G Grubu'nun yabancı takımı Panama

Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılan Panama, grubundaki rakipleri İngiltere, Tunus ve Belçika ile daha önce hazırlık maçı da dahil olmak üzere hiç karşı karşıya gelmedi.

17 Haziran 2018 Pazar 13:52
G Grubu'nun yabancı takımı Panama






MOSKOVA (AA) - Hilmi Sever - Dünya Kupası'na ilk kez katılma hakkını elde eden Orta Amerika ülkesi Panama, G Grubu'ndaki rakipleri İngiltere, Tunus ve Belçika ile tarihinde ilk maçlarını oynayacak.

Panama, gruptaki rakipleri ile daha önce hazırlık maçı da dahil olmak üzere hiç karşı karşıya gelmedi.

İlk rakip Belçika

Panama, turnuvanın gizli favorisi olarak gösterilen Belçika ile Dünya Kupası macerasına başlayacak.

Belçika-Panama mücadelesi, yarın Soçi şehrindeki Fisht Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmanın başlama saati ise 18.00.

Panama, ikinci maçını 24 Haziran'da Nizhny Novgorod'da İngiltere ve üçüncü mücadelesini ise 28 Haziran'da Tunus ile yapacak.

Belçika 13. Dünya Kupası'nda

Dünya sıralamasında 3. basamakta yer alan Belçika, 13. kez Dünya Kupası'nda boy gösterecek.

Turnuva tarihindeki en büyük başarısı yarı final olan Belçika, Dünya Kupası'nda bugüne kadar 41 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 14 galibiyet, 9 beraberlik ve 18 yenilgi alan Belçika, 52 gol attı, kalesinde ise 66 gol gördü.

Belçika'nın, Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncusu 1998 ile 2002'deki turnuvalarda forma giyen ve 5 gol atan Marc Wilmots.

Panama 55. sırada

Tarihi bir başarı elde ederek Dünya Kupası'na ilk kez katılan Panama, dünya sıralamasında 55. basamakta bulunuyor.

2014'te milli takımın başına getirilen 62 yaşındaki Kolombiyalı Hernan Dario Gomez yönetimindeki Panama, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler elemelerine 4. turdan başladı.

Jamaika, Kosta Rika, Haiti'nin bulunduğu B Grubu'nda yer alan Panama, 6 karşılaşma sonunda 3 galibiyet ve bir beraberlik alarak 10 puanla grubu ikinci bitirdi ve 5. tura yükseldi.

Panama, altı takımın bir grupta mücadele ettiği 5. turda, Meksika, Kosta Rika, Honduras, ABD ve Trinidad-Tobago ile yarıştı. 10 maçtan üçer galibiyet, mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrılan Panama, 13 puan toplayarak grubunu 3'üncü tamamladı ve tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

Son Güncelleme: 17.06.2018 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.