Fransa kupayı 4 golle kaldırdı | Fransa 4 - Hırvatistan 2 

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 Dünya Kupası'nın finalinde Fransa ile Hırvatistan karşılaştı. Gol yağmuruna sahne olan maçta Fransa, 4-2'lik galibiyetle tarihinde 2. kez Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

15 Temmuz 2018 Pazar 20:34
Fransa kupayı 4 golle kaldırdı | Fransa 4 - Hırvatistan 2 






Fransa kupayı 4 golle kaldırdı | Fransa 4 - Hırvatistan 2 


2018 Dünya Kupası final maçında Fransa ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Fransa, maçı 4-2 kazanarak 2. kez Dünya Kupası'nda zafere ulaştı. 6 gollü çılgın maçta Fransa'nın golleri Mandzukic (kk), Griezmann (p), Pogba ve Mbappe'den geldi. Hırvatistan'a Perisic ve Mandzukic'in sayıları yetmedi. Beşiktaşlı Domagoj Vida, Hırvatistan formasıyla 90 dakika sahada kaldı. 

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 Dünya Kupası'nın finalinde Fransa ile Hırvatistan karşılaştı. Gol yağmuruna sahne olan maçta Fransa, 4-2'lik galibiyetle tarihinde 2. kez Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

18. dakikada Fransa, Mario Mandzukic'in kendi kalesine gönderdiği gol ile öne geçti. Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Antoine Griezmann ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Mario Mandzukic'ten seken top filelerle buluştu: 1-0.

28. dakikada Hırvatistan, Ivan Perisic ile beraberliği yakaladı. Kullanılan serbest vuruşta karambolde top Domagoj Vida'nın önünde kaldı. Vida pasını Ivan Perisic'e verdi. Perisic, sert vuruşla skoru eşitledi: 1-1.

Köşe vuruşunda Ivan Perisic'ten seken top dışarı gitti. Hakem Nestor Fabian Pitana, VAR sistemiyle pozisyonu izledi ve Ivan Perisic'in topa elle müdahale ettiğine karar vererek penaltı noktasını işaret etti. 39'da penaltıyı kullanan Griezmann, Fransa'yı tekrar öne geçirdi: 2-1.

İlk yarı Fransa'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

59. dakikada Fransa, Paul Pogba ile farkı 2'ye yükseltti. Paul Pogba'nın ceza sahası dışından ilk vuruşu savnumadan sekerek önüne düştü. Dönen topa sol ayağı ile vuruşunu yaptı ve golü buldu: 3-1.

64. dakikada Fransa Kylian Mbappe ile bir gol daha buldu. Ceza sahası dışında Lucas Hernandez'in pasıyla topla buluşan Kylian Mbappe, topu temiz bir vuruşla ağlara gönderdi: 4-1.

Mbappe, bu golle Pele'nin ardından Dünya Kupası finalinde gol atan en genç 2. futbolcu olarak tarihe geçti.

69. dakikada Hırvatistan, Mario Mandzukic ile farkı 2'ye indirdi. Fransa kalecisi Hugo Lloris rakibi Mario Mandzukic'i çalımlamak isterken topu kaptırdı ve Mandzukic topu filelere gönderdi: 4-2.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fransa, sahadan 4-2 galip ayrılarak Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.

1998'de Brezilya'yı 3-0 yenerek kupayı kazanan Fransa, 2. kez bu başarıyı tattı.

Teknik direktör Deschamps, 1998'de kaptan olarak kazandığı kupayı, bu sefer hoca olarak kazandı.

Son Güncelleme: 16.07.2018 16:04
Anahtar Kelimeler:
2018 Dünya Kupası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.