Fenerbahçe ile Galatasaray 380. randevuda

Mustafa Akın, İstanbul- Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonunun 23. haftasında 8 Mart Pazar (yarın) Kadıköy'de Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Bu derbi ile 380. kez karyı karşıya gelecek olan Fenerbahçe ile Galatasaray'da...

07 Mart 2015 Cumartesi 10:55
Fenerbahçe ile Galatasaray 380. randevuda






Mustafa Akın, İstanbul-

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonunun 23. haftasında 8 Mart Pazar (yarın) Kadıköy'de Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek.

Bu derbi ile 380. kez karyı karşıya gelecek olan Fenerbahçe ile Galatasaray'da geride kalmış 379 maçın 143'ünü Fenerbahçe, 122'sini Galatasaray geri kalan 114 maçta ise iki takım yenişemediler.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'daki mücadelede FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak.

Kariyerinde 19'ncu, Fenerbahçe ile Galatasaray mücadelesinde ise 9'ncu maçını yönetecek olan Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun üstlenecek. Dördüncü hakem olarak Özgüç Türkalp, beşinci hakem Süleyman Abay, altıncı hakem olarak ise Hakan Ceylan görev alacak.

İki takım da hazırlıklarını bu akşam yapacağı antrenmanlar ile tamamlayacak.

KADIKÖY'DE 52. MAÇ

Fenerbahçe ile Galatasaray, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın 1982 yılında yeniden hizmete girmesi ile birlikte 51 kez karşılaştı. Kadıköy'deki mücadelelerin 27'sini Fenerbahçe, 9'unu Galatasaray kazanırken, 15 maçta yenişen olmadı.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı-lacivertlilerin attığı 105 gole, sarı-kırmızılı takım 63 golle karşılık verdi.

İki takım arasında Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki son 18 maçta Fenerbahçe 13 maçı kazanırken, 5 maç berabere son buldu.

2014-2015 SEZONUNDA 3. RANDEVU


Fenerbahçe ile Galatasaray 2014-2015 sezonunda yarın 3. kez karşılaşmış olacak. Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa maçı için sezon başında Manisa'da karşılaşan takımlar, bu karşılaşmanın normal süresi ve uzatma bölümünde galip gelemedi. Penaltı atışları sonunda 3-2'lik skorla galip gelen Fenerbahçe kupayı

müzesine götüren taraf oldu.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonunda ise, sezonun ilk yarısında Türk Telekom Arena'daki mücadelede sarı-kırmızılı takım 2-1 gelip geldi.

GALATASARAY LİDER DURUMDA

Süper Toto Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray 51 puanla lider, Fenerbahçe ise 47 puanla üçüncü durumda.

2014-2015 sezonun ilk devresinde Türk Telekom Arena'da oynanan mücadele 2-1 sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü ile son bulmuştu.

FENERBAHÇE PUAN FARKINI 1'E İNDİRME AMACINDA

Ev sahibi ekip, son zamanlarda kaybettiği 5 puanı, taraftar desteği altında indirmek istiyor. 15 yılın üzerinde bir sürede rakibine sahasında yenilmeyen sarı-lacivertli takımda, Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım'ın sakatlıkları söz konusu.

GALATASARAY PUAN FARKINI 7'YE ÇIKARMAK İSTİYOR

Göreve gelen Hamzaoğlu'yla çıkış yakalayan sarı-kırmızılı takım, Spor Toto Süper Lig'deki son dört maçı gibi Kadıköy’de Fenerbahçe'yi mağlup etmek ederek aradaki puan farkını 7'ye çıkarmak istiyor.

Kulüpler arasındaki anlaşma nedeniyle konuk ekibin taraftarlarının statta izleyemeyeceği derbide bel fıtığı ameliyatı olan Felipe Melo haricinde eksik bulunmuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.