Fenerbahçe grubunda lider olarak tur atladı; Tek gol yetti

Fenerbahçe, Avrupa Ligi A Grubu'ndaki son maçında Feyenoord'u Sow'un rövaşata golüyle 1-0 yendi. 13 puanlı Kanarya gruptan lider olarak çıktı. Mücadelenin detayları haberin devamında

08 Aralık 2016 Perşembe 20:50
Fenerbahçe grubunda lider olarak tur atladı; Tek gol yetti






Fenerbahçe Feyenoord önünde, bu gece Tur atlayacak!


Avrupa'daki temsilcimiz UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki son maçında Feyenoord'u deplasmanda 1-0 yendi. 13 puana yükselen sarı-lacivertliler gruptan lider olarak çıktı...

Mücadelenin 11. dakikasında ceza alanı içerisinde Jeremain Lens, Eric Botteghin'in müdahalesiyle yerde kaldı ancak İspanyol hakem Fernandez Borbalan pozisyona devam dedi. 4 dakika sonra Jens Toornstra'nın ön direkteki kafa vuruşunu Volkan Demirel çok şık bir kurtarıila dışarı gönderdi.

22. dakikada ise Moussa Sow çıktı sahneye; Rick Karsdorp kafayla topu kalecisine göndermek istedi ancak araya giren Moussa Sow, altıpas içinde röveşata ile topu ağlara gönderdi: 1-0. 45+1'de Tonny Vilhena'nın sert şutu direkten dönerken, ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. Mücadelenin ikinci yarısında da skor değişmeyince Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı.
Yazarımız Tayfun Gökdeniz'in Maç Yorumu
A Grubu'nda oynanan diğer maçta ise Manchester United deplasmanda Zorya'yı 2-0 yenerek 12 puanla gruptan ikinci olarak çıktı.


STAT: 21:00
SAAT: De Kuip
HAKEM: David Fernandez Borbalan
YAYIN: TRT 1


FEYENOORD: 0 - FENERBAHÇE: 1 (Dakika 22'00 Sow)

FEYENOORD: Jones, Karsdorp, Van der Heijden, Boteghim, Toornstra, Nelom, El Ahmadi, Vilhena, Elia, Kuyt, Jorgensen
YEDEKLER: Hansson, Bilal, Berghuis, Tapia, Nieuwkoop, Kramer, Dammers
TEKNİK DİREKTÖR: Giovanni van Bronckhorst

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Alper, Lens, Sow, Van Persie
YEDEKLER: Fabiano, Van der Wiel, Ozan, İsmail, Volkan, Neustadter, Emenike
TEKNİK DİREKTÖR: Dick Advocaat


A Grubunda son hafta maçları öncesi puan durumu şu şekilde oluştu:
 
Takımlar O G B M A Y Av P
1- Fenerbahçe 5 3 1 1 7 6 1 10
2- Manchester United 5 3 0 2 10 4 6 9
3- Feyenoord 5 2 1 1 3 6 -3 7
4- Zorya 5 0 2 3 2 6 -4 2


FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR?

Grupta 10 puanla son haftaya lider giren ve Feyenoord’un 3 puan önünde bulunan Fenerbahçe, ilk maçı 1-0 kazandığı için Feyenoord’a tek farkla kaybetse bile averajı daha iyi olduğundan tur atlayacak. Sarı-Lacivertliler, Hollanda’da iki farklı yenilmesi durumunda ise grubun diğer maçında Manchester United’ın, Ukrayna deplasmanında Zorya’ya kaybetmesini bekleyecek. Manchester United, iddiası kalmayan Zorya’ya yenilmezse 2. tura çıkacak. Bu sonuçta Feyenoord’un tur atlaması için Fenerbahçe’yi 2 farklı yenmesi gerekecek. İngiliz temsilcisinin Ukrayna deplasmanında kaybetmesi durumunda ise Feyenoord’a tek farklı galibiyet bile yeterli olacak. Bu durumda Fenerbahçe grup lideri, Feyenoord ise ikinci olarak üst tura çıkan ekipler olacak.

3'LÜ AVERAJA KALABİLİR

Manchester United, Zorya'yla berabere kalır, Feyenoord da Fenerbahçe'yi yenerse 3 takımın da puan durumu eşit olacak. Fenerbahçe, bu durumda Feyenoorda iki farklı kaybetmezse grubu 2. sırada tamamlayacak. Sarı-lacivertlilerin üçlü averaj durumunda grup liderliği şansı bulunmuyor.

A Grubunda son hafta maçları öncesi puan durumu şu şekilde oluştu:

AVRUPA'DA 214. MÜCADELE

Feyenoord'la karşılaşan Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 214. mücadelesinde... Hollanda'nın Rotterdam kentinde rakibine konuk olacak sarı-lacivertliler, 42. sezonunu geçirdiği Avrupa kupalarında bugüne dek 213 karşılaşmada 79 galibiyet, 43 beraberlik ve 91 mağlubiyet aldı. Fenerbahçe, bu maçlarda rakip filelere 268 gol gönderirken kalesinde 318 gol gördü.

FENERBAHÇE'NİN AVRUPA KARNESİ

Fenerbahçe'nin Avrupa'da kulvarlarına göre oynadığı 213 maçta aldığı sonuçların tablosu şöyle:
Son Güncelleme: 09.12.2016 08:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.