Filenin Sultanları Rio Hayali İtalya maçı ile sona erdi

Türk Milli Voleybol Takımı, İtalya ile üçüncülük için karşılaştı. Karşılaşmada 3-2 mağlup olan Filenin Sultanları, Rio Olimpiyatları elemeleri için Japonya'ya gitme şansını kaybetti

09 Ocak 2016 Cumartesi 22:30
Filenin Sultanları Rio Hayali İtalya maçı ile sona erdi






Filenin Sultanları Rio Hayali İtalya maçı ile sona erdi

2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemelerinde Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı, İtalya ile üçüncülük için karşılaştı. Karşılaşmada 3-2 mağlup olan Filenin Sultanları, Rio Olimpiyatları elemeleri için Japonya'ya gitme şansını kaybederken, 2016 Rio Olimpiyatlarına katılma hayalleri de sona erdi.

Salon: TVF Başkent

Hakemler: Adler Laszlo (Macaristan) Dudek Piotr (Polonya)

Türkiye: Naz Aydemir, Gözde Kırdar, Kübra Akman, Neslihan Demir Güler, Neriman Özsoy, Eda Erdem Dündar ,Gizem Karadayı (Libero), Polen Uslupehlivan, Güldeniz Önal.

İtalya: Orro Alessia, De Gennaro Monıca, Guıggı Martina, Gennari Alessia, Centoni Nadia, Ferretti Francesca, Chırıchella Cristina, Del Core Antonella, Bosetti Lucia, Dıouf Valentina, Egonu Paola Ogechi, Danesi Anna, Bonıfacıo Sara, Sansonna Stefania

Setler: 23-25, 25-19, 23-25, 25-15 Final seti, 13-16

Süre: 2 saat 33 dakika


İlk sete Türkiye isteksiz başladı ve ilk teknik molaya İtalya 4-8 önde girdi. Mola dönüşünde maça daha istekli başlayan Filenin Sultanları, Neslihan ve Gözde ile bulduğu sayılarla skoru 9-11'e taşıdı. Milliler, Diouf-Egonu ikilisini file üstünde durdurmakta zorlanırken, İtalya ikinci molaya da 15-16 önde girdi. Molanın ardından Gözde-Eda ikilisi ile maça tutunmaya çalışan Milliler, hücumda zayıf kalınca ilk seti 23-25 kaybetti. (0-1)

İkinci sete daha canlı başlayan Türkiye, ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Ay-yıldızlı takım, mola dönüşünde Naz ve Eda ile bulduğu sayılarla skoru 11-7 yaptı. Neslihan'ın ilk setteki kötü oyununu ikinci sette yansıtmaması farkı 6 sayıya çıkardı. Neriman-Neslihan ikilisinin hücum etkinliği skoru 14-7'ye taşıdı. İtalya da savunma hatalarına devam etmesine rağmen Paola skoru 15-12'ye taşıyan isim oldu. Ancak, Paola'nın servisi fileye takınca, ikinci teknik molaya da Milliler 16-12 önde girdi. Mola dönüşü Türkiye, Gözde-Eda ikilisi ile farkı yeniden 6 sayıya çıkardı. Del Core ile sete tutunmaya çalışan İtalya karşısında gerçek kimliğine dönen Ay-yıldızlılar, Naz, Neslihan ve Gözde ile bulduğu sayılarla setin son bölümüne 21-16 önde girdi. Neslihan, file üstünde bulduğu her topu rakip saha çizgi içine atarken, Neriman ise bloklarda başarılı olunca Milliler ikinci seti 25-19 kazandı. (1-1)

