Fenerbahçe, Mersin'de zirveye oturdu

Süper Lig'in 12. haftasında Mersin İdmanyurdu ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu'nu 3-1 yenerek Spor Toto Süper Lig'de maç fazlasıyla Beşiktaş'ın önüne geçerek liderliğe ulaştı.

21 Kasım 2015 Cumartesi 22:09
Fenerbahçe, Mersin'de zirveye oturdu






Fenerbahçe, Mersin'de zirveye oturdu

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Fenerbahçe, ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe'de galibiyeti getiren goller Hasan Ali, Nani ve Van Persie'den gelirken, Mersin İdmanyurdu'nun tek golünü Nakoulma kaydetti. Mücadelenin 84. dakikasında Mersin İdmanyrudu'nda Nurullah'a bir de kırmızı kart çıktı. Bu sonucun ardından Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe puanını 27'ye yükseltirken, Mersin İdmanyurdu 7 puanda kaldı. Aynı zamanda Fenerbahçe bu sezon ligde ilk kez bir maçta 3 gol atma başarısı göstermiş oldu.

PEREIRA'DAN İLK 11'DE DEĞİŞİM

Spor Toto Süper Lig'in 12. hafta karşılaşmasında Mersin İdmanyurdu deplasmanına çıkan Fenerbahçe'de, teknik direktör Vitor Pereira, son Torku Konyaspor maçının ilk 11'ine göre tek değişikliğe gitti.  Portekizli teknik adam, önceki maçta ilk kez yedek kulübesinde oturttuğu Luis Nani'yi tekrar ilk 11'e dahil ederken, 4 maç sonra ilk kez Torku Konyaspor maçında denediği çift forvetten vazgeçerek, Jose Fernandao'yu yedek oturttu.

FENERBAHÇE MAÇA ÇOK HIZLI BAŞLADI

Maçın ilk dakikalarında daha fazla topla oynayan ve oyuna hakim olan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivetli ekip ilk tehlikeli pozisyonuna da 5. dakikada girdi. Sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu Diego ceza sahası içine ortaladı. Bruno Alves uzun boyunun da avantajıyla kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten auta gitti.

BÜYÜK BASKI, GOLÜ DE GETİRDİ!

Fenerbahçe baskılı oyununu sürdürmeye devam etti. Sol kanatta Mehmet Topal topla buluştuktan sonra rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine kadar girdi. Mehmet Topal aut çizgisine gelmeden ceza sahası içerisine topu çevirdi. Hasan Ali Kaldırım topu önüne güzel bir şekilde aldıktan sonra kaleye şutunu çıkardı ve topu ağlara göndermeyi başardı. Fenerbahçe 8. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı.

TEMPO GİDEREK DÜŞTÜ...

Sarı-lacivertli ekip golden sonra da rakip üzerindeki baskısını ve etkili oyununu sürdürdü. Golden sonra önce Josef de Souza sonra Alper Potuk ile Fenerbahçe iki önemli gol fırsatı daha yakalamayı başardı. İlk 20 dakikalık bölümün ardından karşılaşmada tempo biraz düşerken, Mersin İdmanyrudu da rakip kaleye etkisiz de olsa ataklar gerçekleştirmeye başladı.

Kalan sürede ilk 15-20 dakikanın aksine daha düşük bir tempo vardı. İki takımın da gol bulma çabaları sonuç vermeyince, ilk 45 dakika 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI GOLLERLE BAŞLADI

İkinci yarıya Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bülent Korkmaz oyuncu değişikliği ile başladı. Milli takımdan geç dönüp, antrenman kaçıran golcü oyuncu Nakoulma ikinci yarıda oyuna girerken, kenara gelen isim Eren oldu.

İkinci yarıya da ilk 45 dakikada olduğu gibi Fenerbahçe hızlı bir giriş yaptı. 49. dakikada Brezilyalı oyuncu Diego sol kanatta topla buluştu. Diego, ceza sahasına girdikten sonra arka direğe düzgün bir orta çıkardı. Luis Nani Diego'nun ortasına dokunarak topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi 49. dakikada 2-0 öne geçirmeyi başardı.

Fenerbahçe golden sonra yine atak arayışlarını sürdürdü ve 57. dakikada bir gol daha buldu. Sağ kanattan Mehmet Topal'ın ceza sahasına gönderdiği topa Van Persie dokundu. Hollandalı oyuncu boş kaleye topu göndermekte zorlanmadı ve Fenerbahçe'yi 3-0 öne geçirdi.

MERSİN İDMANYURDU GOLCÜSÜYLE CEVAP VERDİ

Bu golden sadece iki dakika sonra Mersin İdmanyurdu sol kanattan bir atak geliştirdi. Ceza sahası solundan altı pasa doğru açılan ortaya Nakoulma kafa ile vurdu ve golcü oyuncu topu ağlara göndermeyi başardı. Mersin İdmanyurdu 59. dakikada farkı 2'ye indirmeyi başardı.

Bu golden kısa bir süre sonra 65. dakikada Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira oyuna ilk müdahalesini gerçekleştirdi. Fenerbahçe'de kenara Robin van Persie gelirken, oyuna Fernandao girdi.

Mersin İdmanyurdu karşılaşmanın 67. dakikasında 2. gole çok yaklaştı. Savunmanın arkasına sarkan Sinan Kaloğlu topla buluştu. Sinan'un şutu önce Volkan'a sonra direğe öarparak oyun alanına geri döndü. Ceza sahasına dönen topu Fenerbahçe savunması uzaklaştırmayı başardı. Karşılaşmanın 84. dakikasında Fenerbahçe'de Ozan Tufan orta sahadan hızlı çıkmak istedi. Ozan topu sürerken, Nurullah sert bir müdahale ile rakibine faul yaptı. Hakem de bu pozisyonda Nurullah'a kırmızı kartını gösterdi.

Kalan kısa sürede başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 3-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı.
Son Güncelleme: 21.11.2015 22:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.