda bunlara sığınmak da futbol adına çok doğru değil. 22 kişilik kadro var. Her oyuncu hazır olmalı. Neticesinde kaybettik" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.