Üçüncü set karşılıklı sayılarla başladı. Milliler Neriman ile ilk iki sayısını bulurken, İtalya ise Paola ile ilk üç sayısını kazandı. Neriman-Neslihan ikilisinin üçüncü setteki gayreti sayesinde skor 6-5 oldu ve ilk teknik olaya 8-6 Türkiye önde girdi. İtalya'da Diouf-Egonu ikilisinin başarılı blokları skoru 8-8'e taşıdı. Molanın ardından beraberliklerle süren sette skor 12-12 oldu. Egonu'nun hücumuna Milliler Gözde ile karşılık verdi ve skorda 14-14 eşitlik oluştu. Naz'ın bir smaçı ve bir bloğu ile Milliler ikinci molaya da 16-14 önde girdi. Mola dönüşü Türkiye ilk defa savunma ve bloklarda çok etkili oldu. Naz-Kübra iklisi ile skoru 19-16 yaptı. Mola dönüşü Martina'nın hücum sayısına bir de savunma hatası eklenince İtalya skoru 19-19 beraberliğe getiren taraf oldu. Savunmada çıkarılan top Neriman'la sayı oldu ancak Paola ile cevap gecikmedi ve skor 21-21 oldu. Gözde-Eda'nın blokları 2 sayı öne geçirdi Millileri ancak peş peşe gelen hatalar İtalya'yı öne geçirdi ve seti İtalya 23-25 kazanan taraf oldu. (1-2)

Dördüncü sete, üçüncü setin son bölümünde aklı kalarak başlayan Filenin Sultanları, çok iyi bir geri dönüş yaşadı ve ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. İtalya çok kısa bir sürede toparlandı ve bloklarla skoru 13-10'a getirdi.

Milliler, Neslihan'nın smaçları ile farkı yeniden 4 sayıya çıkardı. İtalya hücumunda top savunmadan çıkmayınca skor 14-11 oldu. Bu sefer Neriman'ın blok sayısı ve Neslihan'ın sayısı ile ikinci molaya Milliler 16-11 önde girdi.

Molanın ardından Kübra'nın servisi ile maç başladı, Neslihan'ın sayısı ile tamamlandı. İtalya savunması toparlanmakta zorlandığı anlarda iki sayı daha bulunsa da skor 20-14 oldu. Milliler çabuk oyununu file üstüne yansıtınca Neriman'la farkı 6 sayıya çıkardı. Naz-Neslihan'la iki sayı bulan Milliler, Eda'nın servis hatasıyla bir sayı verse de bu seti 25-15 alarak, maçta eşitliği sağladılar. (2-2)

Final setine İtalya, Gizem'in manşet hatasıyla başladı. Hücum etkinliğini artırarak devam eden Milliler, 4-1 öne geçti. Paola tekrar sahne aldı ve skoru 4-3'e taşıdı. Cristina'nın sayısına Neriman'la cevap veren Türkiye, Eda'nın auta attığı top nedeniyle skor 7-6 oldu. Paola ilk defa servis kaçırdı ve Sultanlar saha değişimine 8-6'lık skorla girdi.

Mola dönüşü Del Core ile sayı bulan İtalya'ya Milliler Gözde ile cevap verdi: 9-8. İki takımın da savunmalarının zayıfladığı maçta Del Core hızlı hücumda takımına beraberliği getirdi: 9-9. Karşılıklı hataların devam ettiği bölümde skor yeniden berabere oldu: 10-10. Neslihan, Milliler adına devreye girdi ve Türkiye yeniden öne geçti. İtalya yeniden beraberliği Del Core'nin sayısı ile yakaladı.

İtalya, Paola'nın sert smacıyla öne geçti 11-12 öne geçti. Milliler, Nesliahan'la cevap verdi ama Paola yeniden takımını bir sayı öne geçirdi.

Neriman'ın hücumda topu auta atması, skorun 12-14 İtalya lehine geçmesine neden oldu. Neslihan yeniden Millileri umutlandırdı ve farkı 1'e indirdi. Ancak İtalya bloklarını aşamayan Türkiye, seti 13-15 maçı ise 3-2 kaybederek Rio'ya gitme şansını kaybetti.
Son Güncelleme: 09.01.2016 22:34
Anahtar Kelimeler:
TürkiyeItalyaRio
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.